Bandić čupka živce Plenkoviću oko kvoruma - Monitor.hr
21.09.2019. (20:30)

Igre živaca

Bandić čupka živce Plenkoviću oko kvoruma

Jedini koji po pukoj snazi brojki ima dovoljno zastupnika da sam sruši Vladu je Milan Bandić. Stoga ćemo, gotovo sigurno, još gledati sliku kakva se s Markovog trga emitirala u petak – da zastupnici HDZ-a nervozno iščekuju dolazak Bandićevih zastupnika na glasanje. S druge strane, još je sigurnije da je Milan Bandić posljednji koji će rušiti Plenkovićevu Vladu – Jasmin Klarić, Telegram.


Slične vijesti

19.06. (11:30)

WTF LOL

Ministar totalno ozbiljno: Hrvati neka ne idu van zemlje da ne donesu koronu, turisti svi mogu ući

Poruke ministra Božinovića: građani stranih zemalja su dobrodošli u Hrvatsku, jer… turizam. Građani Hrvatske, pak, ne bi smjeli u strane zemlje jer je tamo korona, pa da je ne donesu u povratku kući. Tamo gdje su već deseci tisuća državljana stranih zemalja na odmoru. Koje pozivamo da dođu i sretni smo kad vidimo gužve na granicama. WTF LOL, rekli bi neki novi klinci, piše Jasmin Klarić.

18.06. (17:30)

Zadrtost nije slučajnost

Jasmin Klarić: Kako smo došli do toga da političari u kampanji razvlače žene koje su zatrudnjele silovanjem

Prava dubina problema sagleda se u tome što je odnos prema pobačaju derivat ukupnog odnosa prema ženama, ali i seksualnim manjinama u društvu. I korijen tog problema nisu političke ideje i parole novo propupale desnice, korijen je u odnosu dobrog dijela društva, predvođenog vladajućom strankom – komentira Telegramov kolumnista.

16.06. (23:30)

Tuđe hoćemo, Marxa ne damo

Ruši li Radnička fronta šanse lijevoj koaliciji izjavom o nacionalizaciji štednje bogataša?

“Oko 51.000 bogataša u Hrvatskoj na bankovnim računima ima oko 75 milijardi kuna. Bilo bi potrebno u fondove za saniranje krize preraspodijeliti sva sredstva u bankama koja premašuju iznos koji garantira Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju bankarskog sustava, što iznosi oko 700.000 kuna” napisala ja Katarina Peović iz Radničke fronte, jedne od stranaka iz zeleno-lijeve koalicije. Ako ćemo ovu njenu izjavu ozbiljno shvatiti, “ove egzotične društveno-ekonomske ideje svakako će imati za posljedicu da se na cijelu zeleno-lijevu koaliciju rutinski nalijepi etiketa crvene boje i da ih politički suparnici u kampanji otpisuju kao ekstremiste”, komentira Jasmin Klarić u Telegramu.

09.04. (01:30)

Evakuacija odgovornih

‘Slučaj zataškavanja koronavirusa u splitskom Dom za starije vapi za serijom ostavki’

Forsiranje političke podobnosti i ignoriranje stručnosti inače rezultiraju društvenim i ekonomskim zaostajanjem. U vrijeme ozbiljne epidemiološke krize rezultiraju drvenim sanducima, piše Jasmin Klarić. Smatra da zbog slučaja u splitskom Domu za starije ostavku treba dati ministrica Vesna Bedeković, a prije nje ravnatelj Doma Ivan Škaričić.

08.09.2019. (16:30)

Zabranitelji u novom napadu

Znate onu Karamarkovu rečenicu o slobodi govora u svoja četiri zida?

“Činjenično, Pupovac nije rekao ama baš ništa pogrešno, osim što je mogao pripomenuti da na prostoru bivše Jugoslavije ima i većih faktora nestabilnosti od Hrvatske i njenih “dvostrukih konotacija” ustaških pozdrava i svih relativizacija zbivanja iz Drugog svjetskog rata kojih smo se nagledali posljednjih godina” – Jasmin Klarić, Telegram.

24.11.2018. (12:57)

Milijuni u zraku

Što se to događa u Hrvatskoj vojsci?

Što se to, pobogu, događa u Hrvatskoj vojsci, pita se Jasmin Klarić na Telegramu. Pritom ustvari nije mislio da alkoholom potaknute vruće igrice ročnice i njenog nadređenog u vojnom autobusu, ili na lov na vepra vojnim helikopterom. Misli na izraelske avione F-16 Barak, stare tridesetak godina, kojima ćemo izvršiti nužnu modernizaciju zrakoplovstva koje se sad bazira na četrdesetak godina starim MIG-ovima 21: rata za rabljene izraelske avione je, po proračunskim projekcijama za 2020. i 2021. godinu viša za ukupno 434 milijuna kuna od rate koja proizilazi iz cijene koja bi trebala stajati u ugovoru.

02.04.2018. (12:22)

Sloboda-ne

Novi list: Fundamentalistički rat protiv slobode, vrijeme je za otpor!

Cilj modernih križara, koliko god oni pričali o ljubavi, moralu i obitelji, je porobljavanje, a ono što se upravo događa u Hrvatskoj je agresija širokih razmjera, piše Jasmin Klarić za Novi list o aktualnim pokretima protiv Istanbulske konvencije i abortusa. Osvrće se autor na manifest “Povratak na naravni poredak: Agenda za Europu” gdje stoji da je “potrebno da se pravni poredak nalazi u skladu s naravnim zakonom… Prihvaćanje razvoda, kontracepcije, pobačaja, homoseksualnosti, surogat majčinstva i slično sadrži implikacije ne samo za one koji su u to direktno uključeni, već za cijelo društvo”. Ciljevi u ovom Manifestu su zabrana abortusa, svih istospolnih zajednica, razvoda, sredstava za kontracepciju, prenatalne dijagnostike, medicinski potpomognute oplodnje, a povukli bi se svi zakoni o jednakosti i antidiskriminacijski propisi. Vrijeme je za aktivniji demokratski otpor, poručuje Klarić.

23.07.2017. (10:31)

Odlazi u raj

Radnička klasa je iznijela cijeli teret krize

“Hrvatska narodna banka je ovog tjedna objavila dosta egzaktan podatak o tome tko je najviše nastradao u krizi – u posljednjih pet godina se, kako je kazao guverner Vujčić, dogodila snažna interna devalvacija i znatno veći rast produktivnosti od rasta mase plaća, čime je tečaj kune devalvirao za oko 25 posto. To znači, ukratko, da su se – od sve priče o inventivnosti domaćih kapitalista, bogatstva stranih investicija i minucioznih poteza raznih državnih vlasti – kola na kraju slomila po glavi djelatnika vulgaris. U prosjeku za plaću koju zaradite proizvedete četvrtinu više dobara, ili vam je plaća za četvrtinu manja. Eto konkuretnosti – hura!”, komentira Jasmin Klarić. Novi list

07.10.2016. (14:12)

Postsocrealizam

Klarić: Čehovljeva puška za Plenkovićevu Vladu

Psihološki realist Anton Čehov poznat je po izreci da puška prikazana u prvom činu mora opaliti u posljednjem – a tako i iza političkih zaruka Andreja Plenkovića i Bože Petrova visi duga cijev koja čeka da glavni mehanizam radnje odradi svoje. Pušku je na zid okačio upravo Andrej Plenković, prikupljanjem potpisa mimo Mosta, u samom finišu pregovora, komentira Jasmin Klarić za Novi list.