Dežulović: Mangupi u našim redovima - Monitor.hr
04.06.2020. (23:30)

HDZupcija

Dežulović: Mangupi u našim redovima

Premijer i predsjednik HDZ-a koji je organiziranom kriminalu poručio kako “neće više mirno spavati” zvao se Ivo Sanader; premijer i predsjednik HDZ-a koji je organiziranom kriminalu poručio da je “dosta korupcije” zove se Andrej Plenković. Ima li još bitnijih razlika između ova dva slučaja? Zapravo nema: obje su izjave bile zapravo neslužbeni početak predizborne kampanje – piše Boris Dežulović koji sugerira (ako nekome nije jasno) da je korupcija dio HDZ-ovog sustava vladanja, a da su hapšenja za korupciju marginalna i isključivo za predizborne potrebe.


Slične vijesti

Srijeda (20:30)

Slučaj Žinić

Boris Dežulović: Hvala, niste trebali

Ako sam dobro shvatio, da nije bilo hrvatskih branitelja danas bismo živjeli u smiješnoj paradnoj paradržavi u kojoj se ni za jednu stvar od hrvatskog nacionalnog interesa, od financija i proračuna do vojske i vanjske politike, ne bi pitalo Hrvate: u partijskoj državici, jednoj od najsiromašnijih i najzaostalijih u Europi, u kojoj bi se u školama učilo o zločinima partizana i herojstvima kvislinga, u kojoj bi se glavni grad šminka šarenim fontanama, velebnim spomenicima i blistavim staklenim tornjevima, dok bi se iz ostatka države bježalo u inozemstvo. Ako im se u svih tih dvadeset pet godina nitko na tome nije udostojio zahvaliti, evo ja ću: hvala, niste trebali – piše Boris Dežulović.

Srijeda (00:30)

Revolucija pojela svoj razum

Dežulović: Kraj je blizu!

Ovo je jackass civilizacija, vrijeme imbecila. Revolucije u našem stoljeću vodit će pak šamani s bizonskim rogovima koji zastave slobode kupuju na Amazonu, zanesenjaci koji vjeruju da su potrese u Hrvatskoj zapravo uzrokovale satanističko-pedofilske elite minirajući svoje podzemne hodnike za obredno ispijanje dječje krvi i čipiranje čovječanstva cjepivom protiv lažirane pandemije. Svjetsku revoluciju, ukratko, vode oni proroci – sjetit ćete se tih pacijenata – koji su u našem stoljeću stajali na drvenim gajbama za banane, s transparentom „Pripremite se, kraj je blizu!“ – piše Boris Dežulović o još jednom preokretu čijem događanju svjedočimo (i ISIL je bio revolucija, zar ne?).

16.01. (00:30)

Đavolje pero

Boris Dežulović: Božje Novosti

Gluhi muk ispunio je župnu crkvu svetog Filipa i Jakova u Gvozdanskom, gledali su vjernici u biskupa čekajući objašnjenje. “Bog nam je poslao ovo zlo da nas zbliži”? Znači li to da je, sve kako bi ih sačuvao u “kršćanskoj ljubavi” i “zajedništvu”, dragi Bog Hrvatima poslao i komuniste? Znači li to da im je poslao i Srbe i srpsku vojsku devedeset prve? Naravno da znači. On ne gleda tko je tko, dolazi nenajavljen i nikad ne znamo kada će udariti. Vrag je Bogpiše Boris Dežulović za Novosti.

13.01. (14:30)

Blues 21. stoljeća

Boris Dežulović: Kraj je blizu!

Ovo je jackass civilizacija, vrijeme imbecila. Dvadeseto stoljeće imalo je svoje romantične revolucije, mrke pukovnike, tajne agente, špijune, plaćenike, inglourious basterdse i bolećive pjesnike, zanesenjake koji su vjerovali u ravnopravnost ljudi i pravedni novi svijet. Revolucije u našem stoljeću vodit će pak šamani s bizonskim rogovima koji zastave slobode kupuju na Amazonu, zanesenjaci koji vjeruju da su potrese u Hrvatskoj zapravo uzrokovale satanističko-pedofilske elite minirajući svoje podzemne hodnike za obredno ispijanje dječje krvi i čipiranje čovječanstva cjepivom protiv lažirane pandemije – piše Boris Dežulović.

09.01. (00:30)

Ziđanje bez pameti

Boris Dežulović: Tajna hrvatskog serklaža

O loše izvršenoj obnovi kuća na Baniji piše Boris Dežulović: Prije četrdesetak godina – ne znam jesam li vam se već time pohvalio – završio sam srednju građevinsku školu, i da sam kojim slučajem za maturalni rad donio projekt obiteljske kuće bez horizontalnih i vertikalnih serklaža, mene bi po kratkom postupku strijeljalo iza škole. I dandanas tako pamtim čemu serklaži služe – da amortiziraju djelovanje horizontalnih sila, dakle potresa. Točno toliko trebalo je, eto, znati za dvojku iz konstrukcija. Oni koji niti to nisu uspjeli naučiti, četrdeset godina kasnije – kako vidimo – otvorili su privatne građevinske tvrtke i uzeli ozbiljne pare na ugovorima s Vladom, mašući diplomom završenog petogodišnjeg studija na onom čuvenom građevinskom fakultetu u danskom Billundu. – Pet godina? – zainteresirat će se državni tajnik u Središnjem uredu za obnovu. – Da, tri godine za prvostupnika, i pet za master. Evo, piše tu gore: LEGO junior constructions, 3-5 years.

06.01. (15:30)

Koja je ovo država!

Dežulović: Sto godina samoće

Saznavši da im državni geofizički zavod još radi na uređajima iz 1908., iz purpurnog praskozorja seizmološke nauke, u kulturama s nešto slabije razvijenom sposobnošću načistog zaprepašćivanja građani bi lupili šakom o stol i rekli: Jebemtimajku, kakva je ovo usrana država!, pa isključili televizore, iz špajza izvadili bejzbol palicu i praznu gajbu Jamnice, u gajbu poredali Molotovljeve koktele, navukli kapuljače i krenuli prema zgradi Vlade. Ne, međutim, i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj, kad saznaju da u Geofizičkom zavodu još rade s austrougarskom tehnologijom, građani udare šakom o stolom i zadivljeno kažu: Jebemtimajku, kakva je to ozbiljna država bila! – piše Boris Dežulović.

02.01. (14:30)

Boris runner

Dežulović: Blade Runner ili sretna Nova

“Došao je onda polako kraj i postapokaliptičnoj godini… u kojoj smo proživjeli i preživjeli i pomahnitalog Donalda Trumpa, i crnačku pobunu u Americi, i globalnu izbjegličku krizu, i opaki virus koji je planetu okovao strahom, i pandemiju fake newsa, i paniku od svjetske recesije, i katastrofalni pad Dow Jonesa i svjetskih burzi” – osvrnuo se Boris Dežulović u Novostima.

31.12.2020. (15:30)

Poezija urušavanja

Dežulović: Vesela pesma

Potres valjda poremeti i rastrese u čovjeku i misli, raspadnu se kao zaboravljene onovjekovne kuće od opeke niz ulice praznih sela oko Petrinje i Gline, pa kad ih opet okupi, cijeli svijet ispadne naopak, a kuće okrenute na krov – piše Boris Dežulović koji se sjetio jednog pjesnika i avangardnog umjetnika porijeklom iz Majskih Poljana, mjesta ponajviše stradalog u potresu od utorak.

28.12.2020. (10:00)

Lajk za obaviještenost

Dežulović istražio kontraindikacije cjepiva pa se oglasio na fejsu

Za razliku od kafanskih epidemiologa i internetskih stručnjaka opće teorije i prakse, prije početka masovnog cijepljenja i uključenja u široku javnu diskusiju dao sam si malo vremena i truda, te umjesto Wikipedije i kumove male s Higijenskog konzultirao ozbiljnu stručnu literaturu i originalne specifikacije – uzgred budi rečeno, lako dostupne na internetu – kako bih preveo i priredio sve moguće nuspojave, da o farmaceutskoj industriji i ovoj “običnoj vrućici, prehladi ili gripi” ne raspravljate napamet. Nakon nabrajanja svih kontraindikacija, zaključio je: Eto, tek da se na medicinskim kongresima na Fejsu ne svađate bez argumenata. Nema na čemu. Da, umalo da zaboravim: ovo su nuspojave običnog Aspirina. Facebook

Za razliku od kafanskih epidemiologa i internetskih stručnjaka opće teorije i prakse, prije početka masovnog cijepljenja…

Objavljuje Boris DežulovićSubota, 26. prosinca 2020.

25.12.2020. (21:30)

Anti-junaci našeg doba

Dežulović: Tekst inteligencije

Novinar na press konferenciji namjestio im je čisti penal – toliko očito da sam bio uvjeren kako je pitanje dogovoreno, za još jednu demonstraciju isprazne ceremonijalne solidarnosti – a dr. Capak i dr. Markotić nakon svega hladnokrvno su odgovorili da će, naravno, za Božić na ponoćku, gotovo se i uvrijedivši da ih to uopće pita. Vjerojatno zbog maske na licu, nema zbog čega drugog, umjesto građana pljunuli su sami sebe u usta – piše Boris Dežulović.