Uhićen Brkićev kum - dojavio Vargi o istrazi o lažnim SMS-ovima - Monitor.hr
26.09.2018. (15:30)

Plenkovićevo veliko čišćenje

Uhićen Brkićev kum – dojavio Vargi o istrazi o lažnim SMS-ovima

Uhićen je Blaž Curić, kum Milijana Brkića, pod sumnjom da je Franji Vargi dojavio da uništi dokumente i izbriše hard diskove. Curić je danas ispitan u USKOK-u, branio se šutnjom. Varga je uhićen jer je izrađivao lažne SMS poruke za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića, da bi se kasnije pokazalo da je prethodno bio radio za Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. Službeno je sad bio zaposlen kao vozač Tomislava Tolušića, ministra poljoprivrede, a vrijedio je kao čovjek s dobrim vezama u Sigurnosno obavještajnoj agenciji i Ministarstvu unutarnjih poslova te da je operativac koji je spreman obaviti poslove za Brkića i HDZ.


Slične vijesti

07.05.2019. (17:30)

Od žene se rastao, sve bliža rastava i od šefa

Nacional: Brkić tražio od Varge da špijunira Plenkovića

Blaž Curić, suborac, prijatelj i kum Milijana Brkića, u ožujku 2018. je od Franje Varge, optuženog za krivotvorenje, tražio da nadzire e-mailove Davora Božinovića. Varga je, piše u tiskanom izdanju Nacionala, nedavno izjavio kako ga je Brkić nagovarao da nadzire i Plenkovića, ali da on na to nije pristao. Nacional

20.12.2018. (13:34)

Afera Skoro Maknuli Sa-vu

Steže se obruč oko Brkića: Vargi i Curiću produljen pritvor

Franji Vargi, bivšem policajcu osumnjičenom za lažiranje SMS-ova, i Blažu Curiću, bivšem vozaču ministra poljoprivrede osumnjičenom da je Vargi dojavio da ga prate, produljen je pritvor za još dva mjeseca. Zanimljivo je da Curić ostaje u pritvoru iako su svi svjedoci u slučaju protiv njega ispitani, piše Slobodna. Gordan Jandroković, koji u pravilu izgovara ono što premijer prešućuje, rekao je da će raščišćavanje ići do kraja. To može značiti samo jedno – steže se politički obruč oko Milijana Brkića, kojeg se smatra najvažnijim čovjekom hrvatske desnice, piše 24 sata.

27.09.2018. (10:26)

Da ministre, to sam bio ja

Vozači hrvatskih političara: Reketari, iznuđivači, prevaranti…

Jutarnji nabraja hrvatske vozače koji su završili u aferama u visokoj politici, barem one koje se otkrilo. Blaž Curić, bivši specijalac, kum Milijana Brkića, vozač ministra Tolušića, prenio je poruku Franji Vargi da mu je policija za vratom i da mu prijeti uhićenje. Ljubo Ćesić Rojs, bivši vozač Croatia busa koji je vozio ministra obrane Gojka Šuška, pronevjerio tri milijuna kuna. Josip Brdar, vozač već pokojnog ministra unutarnjih poslova Josipa Boljkovca, iznudio pola milijuna maraka od karlovačkog poduzetnika Nikole Hanžela. Danijel Miočić, vozač tadašnjeg ministra prometa Božidara Kalmete, reketario građevinskog obrtnika iz Cetingrada. Stjepan Težak, vozač ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, uhićen je zbog prevare vezane uz račune za benzin i službenu karticu.