Šovagović: Radije bih gledao predstavu svojih kolega nego politički govor - Monitor.hr
13.07.2017. (14:52)

Deda kaže

Šovagović: Radije bih gledao predstavu svojih kolega nego politički govor

Filip Šovagović dao je zanimljiv intervju za Novosti u kojem govori o novoj predstavi Tesla Anonimus, kao i o politici i angažmanu svojih kolega u Zagreb je naš. “Sebi odričem pravo da vama kažem što je za vas dobro ili što je dobro za nekog trećeg. I tko su uopće današnji političari? Stoje li iza ove Vlade korporacije i direktori firmi? Ili je politika ono što je Vlado Gotovac u njoj radio? I je li to što je on bio u politici bio zločin prema književnosti? Vili i Urša se bore na sve moguće načine, ali se pitam kakve je posljedice politika ostavila na njihov rad. Više bih volio vidjeti Uršinu dobru predstavu nego njezin govor u Skupštini”, kaže Šovagović.


Slične vijesti

05.05.2019. (06:30)

Sokol ga nije volio 2

Filip Šovagović: Napisao sam svojevrsni nastavak kultne drame mog oca

“Imate četiri brata koji govore iz svojih perspektiva. To su zapravo četiri lica jednine, koja, iako su ista krv, ne razmišljaju isto. To je tema koja se često obrađuje u mitologiji i religiji, dva brata kao najveći suparnici. Oni zapravo kreću iz toga da su jako složni pa prođu kroz krize i onda opet funkcioniraju kao kolektiv. To i je neka poanta – treba izdržati velike nalete mržnje i ljubavi. Treba se nekako ustabiliti”, o predstavi Cigla za Jutarnji govori Filip Šovagović, autor teksta. Presretan je izborom glumaca, a oduševljen je i činjenicom da je režija dopala Krešimira Dolenčića.

22.05.2018. (13:09)

Malo gore, malo dolje

Šovagović: Kad shvatiš da si uspio baš zato što si ustvari propao, stvari postaju lakše

“Kada većinu vremena gledaš kroz izlog kazališnog kluba, u stanju si povjerovati sve ono što drugi o tebi misle, mada je to nebitno i vjerojatno netočno. Ali kada shvatiš da si uspio tek onda kada si u stvari sasvim propao, stvari postaju jasnije i jednostavnije”, kaže u zanimljivom intervjuu za Jutarnji Filip Šovagović. Povod razgovora je njegova nova predstava o platonskoj ljubavi Jaki u slabosti.

01.06.2017. (08:31)

Sve daske na broju

Čadež: ‘Tesla Anonimus’, Šovagovićeva nova predstava – čista umjetnost

Tesla Anonimus kazališni je događaj sezone. Takva sinestezija glasova, igre svjetla i tame, glumačkih tijela, pokreta, glazbe, tišine i dramske napetosti, dugo nije viđena u našem teatru. Ovoliko precizno, nekonvencionalno, rekao bih i kulerski a opet sofisticirano i nježno, kako režira Filip Šovagović, ne može trenutačno nitko u Zagrebu. Sve je u Šovagovića pomaknuto a čvrsto, odgođeno a točno, skromno a jako. Čista umjetnost”, piše Tomislav Čadež o novoj predstavi u Gavelli. Jutarnji