129 sekundi vrhunske politike - ponovno Alexandria Ocasio-Cortez - Monitor.hr
28.03.2019. (23:30)

Aleksandra velika

129 sekundi vrhunske politike – ponovno Alexandria Ocasio-Cortez

Alexandria Ocasio-Cortez održala je kratak, ali strastven govor nakon što je odbačen njen ekološko-ekonomski projekt “New Green Deal” uz opaske da je elitistički: “Ovo nije elitističko pitanje. Ovo je pitanje kvalitete života. Želite li poručiti ljudima da je njihova briga i njihova želja za čistim zrakom i čistom vodom elitistička? Recite to djeci iz South Bronxa koja pate od najviše razine dječje astme u državi. Recite to obiteljima u Flintu kod čije djece raste razina olova u krvi, mozak im je oštećen za ostatak života. Nazovite njih elitistima. Govorite li im da ta djeca pokušavaju ući na avion za Davos?”.


Slične vijesti

16.07.2019. (09:30)

A državu iz koje jesu došle zaista treba srediti

Demokratkinje koje je Trump tjerao iz države: Ova država pripada svima

Četiri demokratske kongresnice kojima je Trump bio poručio da se vrate u države iz kojih su došle i tamo prave reda (a tri od njih rođene u SAD-u!?!), odgovorile su američkom predsjedniku: “Želimo poručiti djece diljem ove države, bez obzira što predsjednik kaže, ova država pripada vama. I pripada svima. Danas je taj stav došao pod pitanje”. One su Ayanna Pressley, Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib i Ilhan Omar. Trumpov napad nazvale su rasističkim te su pozvale na njegov opoziv. The Intercept

14.07.2019. (23:30)

Trump napao mlade i progresivne demokratkinje: ‘Neka se vrate u svoje zemlje’

Trump je u najnovijem tweetu napao mlade i progresivne demokratkinje poručivši im da se vrate u “svoje korumpirane, slomljene i kriminalom inficirane zemlje”, a ne da govore ljudima u SAD-u kako bi trebalo vladati. Mlade političarke na koje se ovo odnosi dobile su nadimak “Odred”, a riječ je o Alexandriji Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanni Pressley i Rashidi Tlaib.

30.05.2019. (17:30)

Zato što mogu

Alexandria Ocasio-Cortez: Zašto lijek protiv HIV-a u SAD-u košta blizu 2.000 dolara, a u Australiji 8 dolara?!?

Mlada američka kongresnica i dalje nastupa hrabro i cilja visoka, sad na farmaceutske kompanije. U Kongresu potegnula pitanje lijeka koji suzbija HID, a koji košta 200 puta više u SAD-u nego u Australiji jer je zaštićen privatnim patentom, iako je razvijen novcem iz proračuna.

26.02.2019. (20:30)

Ubi djecu Zvizdan

Ocasio-Cortez: Trebamo li prestati rađati djecu zbog klimatskih promjena?

“Postoji znanstveni konsenzus da će životi djece biti jako teški. Što mlade ljude dovodi do legitimnog pitanja: Je li i dalje ok imati djecu?” postavila je pitanje američka kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez u sjeni prijetećih posljedica klimatskih promjena. Nudi i rješenje – Novi zeleni plan iliti Green New Deal, prema kojemu bi se američko gospodarstvo trebalo fokusirati na obnovljive izvore energije umjesti fosilnih goriva. Newsweek

14.02.2019. (16:30)

So, it's super legal for me to be pretty bad guy

Govor mlade kongresnice o korupciji u SAD-u postao najgledaniji video nekog političara na Twitteru

U nekoliko dana govor mlade demokratske kongresnice Alexandrije Ocasio-Cortez je (29) na Twitteru pogledan više od 38 milijuna puta. U svojem govoru pred kongresnim Odborom za nadzor, Ocasio-Cortez u samo pet minuta uspjela je razvaliti trenutni sustav koji potiče i nagrađuje korumpirane političare, ciljajući prije svih na Trumpa.

13.01.2019. (23:30)

Vrlo jednostavno

Krugman: Zašto bogatima treba uvesti visoke poreze

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul Krugman u svojoj kolumni u The New York Timesu bez dlake na jeziku objašnjava zašto je demokratska kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez u pravu kad se zalaže za visoke porezne stope za bogate, te kako Republikanska stranka obmanjuje javnost tvrdeći da će niže stope biti poticajne za gospodarstvo. “Budući da se stranka drži besmislenih gospodarskih ideja, preferira ekonomiste koji nemaju kredibilitet i nisu u stanju učinkovito lažirati čak ni vlastite podatke”, piše Krugman. Koliko bi taj porez trebao iznositi? Po jednoj procjeni, više od 80 posto! Index

11.11.2018. (22:28)

Treba biti bogat da bi se borio za siromašne

Najmlađa zastupnica u Kongresu – ne mogu platiti stanarinu u Washingtonu

Alexandria Ocasio-Cortez izabrana je u Kongres kao najmlađa u povijesti američkog parlamenta, 29 joj je godina, a već je prozvana kongresnicom milenijalaca, tim više što joj se pojavio tipičan problem njene generacije – ne može priuštiti stanarinu u Washingtonu, zasad, jer čeka prvu plaću koja će joj sjesti u siječnju. Dosad je primala plaću kao društvena aktivistica u Bronxu, što joj nije bilo dovoljno pa je radila po restoranima, a sad kad joj se pojavio problem sa smještajem u glavnom gradu tvitala je da američki izborni sustav “nije dizajniran da ga vode ljudi iz radničke klase”. Žena je inače članica Demokratskih socijalista Amerike.