O junakinji našeg doba Jergović i Novosti: Finska premijerka Sanna Marin - Monitor.hr
31.08.2022. (16:00)

Šokirani i zgroženi

O junakinji našeg doba Jergović i Novosti: Finska premijerka Sanna Marin

Sanna Marin žena je savršene biografije za sve imperative novog doba: njezina mama ostavila je njezinoga tatu, jer je bio alkoholičar, i otišla je s drugom ženom, pa su njih dvije odgojile Sannu. Socijaldemokratkinja je, vegetarijanka, za nekakav lajfstajl magazin slikala se u sakou ispod kojeg ničega nije bilo. A muž joj je bivši fudbaler. I tu mi se ponovo bude simpatije za finsku premijerku, jer se odmah sjetim jedne tobožnje hrvatske feministkinje, koja je s tako divnim predrasudama pisala o tim neosviještenim i neobrazovanim ženama, da ne kažemo sponzorušama, koje se udaju za bivše nogometaše… piše podvojeni Miljenko Jergović.
Slučaj Marin zorno pokazuje koliko je konzervativna revolucija uzela maha i koliko se nastoji odrediti kako se privatno ponašati, a ako se netko ne ponaša u skladu s očekivanjima trebala bi uslijediti penalizacija. A što se tiče onih koji se zgražaju zbog pjevanja i plesanja na privatnoj zabavi, tek na znanje da se tome protive i talibani – piše Tihomir Ponoš za Novosti.


Slične vijesti

19.08.2022. (18:00)

Mlada i razuzdana

Partijanje finske premijerke nije skandal, iako se želi stvoriti takav dojam

Nije jasno kako bi legalno i inače nimalo problematično ponašanje premijerke Marin, koje nije strano ni ostatku građana, moglo naštetiti finskim državnim interesima. Pokušalo se s implikacijama da se socijaldemokratska premijerka Marin na toj zabavi drogirala. Dio finskih medija je objavio kako se na snimkama, doduše ne baš razgovijetno, može čuti glas u pozadini kako viče “banda od brašna”, što se navodno odnosilo na kokain ili amfetamine. Marin je zanijekala da je korišten taj izraz. Čini se da većina ljudi, naročito onih mlađe generacije, nema nikakav problem s ponašanjem Sanne Marin. Na društvenim je mrežama dobila mnogo podrške, dok prigovori dolaze većinom s konzervativne strane društva. Index