Neregistrirani brojevi koji se koriste za promidžbu bit će blokirani - Monitor.hr
09.09.2016. (10:10)

Neregistrirani brojevi koji se koriste za promidžbu bit će blokirani

Ovih predizbornih dana sa neregistrirenih brojeva građani primaju promidžbene SMS-ove stranaka. HAKOM je stoga upozorio stranke da ne prikrivaju identitet, te da će neregistrirani brojevi biti blokirani u najkraćem mogućem vremenu. GONG je pak objavio savjete gdje i kako glasati, te kako i kome javiti nepravilnosti koje se uoče na biračkim mjestima.


Slične vijesti

26.05.2019. (16:00)

Na biralištu u veleposlanstvu RH u Beogradu dva sata se čeka u redu

17.04.2019. (13:00)

Gong pokrenuo stranicu za prijavu nepravilnosti na izborima za Europski parlament – prijava.gong.hr

07.04.2017. (16:57)

GONG slavi 20 godina, zanimljiv program 13. travnja u SC-u

07.04.2017. (16:46)

GONG slavi 20 godina, program 13. travnja u SC-u

Povodom 20. obljetnice svoga djelovanja GONG-a, u četvrtak 13. travnja 2017. u Studentskom centru u Zagrebu održat će se regionalna konferencija „U potrazi za Građankom/Građaninom vremeplov aktivističkih i umjetničkih praksi“ i večernji kulturni program.

Konferenciju će nakon pozdravnih govora Suzane Jašić i Nenada Zakošeka u ime GONG-a otvoriti interaktivni performans “Never Again. Never. Again?” bosanske umjetnice Elme Selman.

Navečer, u 19h slijedi otvorenje izložbe „Otpor, pokret, promjena: fragmenti aktivističkih i umjetničkih praksi od kasnih 80-ih“ u organizaciji udruge KURZIV i kustosice Martine Kontošić. Izložba će biti otvorena od 13. do 22. travnja. Uz fragmente dokumentacije različitih aktivističkih borbi, na izložbi će biti predstavljeni umjetnički radovi Nike Autor, Igora Grubića, Adele Jušić, Siniše Labrovića, Vladimira Miladinovića, Albina Muje, Miroslava Stojanovića, dokumentacija radova Sanje Iveković te film Nataše Nelević i grupe umjetnica. Postojećim radovima u predvorju kina SC bit će pridružene tri nove produkcije, odabrane kroz natječaj Zaklade Solidarna i udruga KURZIV, Domino i GONG-a – radovi Ivane Armanini “Zidovi”, Jasne Žmak “Ja sam budućnost” i performans “Never again. Never. Again?” Elme Selman koji će nakon izvedbe postati fizičkim dijelom izložbe.

U 20h u polukružnoj dvorani Teatra&TD slijedi izvedba monodrame „Postdiplomsko obrazovanje“ Vilima Matule i Siniše Labrovića u režiji Borne Armaninija uz glazbu Igora Pavlice,a u 21h počinje Glazbena aktivistička slušaonica Ilka Čulića koja će prerasti u party, tulum, žurku i dernek.

15.09.2016. (16:42)

Izvještaj o praćenju medija u kolovozu 2016. [pdf]

11.09.2016. (16:55)

Loš primjer

Predsjedničino kršenje propisa: Fotografirala birački listić

GONG je na svojoj Facebook stranici objavio priopćenje u kojem je kritizirao predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović zbog fotografiranja izbornog listića na glasačkom mjestu.”Kršenjem propisa, Predsjednica RH ozbiljno ugrožava integritet izbornog procesa i takvo ponašanje ne bi smjelo postati primjer drugima. Nevjerojatno je da predsjednica ne zna koje su posljedice fotografiranja glasačkog lisitića. Ne vjerujemo da netko radi pritisak na predsjednicu kako bi kasnije dokazala za koga je glasala, ali takvi dokazi inače se koriste kao podloga za kupovinu glasova'”, kazao je Dragan Zelić iz GONG-a za N1. N1, Slobodna

08.09.2016. (13:25)

Gong: Što se smije, a što ne smije na dan izbora?

12.07.2016. (21:37)

Poslovna tajna

GONG: Političke stranke bi morale objaviti tko su im kreditori

Parlamentarne stranke ne žele otkriti tko su im kreditori ni pod kojim su se uvjetima zaduživale. Političke stranke su krajem 2014. iskazale ukupno 23.098.673 kuna obveza za kredite i zajmove. No, uglavnom poručuju kako posluju u skladu sa zakonom i redovito objavljuju financijska izvješća, što za većinu redovito potvrđuju i izvješća državne revizije. U udruzi GONG, međutim, smatraju da bi stranke morale objaviti tko su im kreditori i vratiti poljuljano povjerenje građana te umanjiti prostor za korupciju. Večernji