Bebè Na Volè - album za 15. rođendan - Monitor.hr
19.02.2015. (11:05)

Sam svoj blues majstor

Bebè Na Volè – album za 15. rođendan

Hrvatski blues pjesmopisac i pjevač Bebè Na Volè objavio je kompilaciju ‘Time of Great Depression’ kojom obilježava petnaest godina rada. Na vinilnom LP-u se nalazi trinaest autorskih pjesama Adama Semijalca a.k.a. Bebè Na Volè nastalih u periodu od 2004. do 2014. BNV je album objavio sam. Monitor


Slične vijesti

21.03.2019. (19:30)

Bolesna duša

Bebe Na Vole: Zdrava kulturna scena osnova je zdravog društva

“Kao i velika većina umjetnika i umjetnica nemam plaćeno bolovanje niti ostale beneficije kao netko u stalnom radnom odnosu, tako da kad zalegnem to je – to, lova curi i pitanje je dokle će trajati… O stažu i mirovini da ne govorim. Velika je to žrtva… pristati na takvu nesigurnost i rizik samo da bi društvu dao dio sebe” kaže Bebe Na Vole, možda i najjači hrvatski blues pjevač i gitarista, u intervjuu Rifu (svira 6.4. u Rijeci na festivalu Impulse. Malo optimističnije zvuči kad priča o nastajanju pjesama: “Jednostavno se pokrene to neko suludo stanje svijesti, nije bitno jesi li gladan ili neispavan, jer znaš da nema stajanja dok ne izvučeš sve zvukove i aranžmane iz svoje glave i čuješ ih na kraju kako svi zajedno trešte iz zvučnika. To je suludo. I onda čuješ nešto što još nisi čuo u životu”.

19.02.2015. (11:17)

Bebè Na Volè – album za 15. rođendan

Hrvatski blues pjesmopisac i pjevač Bebè Na Volè objavio je kompilaciju ‘Time of Great Depression’ kojom obilježava petnaest godina rada.

Na vinilnom LP-u se nalazi trinaest autorskih pjesama Adama Semijalca a.k.a. Bebè Na Volè nastalih u periodu od 2004. do 2014.. Pjesme je odabrao i producirao Višeslav Laboš, naslovnicu omota potpisuje umjetnik Mislav Lešić, dizajn albuma Dobriša Radovanović, a BNV je album objavio sam.

Album u limitiranoj vinilnoj ediciji možete naručiti putem e-mail adrese bebenavole@gmail.com ili ga kupiti u proširenom digitalnom izdanju na http://bebenavole.bandcamp.com/ (kupnjom ploče dobivate i besplatni download digitalnog albuma) ili poslušati na Bandcampu.

.

20.01.2015. (11:36)

Blues koji pjeva svaki umjetnik

‘Glazbena industrija ne poštuje glazbu’

“Kad sam vidio s koliko nepoštovanja se glazbena industrija odnosi prema glazbi, od koje i sama živi, postala mi je odbojna. Zašto bih prava na svoj rad prepisao nekome kome do tog rada nije stalo? Zašto bih svoju kreativnu slobodu dao na raspolaganje nekom tko bi je unakazio po nekakvim ‘svjetskim’ standardima i onda opet ništa ne napravio s tom tvojom glazbom. Od glazbenika se očekuje da financira i izrodi gotov proizvod ne bi li ga trajno predao u ruke izdavača. Zašto da mi se spot okrene tri puta na TV-u? Potreban mi je kvalitetan promotor, a ne izdavač”, kaže indie bluzer Adam Semijalac, poznatiji pod imenom Bebe Na Vole u zanimljivom intervjuu za T-portal.