Školica komuniciranja Melite Pavlek: Za uspjeh je dovoljna želja – i još poneka sitnica - Monitor.hr
03.07.2021. (22:30)

Mala knjižica self-helpa

Školica komuniciranja Melite Pavlek: Za uspjeh je dovoljna želja – i još poneka sitnica

Bitno je da smo bolji, brži, učinkovitiji. S godinama znamo da je najbitnije da smo mudriji. Jer upravo takvi bolje iskorištavamo resurse koje imamo i nekako više uživamo u putu, a ne samo u postignuću. Kaže komunikacijska stručnjakinja Melita Pavlek za Lider te navodi da je za uspjeh važno obratiti pažnju na sljedeće stvari:

  • Konkretna lista ciljeva
  • Prijatelji – jer su ljudski odnosi važni
  • Tehnika – dobra internetska veza i gadgeti koji danas život znače
  • Ergonomski stolac i jastuk – za ugodu i dobar odmor
  • Networking alati – umrežavanje, ne samo virtualno, već i stvarno
  • Ubitačno dobar izgled – kombinacija odjeće (i šminke) za dobar izgled i samopouzdanje

Slične vijesti

22.06.2021. (23:45)

Tri zlatna pravila za bolji život

Školica komuniciranja Melite Pavlek: Kako biti spreman na promjene

Novinarka i komunikacijska stručnjakinja Melita Pavlek za Lider donosi tri savjeta koji pomažu kod spremnosti na promjene. Promjene oko nas nikad neće prestati, ali mi možemo stvoriti tri stupa koja će nam pomoći da i u turbulentnim vremenima osjetimo zadovoljstvo, mir i radost:

  1. Optimističan stav – tražite li u sebi zahvalnost, radost i mir, sve će se urotiti da to i nađete. Tražite li konflikt, svađu i nezadovoljstvo, vjerujte da ima i toga. Na vrijeme prekinite niz negativnih misli i uvjerenja koja podržavate i vratite se svjesno optimističnom stavu.
  2. Jasni prioriteti – bez obzira koliko se udaljili od svoje izvorne priče, držite u umu sliku svojeg ultimativnog cilja. Razmišljajte šire od dnevnih situacija i krećite se prema svojim prioritetima.
  3. Osmijeh – uvijek uz sebe imajte neku konkretnu strategiju za svijeh – snimku svog najdražeg stand-up komičara, razgovor s dragim prijateljem ili jednostavno neku smiješnu seriju na televiziji. Smijeh puni naše tijelo dopaminom i izbacuje nas iz stalne emocije straha.