Bandić čupka živce Plenkoviću oko kvoruma - Monitor.hr
21.09. (20:30)

Igre živaca

Bandić čupka živce Plenkoviću oko kvoruma

Jedini koji po pukoj snazi brojki ima dovoljno zastupnika da sam sruši Vladu je Milan Bandić. Stoga ćemo, gotovo sigurno, još gledati sliku kakva se s Markovog trga emitirala u petak – da zastupnici HDZ-a nervozno iščekuju dolazak Bandićevih zastupnika na glasanje. S druge strane, još je sigurnije da je Milan Bandić posljednji koji će rušiti Plenkovićevu Vladu – Jasmin Klarić, Telegram.Slične vijesti

08.09. (14:30)

Zabranitelji u novom napadu

Znate onu Karamarkovu rečenicu o slobodi govora u svoja četiri zida?

“Činjenično, Pupovac nije rekao ama baš ništa pogrešno, osim što je mogao pripomenuti da na prostoru bivše Jugoslavije ima i većih faktora nestabilnosti od Hrvatske i njenih “dvostrukih konotacija” ustaških pozdrava i svih relativizacija zbivanja iz Drugog svjetskog rata kojih smo se nagledali posljednjih godina” – Jasmin Klarić, Telegram.

24.11.2018. (11:57)

Milijuni u zraku

Što se to događa u Hrvatskoj vojsci?

Što se to, pobogu, događa u Hrvatskoj vojsci, pita se Jasmin Klarić na Telegramu. Pritom ustvari nije mislio da alkoholom potaknute vruće igrice ročnice i njenog nadređenog u vojnom autobusu, ili na lov na vepra vojnim helikopterom. Misli na izraelske avione F-16 Barak, stare tridesetak godina, kojima ćemo izvršiti nužnu modernizaciju zrakoplovstva koje se sad bazira na četrdesetak godina starim MIG-ovima 21: rata za rabljene izraelske avione je, po proračunskim projekcijama za 2020. i 2021. godinu viša za ukupno 434 milijuna kuna od rate koja proizilazi iz cijene koja bi trebala stajati u ugovoru.

02.04.2018. (10:22)

Sloboda-ne

Novi list: Fundamentalistički rat protiv slobode, vrijeme je za otpor!

Cilj modernih križara, koliko god oni pričali o ljubavi, moralu i obitelji, je porobljavanje, a ono što se upravo događa u Hrvatskoj je agresija širokih razmjera, piše Jasmin Klarić za Novi list o aktualnim pokretima protiv Istanbulske konvencije i abortusa. Osvrće se autor na manifest “Povratak na naravni poredak: Agenda za Europu” gdje stoji da je “potrebno da se pravni poredak nalazi u skladu s naravnim zakonom… Prihvaćanje razvoda, kontracepcije, pobačaja, homoseksualnosti, surogat majčinstva i slično sadrži implikacije ne samo za one koji su u to direktno uključeni, već za cijelo društvo”. Ciljevi u ovom Manifestu su zabrana abortusa, svih istospolnih zajednica, razvoda, sredstava za kontracepciju, prenatalne dijagnostike, medicinski potpomognute oplodnje, a povukli bi se svi zakoni o jednakosti i antidiskriminacijski propisi. Vrijeme je za aktivniji demokratski otpor, poručuje Klarić.

23.07.2017. (08:31)

Odlazi u raj

Radnička klasa je iznijela cijeli teret krize

“Hrvatska narodna banka je ovog tjedna objavila dosta egzaktan podatak o tome tko je najviše nastradao u krizi – u posljednjih pet godina se, kako je kazao guverner Vujčić, dogodila snažna interna devalvacija i znatno veći rast produktivnosti od rasta mase plaća, čime je tečaj kune devalvirao za oko 25 posto. To znači, ukratko, da su se – od sve priče o inventivnosti domaćih kapitalista, bogatstva stranih investicija i minucioznih poteza raznih državnih vlasti – kola na kraju slomila po glavi djelatnika vulgaris. U prosjeku za plaću koju zaradite proizvedete četvrtinu više dobara, ili vam je plaća za četvrtinu manja. Eto konkuretnosti – hura!”, komentira Jasmin Klarić. Novi list

07.10.2016. (12:12)

Postsocrealizam

Klarić: Čehovljeva puška za Plenkovićevu Vladu

Psihološki realist Anton Čehov poznat je po izreci da puška prikazana u prvom činu mora opaliti u posljednjem – a tako i iza političkih zaruka Andreja Plenkovića i Bože Petrova visi duga cijev koja čeka da glavni mehanizam radnje odradi svoje. Pušku je na zid okačio upravo Andrej Plenković, prikupljanjem potpisa mimo Mosta, u samom finišu pregovora, komentira Jasmin Klarić za Novi list.