YouTube fenomen - žene objavljuju video uratke sebe kako čiste svoje domove - Monitor.hr
24.06.2021. (13:30)

Married white female

YouTube fenomen – žene objavljuju video uratke sebe kako čiste svoje domove

Kratkometražni dokumentarac Čistimo zajedno (Clean With Me (After Dark)) redateljice Gabrielle Stemmer istražuje fenomen na YouTubeu – vlogove pod naslovom Let’s Clean Together, čije autorice objavljuju video uratke sebe kako čiste svoje domove. Zajednička nit žena koje čiste zajedno je da im nedostaje prijateljstvo, posebice podrška drugih žena, odnosno osoba sa sličnim životnim iskustvima, piše Vox Feminae. Fenomen nije zaobišao ni Hrvatsku i regiju: Jesensko čišćenje, Generalno čišćenje cijele kuće, Moje svakodnevno čišćenje kuće, Čisti sa mnom, generalno proljetno čišćenje.


Slične vijesti

09.09.2021. (13:00)

I čišćenje može biti zdravije

Zrak u vašem kućanstvu može biti zagađeniji od onog na otvorenom, i to zbog sredstava za čišćenje

Kemikalije koje se ispuštaju iz raznih proizvoda za čišćenje doma uzrok su brojnih respiratornih bolesti. Pojedinci koji redovito koriste sredstva za čišćenje kao dio svog posla, poput domara i spremačica imaju povećani rizik od stvaranja astme, a ljudi s postojećim respiratornim stanjima, mala djeca i starije osobe mogu biti podložniji učincima izloženosti otrovnim plinovima iz deterdženata. Prije dvije godine Agencija za zaštitu okoliša izradila je vodič za kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru s odjeljkom koji opisuje što učiniti kada radite s određenim proizvodima za kućanstvo u zatvorenom prostoru. Rješenje je prebaciti se na one proizvode koji odgovornije postupaju i prema okolišu i prema našem zdravlju. Green

01.08.2021. (18:00)

Čist dom, čist planet

Kako točno sredstva za čišćenje utječu na okoliš?

Sredstva za čišćenje kućanstva obično se ne smatraju zagađivačima iako to zapravo mogu biti. Danas su na policama u trgovinama sve češća sredstva za čišćenje organskog porijekla i koja su ekološki prihvatljiva, što i nije samo marketinški trik. No, i tu valja biti oprezan i prije svega, informiran. Američka agencija za zaštitu okoliša je fosfor, dušik, amonijak i razne kemikalije grupirane pod pojmom “hlapivi organski spojevi” navela kao opasnim za okoliš. Nakon njihove upotrebe oni ulaze u vodeni sustav kroz odvod i tamo se nakupljaju u velikim koncentracijama koje je nemoguće kontrolirati. Green.hr predlaže proizvode na bazi obnovljivih sirovina te u recikliranoj plastičnoj ambalaži umjesto onoj jednokratnoj.

11.05.2019. (23:00)

Pet odličnih savjeta za čišćenje kupaonice i WC-a

10.04.2018. (09:46)

Trikovi za pospremanje kojima ćete uštedjeti dragocjeno vrijeme

07.08.2017. (22:38)

13 savjeta za čišćenje zubnom pastom, Coca Colom i octom

30.07.2017. (18:45)

Uber za prljavce

Beeping.hr – novi servis za čišćenje u Zagrebu

Prije par tjedana u Zagrebu je pokrenut Beeping.hr, digitalna platforma (originalno iz Slovenije) koja spaja ljude koji trebaju čišćenje stana i one koji čiste. Stvar je posve jednostavna; odete na sajt, upišete kvadraturu stana i označite usluge koje želite. Beeping odmah izbaci cifru koliko će vas to koštati. Čistače nazivaju Beeperima, radi se o bilo kome tko želi zaraditi čišćenjem. Telegram

15.05.2017. (18:49)

Najomraženija aktivnost

Savjeti za čišćenje

Esquire ima seriju članaka pod nazivom Ask a Clean Person sa savjetima za čišćenje za ljenivce, koji su zabavni jer su popraćeni gif-ovima iz filmova. Između ostalih, tu su savjeti za čišćenje kade, mrlja od crnog vina, te kako ukloniti bijele mrlje od dezodoransa na majicama.

22.03.2017. (21:54)

Baš je tlaka ali se mora

Good Housekeeping, savjeti za kućanstvo na jednom mjestu

Good Housekeeping je web stranica koja nudi dosta korisnih savjeta za različite stvari u domu. Primjerice, vodič kroz 30 dana proljetnog čišćenja, kako napraviti DIY osvježivače doma, 101 savjet za bolju organizaciju, 23 kreativna poklona za Uskrs. Tu su i članci poput koliko je zeleni čaj stvarno zdrav, te što se događa tijelu kad čovjek prestane jesti meso.

13.12.2016. (08:50)

Kako uvijek imati čistu tuš kabinu