- Monitor.hr
13.12.2018. (15:00)

Stormy Daniels je izgubila tužbu za klevetu protiv Trumpa, tužila ga je zbog tweeta koji je sudac proglasio ‘retoričkom hiperbolom’. Zbog skupih Trumpovih odvjetnika (841 dolar po satu) sudski troškovi će ju koštati 300.000 dolara.


Slične vijesti

14.02. (20:30)

Državni tužitelj Barr: Trumpovi napadi na Twitteru čine moj posao nemogućim

Američki ministar pravosuđa i glavni državni odvjetnik William Barr izjavio je u intervjuu za ABC News da zbog napada predsjednika Donalda Trumpa na Ministarstvo pravosuđa na Twitteru ne može raditi svoj posao kako spada. Nitko me neće zlostavljati ili utjecati na mene, pa tako ni predsjednik – poručuje Barr. Naime, Trump je na Twitteru komentirao slučaj svog prijatelja Rogera Stonea, optuženog za ometanje pravde, zastrašivanje svjedoka i laganje sudu, a spekulira se da je to imalo utjecaj na konačnu presudu. Predsjednik ima pravo na to, odgovorio je Trump. Jutarnji

14.02. (11:30)

Samo ništa ne diraj

Senat ograničio Trumpove ovlasti u slučaju sukoba s Iranom

Američki Senat je usvojio rezoluciju kojom je ograničio ovlasti predsjednika Donalda Trumpa pri mogućem pokretanju rata protiv Irana. Trump je najavio veto na odluku. Kada bi rezolucija postala obvezujuća, Kongres bi morao objaviti rat, ili odobriti upotrebu vojne sile protiv Irana, da bi djelovanje protiv iranskih ciljeva bila legalno. 24 sata

08.02. (14:30)

U mozgu možda nije, ali u osveti je brz

Trump otpustio dvojicu koji su svjedočili protiv njega

Potpukovnik Alexander Vindman iz Vijeća za nacionalnu sigurnost i Gordon Sondland, američki ambasador pri Evropskoj uniji, koji su bili među ključnim svjedocima u istrazi za opoziv predsjednika Donalda Trumpa u Predstavničkom domu, otpušteni su u petak, dva dana nakon što je Trump oslobođen na suđenju pred Senatom. Vindman je osobno bio slušao telefonski razgovor Trumpa s ukrajinskim predsjednikom Zelenskim, o čemu je i svjedočio u studenom. Iz Bijele kuće je otpušten i njegov brat blizanac Yevgeny Vindmanov.

07.02. (12:30)

Kad je stvarnost satira, a satiričari pokazuju kako bi stvarnost trebala izgledati

Suđenje iz snova Donaldu Trumpu

Saturday Night Live priredio je pravo suđenje Trumpu, za razliku od one lakrdije bez svjedoka i dokaza u Senatu gdje nisu pobijene tvrdnje otpužbe, ali je čovjek svejedno oslobođen.

06.02. (09:30)

Nastavi po starom!

Trump oslobođen

Donald Trump oslobođen je optužbi za zloupotrebu moći i opstrukciju Kongresa na jučerašnjem glasanju u Senatu koji se izjasnio po stranačkoj liniji – 52 senatora bilo je za Trumpa, 48 protiv. CNN kaže da Trumpova obrana nije zapravo pobila tvrdnje o Ukrajini i da će mu suditi 150 milijuna glasača najesen, dok New York Times ocjenjuje da su Republikanci Trumpa oslobodili iz straha.

01.02. (12:30)

Moderno suđenje - bez svjedoka

Trumpova pobjeda: Senatori odlučili da neće zvati svjedoke na njegovo suđenje

Tijesnom većinom (51:49) američki senatori odlučili su da neće zvati svjedoke na suđenju Trumpu tijekom postupka opoziva (samo dvoje republikanaca bilo je “za” – Mitt Romney i Susan Collins). Visoko pozicionirani republikanci su prethodno bili jasno naznačili da žele brz postupak u kojem se neće zvati svjedoci, niti predstaviti novi dokazi. Iznad svega, željeli su izbjeći da pred njima svjedoči Trumpov bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton. Sljedeće, senatori u srijedu glasaju o tome hoće li osloboditi Trumpa svih optužbi, što će se gotovo sigurno dogoditi prema sadašnjem omjeru snaga u Senatu.

 

24.01. (12:30)

Ruka ruku mije

Soros optužio Facebook da radi na reizboru Trumpa

George Soros je u svom govoru u Davosu optužio Facebook da radi na reizboru Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 2020. Zauzvrat će dobiti Trumpovu zaštitu, ustvrdio je. Trump je ultimativno narcisoidna osoba, a kineski predsjednik Xi Jinping diktator, rekao je. Soros je pohvalio Gretu Thunberg i najavio pokretanje novog projekta vrijednog milijardu dolara, kojim će se razvijati kritičko razmišljanje.

09.01. (11:30)

Predsjednik je čuđenje u svijetu

Trumpova strategija na Bliskom istoku – ni njegovi saveznici je ne znaju

Trump je u svom mandatu do sada pokazao da je njegovo ‘hendlanje’ kaosa i problema totalno amaterski – upada iz krize u krizu gotovo svaki dan od kojih mnoge zapravo sam stvara i nakon nijedne od tih kriza ne podvlači crtu ni ne razmišlja, nego nastavlja dalje u novu krizu. Njegovi saveznici teško mogu predvidjeti njegove daljnje korake, što im naravno otežava donošenje odluka o tome hoće li ga podržati ili ne – analizira New York Times; 24 sata preveo dio teksta.