Dokumentarac Gorana Devića o rodnom Sisku stiže u kina - Monitor.hr
09.03.2019. (23:30)

Po vodi

Dokumentarac Gorana Devića o rodnom Sisku stiže u kina

‘Rijeka se danas veže uz razonodu i opuštanje, ali u susretu s ljudima na površinu ispliva i poneki sukob: na vodi i uz vodu upoznajemo galeriju raznovrsnih likova, koje autor predstavlja majstorski i s puno ljubavi’, ističe se u najavi početka prikazivanja filma ‘Na vodi’ u kinima. Film se odvija na nekoliko razina – jedna od njih odnosi se na desetljeće dugo prijateljstvo Marija i Miće, Hrvata i Srbina koje je spojila strast prema ribolovu, a prijateljstvo ugrozila razmirica financijske prirode. Tportal


Slične vijesti

23.03.2019. (13:46)

'Na vodi'

Što ostaje poslije nas? Jedan od najboljih filmova dokumentarista Gorana Devića od večeras u Zagrebu

Nagrađivani dokumentarac Gorana Devića Na vodi ovaj vikend stiže u zagrebačko Dokukino KIC, a krajem ožujka odnosno početkom travnja prikazivat će se u kinima Europa i Tuškanac. Na projekciji u Dokukinu KIC u subotu, 23. ožujka u 19 sati film će predstaviti redatelj i protagonisti filma. Radi se o ljudima u Sisku koji svoje vrijeme provode na rijekama Savi, Kupi i Odri: od dvojice ribiča i najboljih prijatelja, koji su u ratu bili na suprotnim stranama, preko odvjetnika koji “trenira” svog sina kako bi otišao daleko odavde do bivšeg radnika Željezare koji preživljava od sakupljanja balvana iz rijeke. Film je u Rijeci (Art-kino Croatia) od 19.3., Puli (kino Valli) od 21.3., Ivancu (POU Đuro Arnold) od 24.3., Splitu (Kinoteka Zlatna vrata), Kinoklubu Šibenik 10.4., Velikoj Gorici (Kino Gorica) Osijeku (Kino Urania) i Belom Manastiru (Mikro kino Baranja).

On The Water / Na Vodi / Trailer / 2018 from 15 Art on Vimeo.

18.03.2019. (01:38)

Nekad neprijatelji, sad najbolji ribiči

Goran Dević u NU2: Mi smo nacija onih koji kukaju, vrhunska mi je ambicija potaknuti ljude da osjećaju

“Tražio sam najbolje ‘bućkare’, pitao sam jednoga prijatelja tko su najbolji u regiji. Uputili su me na Miću i Marija, a nisam znao da su različite nacionalnosti. Neopterećeno smo krenuli snimati, to su divni ljudi, koji su na početku imali malu dozu straha, bojali su se hoćemo li koristiti krivo te njihove osobne stvari”, rekao je autor dokumentarnog filma Na vodi Goran Dević u Nu2. Preporučujemo pogledati ako niste.