Osnivač Xiaomija dobio 962 milijuna dolara bonusa - Monitor.hr
11.04.2019. (21:30)

Lei Cash

Osnivač Xiaomija dobio 962 milijuna dolara bonusa

Lei Jun nagrađen je za osam godina “predanosti” tvrtki, a on je obećao da će taj iznos, nakon odbijanja poreza, donirati u dobrotvorne svrhe. Pekinška tvrtka četvrti je najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, iza Samsunga, Applea i Huaweija. BBC


Slične vijesti

01.12.2017. (11:48)

Moj Posao: Najveće bonuse za preporuku novih zaposlenika isplaćuju tvrtke u stranom vlasništvu

01.12.2017. (12:40)

Najveće bonuse za preporuku novih zaposlenika isplaćuju tvrtke u stranom vlasništvu

Bonus za preporuku nagrada je koju tvrtke dodjeljuju zaposlenicima koji su u radno okruženje uspjeli ‘dovesti’ stručnjaka, i to osobu koja je uspješno odradila probni rok i ostala raditi u kompaniji barem godinu dana.

Takvu praksu uglavnom prakticiraju tvrtke u stranom vlasništvu, a u kojoj mjeri je ona zastupljena na području Srednje i Istočne Europe, istražio je međunarodni servis Paylab, kojeg je dio i hrvatska MojaPlaća.

Bonusi za preporuku najzastupljeniji prilikom potrage za programerima

Bonus za preporuku zaposlenika najviše prevladava u Srednjoj Europi i to u Češkoj, gdje 11.8% zaposlenika ima mogućnost ostvariti bonus za preporuku, te u Slovačkoj (10.4%). U pitanju su zemlje s velikim deficitom radne snage.

Bonusi za preporuku zaposlenika zastupljeniji su u glavnim gradovima gdje su obično i sjedišta kompanija u kojima vlada velika potreba za specijaliziranim stručnjacima.

Bonus za preporuku najzastupljeniji je kod poslodavaca u sektoru informacijskih tehnologija, a najčešće se na ovaj način zapošljavaju programeri kojih na tržištu rada nedostaje.

Bonuse za preporuku najčešće nude strane kompanije

Bonuse za preporuku novih zaposlenika na području Srednje i Istočne Europe u najvećoj mjeri nude strane kompanije.

U Slovačkoj čak do 21% zaposlenika koji rade za strane kompanije potvrđuju da su primili bonus za preporuku stručnjaka. U Češkoj je taj postotak još veći: 24% zaposlenika koji rade za strane kompanije primili su ovakav oblik nagrade.

Mogućnost ostvarivanja bonusa radi dovođenja stručnjaka u kompaniju ima i 5.1% zaposlenika u Mađarskoj, 4.7% zaposlenika u Srbiji, 4.4% u Estoniji, te 3.7% u Litvi i 3.6% u Poljskoj.

Slijedi Finska s 3%, te Hrvatska s 2.7% zaposlenih koji imaju priliku ostvariti bonus za preporuku kvalitetnih kandidata. Takav bonus najmanje imaju mogućnost ostvariti zaposlenici u Sloveniji (1.4%). te Bosni i Hercegovini (1.4%).

Kakva je praksa u Hrvatskoj

I u Hrvatskoj su bonus za preporuku sklonije davati tvrtke u pretežno stranom vlasništvu (4.4%) nego one u pretežno domaćem vlasništvu (2.6%). Tvrtke u državnom vlasništvu te javna i lokalna samouprava skoro pa i ne poznaju ovakav sustav nagrađivanja zaposlenika (<1%). Ova praksa ovisi i o veličini tvrtke. Čak 4% zaposlenika koji rade u tvrtkama većim od 1.000 zaposlenika izjavilo je da imaju bonus za preporuku, kao i 4% zaposlenih u tvrtkama od 250 do 999 zaposlenika. Tu praksu poznaje 3.1% zaposlenih u tvrtkama s 50 do 249 zaposlenika, a ona je najmanje na raspolaganju u tvrtkama do 10 zaposlenih (1.5%). Bonus za preporuke najčešći je u tvrtkama iz djelatnosti IT i telekomunikacije; čak 11.4% tvrtki ima ovu beneficiju, a slijede tvrtke iz područja financija (3.5%). Jedna od hrvatskih tvrtki koja nagrađuje zaposlenike na ovaj način je i Tau on-line d.o.o. u čijem je vlasništvu portal MojPosao. Tau on-line dio je finske grupacije Alma Career te tvrtka koja je samo u posljednjih godinu dana zaposlila 25 novih zaposlenika. „Ovu praksu imamo od osnutka tvrtke, dok je nezaposlenost bila još veća. Na taj način pokazujemo povjerenje našim zaposlenicima i razvijamo njihovu odgovornost“, kaže Igor Žonja, direktor Tau on-line. Nagrada za osobni angažman zaposlenika

Rezultati istraživanja pokazuju da su bonusi za uspješnu preporuku prvenstveno financijske prirode, a u pojedinim kompanijama iznose i do ‘nekoliko mjesečnih plaća’. Visina bonusa može ovisiti i o zahtjevima i specifičnostima radne pozicije koju treba popuniti. Ukoliko su u pitanju nefinancijski bonusi, riječ je o beneficijama poput više slobodnog vremena i vaučera za različite proizvode ili usluge.

11.05.2016. (08:37)

46 milijuna dolara na dan

Hedge fondovi lani gubili novce, a top-menažderi dobili plaću od 13 milijardi dolara

25 najjačih menadžera hedge fondova prošle je godine dobilo plaću od 13 milijardi dolara. To je 10 posto više nego 2014., mada je 2015. bila najlošija godina za hedge fondove od 2011. godine. Kenneth Griffith iz fonda Citadel i James Simons iz Renaissance Technologies su zaradili po 1,7 milijardi, dok je Ray Dalio zaradio 1,4 milijarde iako je njegov fond, Bridgewater Associates, najveći na svijetu, lani izgubio 7 posto na vrijednosti. Alternet

21.01.2016. (12:30)

Šlag samo na vrhu

Četiri banke čelnicima usred krize podijelile 1,3 milijarde kuna bonusa

Samo četiri najveće banke u Hrvatskoj u posljednjih su osam godina – što od plaća, bonusa u gotovini, što nagrada u dionicama – svojim članovima uprave, a to nije ukupno više od 150 ljudi, podijelile najmanje 1,3 milijardi kuna. Tolika suma dovoljna je za 163.500 prosječnih bruto plaća u zemlji, piše Forum.tm. Najveće bonuse i plaće isplatila je Zaba, koja je dio UniCredita.