Otvoreno pismo Komšića EU dužnosnicima u kojem optužuje Hrvatsku za "diplomatsku agresiju" na BiH - Monitor.hr
31.10.2018. (09:32)

Send to all

Otvoreno pismo Komšića EU dužnosnicima u kojem optužuje Hrvatsku za “diplomatsku agresiju” na BiH

Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH, je pismo odlučio poslati nakon što su se na na iste adrese obratili zastupnici RH u Europskom parlamentu koji problematiziraju izbor članova BiH Predsjedništva. N1 ima pismo u cjelosti.

Slične vijesti

17.08. (15:30)

Ne "Bošnjak, Srbin i Hrvat, nego, čovjek, čovjek, čovjek..."

Hrvati iz BiH: Komšić potkapa Daytonski sporazum

Hrvatski narodni sabor u BiH, koji okuplja najveće hrvatske političke stranke u državi, optužio je predsjedatelja Predsjedništva BiH za podrivanje ustavno-pravnog poretka zemlje i Daytonskog mirovnog sporazuma nakon što je ovaj najavio kako će se usprotiviti konstitutivnosti i ravnopravnosti triju naroda i zalagati za građansku državu (N1). Komšić im uzvraća da pročitaju mišljenje Europske komisije o BiH (Radio Sarajevo).

21.03. (06:30)

Možda da je dobio doživotni zatvor, ali probavni zatvor!

Željko Komšić: Ne postoji kazna za zločine koje je Karadžić počinio

“Današnja presuda predstavlja minimum pravde za sve žrtve, Bošnjake i Hrvate… Ova presuda ostaje kao trajno pisano svjedočanstvo i pouka generacijama koje dolaze da nijedno zlodjelo ne ostaje nekažnjeno”, komentirao je je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić presudu Karadžiću. Šefik Džaferović, također član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, presudu ne doživljava kao presude narodu nego političkom projektu. Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je presuda “prilično arogantna i cinična”. al Jazeera

13.03. (15:00)

Brutalne uvrede književnici Martini Mlinarević iz Širokog brijega zbog prihvaćanja ponude Željka Komšića za mjesto veleposlanice BiH u Češkoj

03.03. (18:40)

Na karnevalu na jugu BiH spalit će lutku Željka Komšića

20.01. (19:00)

Nimalo optimistično

Komšić u Nu2: Ne znam što ću reći svome djetetu

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Rekao je kako je Ustav BiH diskriminatoran s obzirom da propisuje da jedino Hrvat, Bošnjak i Srbin mogu ući u Predsjedništvo, a institut persone non grata, koji su za njega uvele HDZ-ove općine, nazvao je smiješnim. Ocijenio je da su najdeprimirajuće stvari u BiH pravosuđe, korupcija i organizirani kriminal. “Volio bih da moje dijete ostane u BiH, ali neću da mi sutra govori da sam joj upropastio život”, rekao je na kraju. HRT

10.01. (16:30)

A svinjarije

Hrvatski ambasador u BiH pozvan na konzultacije zbog sudjelovanja na Dodikovoj proslavi dana Srpske. Tko će pozvati Čovića?!

Tokom obilježavanja neustavnog praznika u Republici Srpskoj, na kojem je bio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, posmrtno je odlikovan bivši oficir JNA Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Dalmacije. Lisica je kao zapovjednik oklopnih i topničkih postrojbi u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991. godine, temeljem naloga nadređenog mu Ratka Mladića, zapovjedio topničke napade na Šibenik. Al Jazeera

Komentar ima i Benjamin Butković: Zašto Komšić i Džaferović nisu bili u Banjoj Luci? kaže: Nisam iznenađen što sam u prvom redu na svečanoj akademiji u Banjoj Luci vidio predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. Ni što su Bošnjaci tako zdušno glasali za Željka Komšića na prošlim općim izborima. Kad već spominjem Komšića, mislim da mu je u srijedu bilo mjesto u Banjoj Luci. Zajedno s kolegom iz državnog Predsjedništva Šefikom Džaferovićem. Ali, ne na svečanoj akademiji. Bilo im je mjesto uz povratnike Hrvate i Bošnjake, uz biskupa i muftiju, uz predstavnike nevladinih organizacija koje brinu o povratnicima i njihovim ljudskim pravima. Čak i bez kamera, bila bi to gromoglasna poruka.

A Arsen Bauk na svom fejsu čestita: Dragi HDZ-ovci, sretan vam Dan Republike Srpske.

04.11.2018. (10:02)

Komšić: Građani će opet braniti Bosnu i Hercegovinu