Ravnatelj Srebrnjaka Nogalo: Upozoravaju me da provjerim auto, da ne podmetnu drogu - Monitor.hr
14.01. (11:30)

Mafijalogija

Ravnatelj Srebrnjaka Nogalo: Upozoravaju me da provjerim auto, da ne podmetnu drogu

“Žele mi namjestiti svakakve afere pa su tako počeli i nadriliječništvom što je inspekcija pokazala da je glupost. Čekam kad će me optužiti za prostituciju, pedofiliju pa možda čak i za drogu. Svaki put provjeravam svoj auto kako mi ne bi namjestili neku drogu” – kaže smijenjeni ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo u intervjuu 24 sata (dolje cijeli video). “Kome odgovara ovakva situacija da se jedna mala, uspješna bolnica, iza koje je cijeli tim koji radi na projektima izvrsnosti, kome je u interesu da se to devastira?”.

 

 


Slične vijesti

26.01. (17:00)

Nema predaje

Boro Nogalo: Grupaciju koja nas ruši prijavit ćemo DORH-u

“Ne postoji opcija da se 60 milijuna eura prebaci u Blato. Novac može samo propasti, a može se uništiti i Srebrnjak. Tada na Srebrnjaku bolnica više neće biti potrebna. A kad se preselimo, ostaje 11 tisuća kvadrata prostora u elitnom dijelu grada. Nemojmo zaboraviti ni 80 tisuća kvadrata Brestovca. Ali nećemo se dati tako lako. Organiziranu grupaciju koja nas ruši, prijavit ćemo DORH-u”, rekao je u razgovoru za Večernji dr. Boro Nogalo.

12.01. (21:30)

Žetončići su out

Nogalo u NU2: Imam podršku premijera Plenkovića

U emisiji Nedjeljom u dva gostovao je dr. Boro Nogalo, koji je cijelu priču oko njegove smjene nazvao teatrom apsurda i suludim događanjima. Problem je nastao onoga trenutka kad se potpisao ugovor od 60 milijuna eura i steklo vlasništvo nad Brestovcem te umiješala priča oko bolnice u Blatu, ispričao je Nogalo u emisiji te izjavio da ima podršku premijera Plenkovića.

12.01. (13:30)

Crno na bijelo

Inspekcija stala na stranu smijenjenog ravnatelja Srebrnjaka, što će sad Bandić i ekipa?

Nakon smjene ravnatelja dr. Bore Nogala, inspekcija Ministarstva zdravstva izvršila je inspekcijski nadzor kojim je odbacila optužbe Grada Zagreba za nadriliječništvo u bolnici Srebrnjak, izvijestio je RTL. Nakon ovog, u bolnici su najavili da će svaki liječnik osobno podnijeti tužbu za klevetu. Bandić je rekao da Nogalo “jamra”. Jutarnji

18.12.2019. (13:30)

Zlatna medalja za muljanje

Upravno vijeće Srebrnjaka povuklo odluku kojom su opravdali smjenu Nogala

Prije dva tjedna bio je smijenjen ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo, a da bi dalo legimitet svojoj odluci, Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak prošli je četvrtak promijenilo statut bolnice dodavši pravilo prema kojem ravnatelj može dobiti “otkaz” ako “ne izvršava naloge utvrđene nalazom Gradskog kontrolnog ureda ili ne surađuje s gradskim uredom za zdravstvo, kontrolu ili javnu nabavu”. U ponedjeljak je održana nova elektronska sjednica Upravnog vijeća na kojoj su – ukinuli ovo što su u četvrtak donijeli. Jutarnji

18.12.2019. (08:30)

Šta su Pernara bili zaposlili?!?

Zagreb optužuje ravnatelja Srebrnjaka za – nadriliječništvo

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević u izvješću o Srebrnjaku navela je da su se u bolnici obavljali zahvati za koje nisu imali dozvolu te da su iz nalaza HZZO-a zaključili da se tamo događalo nadriliječništvo. “Ne dozvoljavam da se tako govori o našoj dječjoj bolnici Srebrnjak koju smo mukotrpno stvarali”, kazao je Boro Nogalo.

12.12.2019. (13:30)

Klinički bolestan Zagreb

Zrinka Paladino o podršci Nogalu: Ista se stvar dogodila mojoj obitelji

Smjena ravnatelja Rebra istovjetan je scenariju “koji je moja obitelj proživjela prije petnaest godina sa smjenom mog supruga s mjesta ravnatelja KBC Zagreb, zbog navodnih malverzacija pri dogradnji bolnice Rebro koja danas dobro funkcionira upravo zahvaljujući tom projektu”, kaže arhitektica Zrinka Paladino za Jutarnji. Dodaje da se čak “preklapaju i neka imena stručnjaka iz Upravnih vijeća ili Ministarstva koja su presudila i jednom i drugom”.

11.12.2019. (09:30)

Nećeš majci

Miljenko Jergović: Doktor Boro Nogalo smijenjen je jer je stvorio nešto preveliko

“Ako jasno razložimo stvar, doktor Boro Nogalo kriv je zato što je stvarao referentne centre unutar bolnice, što je stvarao bolnicu kakve tu prethodno nije bilo i kakve, ruku na srce, zapravo i nema u Zagrebu i Hrvatskoj. Kriv je zbog, kako Stavljenić Rukavina potpisuje, ‘nesavjesnog poslovanja i zapošljavanja neadekvatnih liječnika’, što prevedeno u jezik stvarnosti znači da je kriv zato što je liječio bolesti koje mu nije bilo dopušteno da liječi. Koliko je akt o ravnateljevoj smjeni ciničan, to valjda jedini znaju i u svojim želucima i prsima osjećaju oni koji su na konferenciji za novinare stajali iza njegovih leđa” – Miljenko Jergović, Jutarnji.

07.12.2019. (16:30)

Slatko li je dijelit' tuđe

Jutarnji: Ravnatelja Srebrnjaka smijenili kad je dobio 60 milijuna eura iz Bruxellesa

Tek kada je Dječja bolnica Srebrnjak potpisala projekt (to je bilo u srpnju) vrijedan 60 milijuna eura koji će se financirati iz europskih fondova, pojavio se interes za to kako dr. Nogalo vodi bolnicu. A što je otkriveno? U bolnici se obavljaju djelatnosti za koje nije dobio odobrenje resornog ministarstva te je zapošljavao liječnike (njih desetak) bez odobrenja. Ispada da je dr. Nogalu bila prepuštena bolnica u koju nitko nije zavirivao ni gledao što se u njoj zbiva i nikoga nije diralo što je od Dječje bolnice Srebrnjak stvorio Europski centar izvrsnosti za astme i alergiju, sve dok nije stiglo 450 milijuna kuna.