DHFR: Meni se to gleda, HRT ne da! - Monitor.hr
12.07.2019. (18:00)

Da, i nama se to gleda, HRT bunkerira

DHFR: Meni se to gleda, HRT ne da!

Hrvatska radiotelevizija je na svom posljednjem Javnom pozivu odbila čak 34 hrvatska filma prikazana dosad na 353 međunarodna i nacionalna festivala i ovjenčana s čak 86 nagrada, a odluku je pojedinim autorima i producentima priopćila nepotpisanim nizom uvredljivih objeda. Kako se već punih mjesec dana HRT oglušuje čak i na apel ministrice kulture da taj problem riješi, hrvatskim filmskim autorima ne preostaje ništa drugo nego pozvati hrvatsku javnost da javnom medijskom servisu poruči: Meni se to gleda, HRT ne da! – pročitajte cijeli poziv Društva hrvatskih filmskih redatelja i pravedno se razbjesnite.


Slične vijesti

15.05.2019. (11:30)

HRT-ova djeca

Filmski redatelji: Suludo je da građani izdvajaju novac da bi HRT 96% filmova kupio u Americi

HRT ima zakonsku obavezu da 15% programskog proračuna potroši na nabavu programa od neovisnih proizvođača, što bi od 800 milijuna kuna bilo oko 130 milijuna kuna, ali se HRT upušta u slobodno tumačenje navedene zakonske odredbe i od 2010. nije ispunio svoje obveze, rekao je Antonio Nuić iz Društva hrvatskih filmskih redatelja na jučerašnjoj tribini ‘HRT – nezakonje sa zaštitom’. Hrvoje Hribar dopunio je priču – “zdravom razumu je suludo da građani jedne države izdvajaju novac da bi 96 posto filmskog programa bilo kupljeno u Americi”. Jutarnji

15.03.2019. (21:00)

Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) bojkotira Pulski festival zbog ponovnog izbora Zlatka Vidačkovića za umjetničkog ravnatelja, žustro je krenuo novi predsjednik DHFR-a Antonio Nuić

Velika ljetna rasprodaja: Uštedite 57% na Windows 10 i na Microsoft Office 2016

Stigla je najveća ljetna softverska rasprodaja u 2020. O2keys.com vam nudi softverske licence i ključeve po izuzetno povoljnim cijenama, sa popustima do 57%, samo trebate unijeti naziv popusta prilikom kupnje (BR57, BR55, BR42). Evo za ilustraciju nekoliko cijena: Microsoft Office 2016 Professional Plus po €23.40Windows 10 Professional po €8.58Opširnije o paketima, cijenama i kako pomoću kupona dobiti te lude cijene.

21.02.2015. (12:08)

Danilo Šerbedžija novi predsjednik Društva hrvatskih filmskih redatelja

Na sinoć održanoj izvanrednoj skupštini Društva hrvatskih filmskih redatelja, smijenjeni su predsjednica Irena Škorić i Upravni odbor (Branko Ištvančić, Neven Hitrec, Daniel Kušan i Hana Jušić) te je izabrano novo vodstvo Društva.

Za novog predsjednika izabran je Danilo Šerbedžija s 37 glasova za, dok je njegov protukandidat Zvonimir Ilijić dobio 11 glasova.

Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Igor Mirković, Branko Schmidt, Nebojša Slijepčević i Antonio Nuić.

Danilo Šerbedžija (1971) studirao je na The School of Film Sveučilišta Ohio. Autor je dokumentaraca, kratkometražnih igranih filmova, televizijskih serija i muzičkih spotova. Njegovo debitantsko dugometražno ostvarenje je film 72 dana, koji je bio hrvatski kandidat za nagradu Oscar u kategoriji najbolji strani film.

04.02.2015. (18:09)

Kratki rezovi

Izglasano nepovjerenje Ireni Škorić

Tri mjeseca nakon što je došla na funkciju predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja, Ireni Škorić i Upravnom odboru društva pedesetak redatelja izglasovalo je nepovjerenje. Razlog su razmirice između predsjednice i većine članova Upravnog odbora. Škorić kaže da od prvog dana traje koordinirana opstrukcija njezina rada, za što proziva Nevena Hitreca, Daniela Kušana i Hanu Jušić. HRT