Antonio Nuić intervju: Kultura je ono na čemu zarađuješ 2000 godina poslije - Monitor.hr
24.09.2018. (14:30)

Antonio Nuić intervju: Kultura je ono na čemu zarađuješ 2000 godina poslije

“Kad sam bio klinac, na Televiziji Zagreb sam gledao ‘Smogovce’, ‘Lažeš, Melita’, ‘Ne daj se Floki’. Ta tri serijala proizvedena su u nekih sedam-osam godina. Neka mi netko nabroji takva tri u posljednjih 20 i nešto godina HRT-a. Djeca se odgajaju sadržajima, a mi ga nismo proizvodili. Zapuštenost, za koju je velikim dijelom kriv upravo HRT, dovela je do toga su klinci našli sadržaj tamo gdje ga je bilo, na internetu koji je ogroman, ali nefiltriran” – kaže Antonio Nuić u intervjuu za Tportal.


Slične vijesti

15.05.2019. (11:30)

HRT-ova djeca

Filmski redatelji: Suludo je da građani izdvajaju novac da bi HRT 96% filmova kupio u Americi

HRT ima zakonsku obavezu da 15% programskog proračuna potroši na nabavu programa od neovisnih proizvođača, što bi od 800 milijuna kuna bilo oko 130 milijuna kuna, ali se HRT upušta u slobodno tumačenje navedene zakonske odredbe i od 2010. nije ispunio svoje obveze, rekao je Antonio Nuić iz Društva hrvatskih filmskih redatelja na jučerašnjoj tribini ‘HRT – nezakonje sa zaštitom’. Hrvoje Hribar dopunio je priču – “zdravom razumu je suludo da građani jedne države izdvajaju novac da bi 96 posto filmskog programa bilo kupljeno u Americi”. Jutarnji

23.06.2018. (20:22)

Antonio Nuić: Daniel Rafaelić vrstan je stručnjak s područja filma, ali…

Filmski redatelj Antonio Nuić u intervjuu za Večernji list: “Ono što mi stalno nastojimo objasniti političarima, a njima to nikako ne ide u glavu, jest da ne trebamo čovjeka koji jako voli i poznaje film, nego čovjeka koji jako poznaje način na koji se filmovi rade i stvaraju u današnje doba. Kritičar pogleda gotovi proizvod i njegov svijet filma je svijet gotovih filmova. A svijet onih koji stvaraju filmove je svijet u kojem ima najmanje sjedenja i gledanja filma, ali ima logistike, računovodstva, građevine, prevoženja, baratanja skupom i sofisticiranom tehnikom, planiranja, organiziranja, povlačenja novca iz europskih fondova…”

28.02.2017. (09:30)

Nije čak ni šator

Redatelj Nuić: Nacija bez kulture je kuća bez krova

Politički komesari nikad nisu shvaćali da ako filmom od nekoga želite napraviti junaka, morate pokazivati njegove mane i slabe strane, kaže Antonio Nuić u intervjuu za Novi list, komentirajući situaciju u kulturi. On je inače dio inicijative Puk’o nam je film. “Budžeti za kulturu i obrazovanje su mizerija… Nacija bez kulture je kuća bez krova. A je li kuća bez krova uopće kuća? Kakav krov nad glavom mi ostavljamo svojoj djeci? Statistika nam dakle govori da smo nacija koja ne brine za svoju djecu”, poručuje Nuić.

15.12.2015. (13:46)

‘Život je truba’ nastavlja pohod na domaća kina

Komedija Život je truba, čiju režiju potpisuje Antonio Nuić, od četvrtka, 17. prosinca stiže i na program Cinestar kina u Osijeku, Slavonskom Brodu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku. Ovaj feel-good film koji pršti humorom i optimizmom, izrazito dobro primljen i od strane domaće filmske kritike, tako će u blagdansko raspoloženje uvesti gledatelje i u ovih pet gradova, nedugo nakon što je u zagrebačkom kinu Europa održana hrvatska premijera filma. Od 3. prosinca film je u redovnoj kino distribuciji u kinima Cinestar i Cineplexx, te u većini nezavisnih kina Kino mreže.

Distribuciju je pratio i projekt Truba na putu, organiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom, koji je veselu filmsku ekipu Trube odveo na putovanja u Rijeku, Čakovec, Daruvar, Bjelovar i Samobor, gdje su održane premijerne projekcije uz gostovanje ekipe filma: redatelja Antonija Nuića, glumačkog ansambla (kojeg čine Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan) te ostatka filmskog tima. Lokalna publika redom je uz oduševljenje, dobru energiju i pozitivne komentare ugošćivala ekipu, a na ponekim su projekcijama ugođaj dodatno upotpunjavale i ‘žive’ glazbene izvedbe! Dio atmosfere zabilježen je u video kronikama koje se mogu pogledati na službenom YouTube kanalu filma.

Osim što je od 17. prosinca na programima kina Cinestar u Osijeku, Slavonskom Brodu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, film se trenutno može pogledati u zagrebačkom kinu Europa, u kinima Cinestar u Zagrebu (Branimir Centar i Arena Centar), Varaždinu, Splitu, Vukovaru i Rijeci, kinima Cineplexx u Zagrebu (Kaptol Centar i City One East) i Splitu, u riječkom Art-kinu Croatia, u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, Pučkom otvorenom učilištu u Novskoj (do 18. prosinca), te u osječkom kinu Urania (do 16. prosinca). U utorak, 15. prosinca Truba će biti na programu Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, a 30. prosinca zakazana je još jedna projekcija u varaždinskom kinu Galerija.