Spriječite nastanak bolesti i riješite se zdravstvenih tegoba - Monitor.hr
25.01.2016. (07:45)

Sponzorirana vijest

Spriječite nastanak bolesti i riješite se zdravstvenih tegoba

Osjećate li se umorno, često vas boli glava, bezvoljni ste ili imate problema s probavom i nesanicom? Sve ovo i još mnogo drugih simptoma može biti povezano s intolerancijom na hranu. Potražite rješenje u Homeopatskom centru Homeovita uz uštedu od 77% na cijenu testa intolerancije na gluten i 500 namirnica, konzervansa, aditiva i emulgatora, putem kose. Otkrijte namirnice ili supstance koje vam smetaju i jednostavno ih izbacite iz prehrane i osjećat ćete se puno bolje.


Slične vijesti

29.05. (08:00)

Kruh naš bezglutenski daj nam danas

Celijakija: autoimuna bolest koju uzrokuje intolerancija na gluten

Kod oboljelih konzumacija glutena uzrokuje oštećenje sluznice tankog crijeva, što može dovesti do niza simptoma. Najčešći su probavne smetnje poput proljeva, nadutosti, bolova u trbuhu i umora, ali i simptomi poput anemije, kožnih promjena, osteoporoze, neplodnosti i izostanka menstruacije. Dijagnoza se često postavlja tek nakon više godina jer su simptomi raznoliki i nespecifični. Jedini lijek je stroga bezglutenska prehrana, koja zahtijeva i izbjegavanje kontaminacije hranom. Osim pravilnog izbora namirnica, mora se paziti i na to da te namirnice koje su po svojoj prirodi bezglutenske ne dođu u kontakt sa glutenom i na taj način se kontaminira jer zaista mrvice glutena štete oboljelima, kažu u prilogu za HRT, spomenuvši kako bi i u školama, vrtićima i studentskim menzama trebalo voditi računa o tome.

24.10.2017. (00:30)

Prehrana bez glutena nije dobra za organizam

12.03.2017. (07:02)

Harvard: Prehrana bez glutena opasna je za zdravlje – povećava opasnost od razvijanja dijabetesa tipa 2

09.02.2017. (15:13)

Manje je više

Mitovi o bezglutenskoj prehrani

Svaki put kada uklonite određenu namirnicu iz svoje prehrane, postoji opasnost da ćete je zamijeniti nečim još gorim što otežava proces mršavljenja. I više je nego lako navaliti na grickalice bez glutena, kao što su kolačići i čips, misleći da se hranite zdravo. Neki ljudi tada počnu jesti veće porcije, misleći da ionako jedu zdravo pa nema štete, ali kalorije se i dalje računaju. Lider

06.02.2017. (11:24)

Devet hranjivih žitarica koje ne sadrže gluten – riža, kukuruz, heljda…

24.09.2016. (23:17)

Gastronomski placebo

Ljudi koji ne jedu gluten doista se osjećaju bolje, no to nema veze s glutenom

Tek jedan posto ljudi doista ima celijakiju – rijetki genetski poremećaj zbog kojeg su doista netolerantni na gluten – no nije zabilježen njihov porast. Drugim riječima, među stotinu ljudi, tek jedan možda ima celijakiju. Gastroenterolog Peter Gibson kaže da je pravi razlog zašto se ljudi koji nemaju celijakiju osjećaju bolje nakon što iz prehrane izbace gluten naprosto ta što su promijenili način prehrane.”Pročitali su nešto o ishrani bez glutena i pojačali unos voća i povrća i općenito se počeli bolje hraniti”, kaže Gibson. Jutarnji, Pub Med

07.05.2016. (08:00)

Sponzorirana vijest

Test intolerancije na gluten i preko 500 namirnica, aditiva i konzervansa

Osjećate li umor, depresiju ili imate probleme s probavom, kožom ili alergijama? Prepoznajete li se u nekom od navedenih simptoma trebali biste razmisliti o testiranju intolerancije na hranu. U Homeopatskom centru Homeovita kompletnim testiranjem dobit ćete uvid u stanje vašeg organizma, sada uz uštedu od 77% na cijenu. Otkrijte namirnice ili supstance koje vam smetaju jer promjenom prehrane možete značajno pridonijeti poboljšanju vašeg stanja. Ponuda dana…

03.02.2016. (14:08)

Studija: Bezglutenski proizvodi dobri su za ljude alergične ili netolerantne na taj sastojak, no milijuni drugih koji su izbacili gluten kako bi smršavili ili poboljšali psihofizičke sposobnosti možda su žrtve marketinških trikova ili snobizma

26.10.2015. (17:10)

Sljedbenici trendova

Hrana bez glutena sve popularnija u Hrvatskoj

Prodaja bezglutenskih proizvoda potvrđuje se sve profitabilnijom nišom u kojoj potražnja raste dvoznamenkasto. Za to je zaslužan trend bezglutenske prehrane koju promoviraju i poznati. No mali je broj ljudi koji gluten ne jedu zbog zdravstvenih razloga (celijakije), 90% kupaca čine oni koji nemaju nikakvih problema. Stručnjaci upozoravaju da nema opravdanih razloga za izbacivanje kruha iz prehrane, te da se jeftina i dobra namirnica zamjenjuje skupim bezglutenskim proizvodima manje nutritivne vrijednosti, koji su k tome iz uvoza. Večernji