Viktor Ivančić: Dosljednost Ognjena Krausa i licemjerje vladajućih Miki Mausa - Monitor.hr
01.05. (09:00)

Ogledalce, ogledalce, reci mi...

Viktor Ivančić: Dosljednost Ognjena Krausa i licemjerje vladajućih Miki Mausa

Svake godine u travnju vladajući politički pogon mora otrpjeti iritantnu tvrdoglavost Ognjena Krausa. To postaje sve teže jer se mašina susreće s fenomenom koji je praktički ispario s hrvatske scene. Radi se o dosljednosti. Radi se o nespremnosti da se princip žrtvuje radi sitnoga političkog ili kakvog drugog utrška. (…) Krausov zakonski prijedlog neće proći, ali barem ostaje podsjećanje kroz iritaciju na planu službenoga protokola, dok god amblematski važan učesnik odbija prihvatiti status kulise. Umjesto toga, Krausa čeka uloga nepriznatog zrcala. Netko sklon samopropitivanju moći će se ogledati u Krausu i vidjeti, recimo, da su mu narasle uši, zato što se nije ugledao na njega. Jer je imao previše sluha za želje vlastodržaca i tijelo se, logično, tome prilagodilo, piše Viktor Ivančić za portal Novosti.


Slične vijesti

10.11.2019. (11:30)

Nova povijest Hrvatske

Ognjen Kraus: Izjednačavaju se žrtve i koljači

“Danas se i dalje izjednačavaju antifašistički pokret i ustaški pokret, žrtve i koljači. I dalje pseudopovjesničari stvaraju novu povijest Hrvatske, rehabilitiraju NDH. S druge strane izmišljaju zločine, a predsjednica traži da se ponovno prebroje žrtve koncentracijskog logora smrti Jasenovca. Zašto?”, upitao je predsjednik Koordinacije židovskih općina RH Ognjen Kraus na skupu sjećanja na Kristalnu noć. Kraus je hrvatsku stvarnost nazvao sramotnom te istaknuo konkretne slučajeve mijenjanja povijesti ustaškog dječjeg logora u Sisku i Jasenovcu.

19.03.2016. (13:44)

Glasna manjina i ignorantska vladajuća većina

Predsjednik židovske općine: Viče se "za dom spremni" i nitko ne reagira

Predsjednik židovske općine Zagreb Ognjen Kraus prozvao je vladajuće zbog veličanja ustaštva: “Mi smo zabrinuti rastom nacionalizma, antisemitizma, ksenofobije, netrpeljivosti, govora mržnje i revitalizacijom i relativizacijom ustaštva… Strašno je vidjeti kako nekoliko tisuća maršira ulicama glavnog grada Republike Hrvatske i uzvikuje ‘Za dom spremni’, a na čelu su im ljudi koji obnašaju političku vlast, potpredsjednik Sabora i jedan zastupnik… Nema reakcije policije, zakonodavstva, vlasti, vlade, predsjednice”. Ukidanje emisije ‘Montirani proces’ nazvao je “lovom na vještice”. Index