Andrea Andrassy: 'Uz dužno poštovanje' i ostale pasivno-agresivne rečenice - Monitor.hr
20.06. (08:30)

Uvažena kolumnistica

Andrea Andrassy: ‘Uz dužno poštovanje’ i ostale pasivno-agresivne rečenice

Ovo je priča o izrazu “srdačan pozdrav.” Većina mailova koje dobijem završava s tim pozdravom i svaki put mi je smiješno jer znam da nitko nikad u normalnom životu ne kaže “srdačan pozdrav.” Bilo bi čudno. I JE čudno – ja sam to nedavno počela govorit uživo i svaki put je čudno. To i “hvala vam od srca.” Krenulo je iz zajebancije, a onda mi je prešlo u naviku i sad većinu vremena zvučim kao idiot. Nedavno me žena na blagajni pustila ispred sebe jer sam imala malo stvari, a kad je iz mene izletilo “hvala vam od srca”, nikom nije bilo ugodno – piše Andrea Andrassy za 24 sata.Slične vijesti

10.08. (08:00)

Strpljena spašena

A. Andrassy: Strpljenje je supermoć

Možda zvuči kao lifecoach bulšit, ali meni zvuči kao da se ponekad trebaš strpit i vjerovat da se neke stvari ne događaju onda kad ti želiš zato što će se dogodit još bolje stvari točno onda kad se trebaju dogodit. Ne uvijek, naravno, ponekad se stvari ne događaju jer se gospođa u referadi ne želi javit na telefon, ali nekad se dogodi da je “ne još” zapravo najbolja stvar koja ti se mogla dogodit. Meni se slučajno potrefilo sa stanom. Nekom će se slučajno potrefit s poslom ili vezom. (Tebi pričam, ženo koja se žuri udat iako ti je dečko debil ali “vrijeme je”)… – biserje i velike životne mudrosti prosiplje Andrea Andrassy u kolumni za 24 sata.

05.08. (08:00)

A. Andrassy: Topla ljudska priča sa sniženja – pravilnik za ponašanje u dućanu

Kad ideš u dućan, saniraj pazuh: Ne moraš mirisat po novorođenim anđelima usred ljeta, ali bilo bi lijepo i srdačno da majica koju ću ja isprobat nakon tebe ne smrdi kao da su se u njoj mrijestili bizoni. “Bizoni se ne mrijeste!” – to znaš, a pazuh ne znaš oprat, jel?
Ista stvar, samo s nogama: Peri noge kao da je to full bitno, jer je. Volim ja sir, nemoj me krivo shvatit, ali ne volim kad garderoba nakon tebe smrdi kao omelette du fromage…
savjete dijeli Andrea Andrassy na 24 sata.

12.06. (18:00)

Andrassy: Zašto curice danas izgledaju kao da imaju 40 godina?

Da mi je netko u sedmom razredu rekao da ću svaki tjedan pisat malo bezobrazniju verziju zadaćnice i da će se ono što pišem čitat na plaži, ne bi mu vjerovala. Nego, neki dan sam pronašla svoju sliku iz šestog razreda. Potresna je – točno onakva kakva treba bit. Ništa bolje nije ni sa šesnaest… – piše Andrea Andrassy svoj tijek misli za 24 sata i otkriva kako je izgledala kao vrlo mlada umjetnica.

05.06. (22:30)

Prvo lajkam sebe

Andrea Andrassy: Unfollow je pola zdravlja (i jaaako nepristojno, kažu)

Unatrag dvije godine sam sigurno 30 puta ljudima morala objasnit zašto ih ne pratim iako se znamo i ok smo si. Moj razlog je jednostavan – jer mi na društvenim mrežama ponekad paše tišina. Ne nužno tišina, ali ne volim kad je preglasno – a kad pratiš puno ljudi, uvijek je glasno – piše blogerica Andrea Andrassy o problemu (ne)praćenja ljudi (ona je za praćenje samo odabranih).

17.04. (17:00)

Andrea Andrassy: Kad ste zadnji put sjeli na pod i rekli si: ‘E pa baš ne moram?’

23.01. (21:00)

Andrea Andrassy: Sve se ne može kad se neće: Vježbaj, p*zda ti materina! (al ta može tipkat, čak i sa tri prsta, ozlijeđena je)

02.01. (19:00)

Andrea Andrassy: Popis novogodišnjih odluka koje nećeš prekršit za sat i pol – 1. I dalje ću jest majonezu što češće…

26.12.2018. (17:00)

Andrea Andrassy: Sretni blagdani, sve najbolje i probajte ne bit petardirani