Viber lansira plaćanja u Hrvatskoj - Monitor.hr
10.08.2023. (16:00)

Šalješ novac messengerom

Viber lansira plaćanja u Hrvatskoj

Usluga u Hrvatsku dolazi nakon uspješne implementacije rješenja za plaćanje u sedam europskih zemalja, omogućujući korisnicima trenutne i besplatne međunarodne transakcije između njih. Korisnici u Hrvatskoj mogu jednostavno i sigurno zatražiti i poslati novac jedni drugima postavljanjem digitalnog novčanika. Mobilni novčanici se uglavnom mogu kreirati u manje od minute putem jednostavne registracije koja zahtijeva osnovne podatke o korisniku. Ova registracija omogućuje transakcije do 120 EUR, no uz dodatnu provjeru korisnici mogu slati do 4.500 EUR. Korisnik koji koristi plaćanje također može poslati novac sa svog novčanika na drugi račun, čak i ako primatelj još nema Viber novčanik. Lider


Slične vijesti

15.06.2015. (12:34)

Vipnetova nova usluga: Plaćanje računa u kafiću – mobitelom

Vip je pokrenuo novu uslugu mKovanice koja svim mobilnim korisnicima Vipa omogućuje plaćanje računa SMS-om. Plaćanje će biti moguće na lokacijama s oznakom „send2pay“, uključujući kafiće, restorane, pekarnice, frizerske salone i druge obrtničke radnje.

Korisnik ove usluge na prodajnoj lokaciji (koja, dakle, mora imati oznaku „send2pay“) treba poslati SMS poruku na broj 700007 s ključnom riječi koja je ispisana na računu prodajnog mjesta te će potvrda o plaćanju stići u obliku povratne SMS poruke na mobitel, sa svim podacima o naplaćenom iznosu. Popis prodajnih mjesta u kojima je omogućeno plaćanje putem ove usluge dostupan je ne facebook.com/send2pay.