Dobri novi hrvatski albumi: Punčke, Kries, Seven That Spells, ###... - Monitor.hr
18.03.2018. (14:06)

Mali valovi

Dobri novi hrvatski albumi: Punčke, Kries, Seven That Spells, ###…

Jako su dobre albume i EP-jeve krajem prošle i početkom ove godine objavili Seven That Spells, Kries, Jonathan, Punčke, ### i Neon Lies, osvrće se Arteistov Karlo Rafaneli na nove hrvatske bendove i najavljuje da će se do kraja godine popis sigurno proširiti na dvadesetak solidnih izdanja.Slične vijesti

19.02.2015. (13:00)

Novi singl grupe Jonathan: Getting Closer Is Keeping Us Apart

Grupa Jonathan objavljuje, uoči velikog zagrebačkog koncerta, maxi singl “Getting Closer Is Keeping Us Apart” na kojem se nalaze dvije potpuno nove pjesme – “Juvenile” i “Try To Get Even”.

Novi materijal sniman je na starom mjestu i sa starom ekipom – u studiju G.I.S. te s Matejom Zecom zaduženim za miks i matering. “Try To Get Even” bend je već svirao na koncertima – primjerice u Tvornici prije Editorsa ili na Pozitivnom koncertu, dok će “Juveline” puštanjem u eter doživjeti premijerno javno izvođenje.

Maxi single “Getting Closer Is Keeping Us Apart” predstavlja svojevrstan prijelaz Jonathana prema drugom albumu kojeg će bend snimati ovo proljeće. “Juvenile” i “Try To Get Even” zaživjet će isključivo kroz ovo izdanje i neće se naći na drugom dugosvirajućem albumu.
Premijera singla održat će se na Radiju 101 u četvrtak 19. veljače u 8:50 i 9:50.

Jonathan nove pjesme pušta u razdoblju kad se jako puno toga događa oko grupe. U subotu 21. veljače u 13 sati bend će u Malom pogonu Tvornice kulture održati svoju The Converse Rubber Tracks radionicu na kojoj će pred publikom uživo raditi pjesmu.

Tjedan dana kasnije, 28. veljače, sljedi im koncert u Velikom pogonu, najveći u njihovoj karijeri, a sedam dana nakon toga, u petak 6. ožujka saznat će da li su osvojili Porina u kategoriji Novog izvođača godine. U međuvremenu je održana premijera filma “Ja sam ljubav” u kojem se koriste čak četiri pjesme s njihovog debi albuma “Bliss” koji je nedavno prešao brojku od 10.000 downloada s Bandcamp stranice.

I maxi singl “Getting Closer Is Keeping Us Apart” bit će dostupan za download za stranice http://jonathan3.bandcamp.com/releases od 2. ožujka.