Dežulović: Ljudi-gušteri i ljudi-budale - Monitor.hr
05.05. (23:30)

Tajna velike moći - nema je

Dežulović: Ljudi-gušteri i ljudi-budale

Borci za slobodu i dalje tvrdoglavo misle kako velikim zlim korporacijama za manipuliranje vašim životom trebaju 5G antene i mikročip ugrađen pod kožu između vašeg palca i kažiprsta. Veselo onda preuzimaju aplikacije i kojekakve testove osobnosti, pa široke ruke i uska uma ustupaju cijele datoteke iz svojih pametnih telefona – piše Boris Dežulović kako nije potrebno ništa posebno da bi se o ljudima saznalo baš sve.


Slične vijesti

Četvrtak (14:30)

Republika Matrix

Dežulović: Srbija Riloudid

Nikad ništa slično  nije viđeno. Na fantastičan način demonski je um Arhitekte Aleksandra Vučića sofisticiranim alatima visoko tehnološkog modernog trećeg milenijuma restaurisao predmodernu Srbiju iz devedesetih godina prošlog veka. Da je nekome palo na pamet da snimi srpsku parodiju Matriksa, izgledala bi upravo tako – osvrće se odlični Boris Dežulović na početak predizborne kampanje Aleksandra Vučića (sam u studiju, ispred desetaka ekrana s mladima na njima).

14.05. (14:30)

Stožer za bioterorizam i opravdanja

Dežulović: Struka struku mije

Ako je struka rekla da je svaki izlazak iz propisane samoizolacije pokušaj ubojstva vatrenim oružjem, odnosno pucanje iz puške u trgovačkom centru, dakle klasični terorizam – pače, bioterorizam – onda je to jednako i dva mjeseca kasnije. I kad struka danas kaže kako ‘ne bi trebalo biti problema’ da na izborima glasaju čak i ljudi kojima je propisana obavezna samoizolacija, to ne znači da oni više nisu teroristi i ubojice: to samo znači da teroristi i ubojice na izborima nisu problem – logično zaključuje Boris Dežulović iz riječi članova Stožera.

13.05. (01:30)

Hrvatska do Đerdapa

Dežulović: Nezavisna Država Jugoslavija

NDH-ovskih skandala koliko hoćete, ali nijedan u Hrvatskoj. Opjevao ih Boris Dežulović: Jedinstvenu raznolikost jugoslavenskih tradicija već sutra opjevati Lepi Marko: „Kad se sjetim, suza krene, zamirišu uspomene, svake stope rodnog kraja i narodnih običaja!“ Pa kaže: „O Srbijo, lijepa li si, Makedonijo, zlatna ti si, Herceg-Bosno, srce ponosno! Crna Goro, more moje, jedna duša a nas dvoje, Slovenijo, ti Triglava diko!“.

08.05. (01:30)

Žrtva za viši cilj

Dežulović: O slobodi

Odličan Boris Dežulović o tome kako i država i desničarski aktivisti ugrožavaju slobodu: Kao što su totalitarni režimi pandemijsku karantenu dočekali kao historijsku šansu i preuzeli je kao model vladanja, i borci za slobodu karantenu su preuzeli kao svoju neslobodu. Među njima nema krupnijih nesporazuma: i komesarima zdravog novog društva i njegovim disidentima vi ste oni drugi. Oni čijom se bolešću mjeri njihovo zdravlje, i čijom se neslobodom mjeri njihova sloboda.

03.05. (14:00)

Nulti pacijent virusa ludila

Dežulović: Kratka istorija srpskog postrealizma

Činjenica da dr. Branimir Nestorović – čovek dakle koji najozbiljnije priča kako je stometarski ratni brod od hiljadu i šest stotina tona uspešno teleportovan šest sati u budućnost – umesto na gajbi Jelen piva ispred marketa na Kalenića pijaci sedi u nacionalnom kriznom štabu, odakle autoritetom struke sudeluje u direktnom odlučivanju o merama u borbi protiv najgore svetske pandemije nakon španske gripe, trenutak je svečanog proglašenja zvaničnog kraja srpske nauke. U odnosu na sve šta taj čovek zna, njegove već proslavljene izjave o ‘najsmešnijem virusu u istoriji čovečanstva’, ‘šopingu u Italiji’, ‘ženskom estrogenu’ i ‘lavovskoj srpskoj genetici’, suvi su kriv kurac (da prostite)… – piše Boris Dežulović za Novosti.

29.04. (01:30)

Crno pred očima

Dežulović: Pravda za HOS

Za HOS-ove ustaše nemam baš nikakvo poštovanje, a kamoli zahvalnost. Imam samo nešto ljudskog žaljenja za golomozge balavce među njima, što su u svojim najglupljim godinama, kad se inače naivno nasjeda onima što ispred škole dilaju opijate, nasjeli onima što su im – kako bi rekao Milanovićev sensei – “obukli crne košulje i fašističke oznake iz izgubljenog Drugog svjetskog rata”. Ne samo da se HOS-ovci, nasuprot raširenom mišljenju domobranske Hrvatske, nisu borili za našu slobodu – za nju smo se, hvala na pitanju, borili sami – već se nisu borili čak ni za ovakvu Hrvatsku kakva je na kraju ispala – Boris Dežulović o Milanovićevoj osudi HOS-a, pa povlačenju izjave.

22.04. (01:30)

Šest-šest-šta!?!

Dežulović: Tko je uništio Demonološki zavod?

Takav jedan blistavi um bio je sam direktor Ureda razvoja i istraživanja Imunološkog zavoda, i ako ste sve ove godine mislili da je nekoć planetarno ugledni Zavod – koji je na vrhuncu slave razvio službeno najbolje cjepivo protiv ospica na svijetu – upropašten privatizacijskim kokošarenjem, sjetite se da je hrvatska država do tada već stigla za direktora Odjela razvoja i istraživanja postaviti eksperta koji odgoneta broj Zvijeri i viruse izolira zbrajanjem rednih brojeva slova abecedepiše Boris Dežulović o dr. Srećku Sladoljevu koji je uspio povezati koronu, Billa Gatesa i Sotonu.

16.04. (23:30)

Drugačija Hrvatska (bila) je moguća

Dežulović: Sjećate li se korone?

Boris Dežulović napisao je tekst iz perspektive 17. travnja 2021.: Kako je lijepo izgledala hrvatska budućnost prije godinu dana! Pandemija nije bila samo žuti karton: bila je to, govorilo se, šansa koja se pruža jednom u hiljadu godina. Srca su nam lupala kao luda, bili smo vreli zagrijani za revolucionarne reforme, glave su nam pucale od najfantastičnijih ideja, usta su nam bila su puna solidarnosti, humanosti, pomoći i novca za slabe i nemoćne, grla smo oderali prizivajući novi, pravedni svijet, čije su nam zavodljive slike oduzimale dah.

10.04. (10:00)

Policija dijeli pisanice

Dežulović: Plavi uskrsni zečići

Dok se nervozni, mrki policajci podjednako otresaju i na obične građane i na one neobične, pa upadaju čak i na obiteljska druženja viđenijih hadezeovaca, dotle se pred crkvama pretvaraju u plave uskrsne zečiće, pokunjene male štrumpfove iz oltarnih jaslica. I to ne samo pred katedralama i nadbiskupskim dvorima, već u svakoj jebenoj provincijskoj crkvici, pred svakim seoskim popom, piše Boris Dežulović.

09.04. (00:30)

Čovjek je čovjeku Pernar

Boris Dežulović: Biotehnološki višak

Ako se pita Pernara i njegove istotakozvanomišljenike, normalno bi bilo da ‘neki djed ili pradjed’ živi ‘dan, tjedan, mjesec ili godinu kraće’ kako bi država izašla iz karantene, a ‘mladi ljudi’ iz kaveza na slobodu. Zašto bi to bilo normalno? Zato što se ‘od nečega mora umrijeti’, a oni su ionako ‘jednom nogom u grobu’, ukratko, biotehnološki višak, piše Boris Dežulović.