Dubravko Ivaniš, čovjek kojem se nikada ništa nije desilo - Monitor.hr
06.11.2023. (18:00)

Sva sreća da ovo nitko ne čita, pa može pričat što hoće, makar i istinu.

Dubravko Ivaniš, čovjek kojem se nikada ništa nije desilo

Prije svega, klasično sam osnovno muzički obrazovan, to je bitno jer se u muzičkoj stječe uvid u finese kompozicije i sviranja, i inzistira se na tome, na način na koji, ne velim da nije moguće, ali se sporije usvaja kad si samouk. Nadalje, ja sam punker, punk je način razmišljanja, sve naopačke, izvrni okreni, jebi mamu. Ne spadam ni u kakav folder. I još nešto – ovo bih trebao objesiti iznad svog kreveta ko što si je Ivica Kostelić zakeljio „bit ću olimpijski šampion!“ – tvoj otac, Edo Popović, za mene je jednoć skovao posebno posprdnu definiciju – „Dubravko Ivaniš, čovjek kojem se nikada ništa nije desilo.“ Moram priznati izvanredno, točno da ne može točnije do dana današnjeg, to je možda ključ svih bizarnosti vezanih uz mene, a usput zgodno je da se ti i ja nekako uvodno nađemo u dešifriranju aktualija, priča Ripper u razgovoru sa Svenom Popovićem za Ravno do dna, povodom novog albuma Pipsa.


Slične vijesti

05.12.2023. (12:00)

A tko još voli gužvance

Ripper: Koja je poanta zgražanja nad pet Arena Aleksandre Prijović?

Riječ je o beskrajnoj žvaki, većinom fejsbuk jako nadrkanih. Koncertna ponuda nakon otvaranja poslije pandemije je eksplodirala i tko voli muziku i kome je bitna neće stići bulazniti o Sašici. Koja je poanta spike “nikad nisam čuo za nju, a ona se usudila napuniti 5 Arena”? Možda da se k’o oni mali harambašići poslažemo jedan do drugog u tepsiju, stisnemo dupe uz dupe, vidi kako se mi kužimo, ajmo se danas oko nečega skupa snebivati, jer već sutra poklat ćemo se oko parkinga ili popravka lifta u neboderu, rekao je pjevač Pipsa za Index, gdje je više priče bilo o novom albumu Vesna i drugim glazbenim temama.

26.02.2015. (13:15)

Dubravko Ivaniš iz Pipsa napravio glazbu za Greinerov film

Autor i izvođač Dubravko Ivaniš objavio je svoj prvi samostalni album, što mu je i prvi put da nešto objavljuje van benda PipsChips&Videoclips. Riječ je o soundtracku za eksperimentalni film ‘Pješakov gambit’ po istoimenom romanu i u režiji Borisa Greinera!

Greinerov roman kroz vizuru urara portretira taj izumirući zanat i naselje Volovčicu, a tu je temu Greiner preuzeo i za filmsku radonicu koju je održao s učenicima Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, na temelju koje je zatim nastao i eksperimentalni film za koji je onda Ivaniš napisao muziku.

Soundtrack se može kupiti isključivo u web shopu PipsChips&Videoclips. Naklada je ograničena!

Jednu od pjesama sa soundtracka možete se poslušati ovdje.