Eddie Vedder objavio “Long Way”, prvi singl s nadolazećeg albuma - Monitor.hr
09.09.2021. (14:00)

Dug put do novog albuma

Eddie Vedder objavio “Long Way”, prvi singl s nadolazećeg albuma

Vedderovo je posljednje glazbeno djelo otkrilo da glazbenik na novom albumu “Earthling” prvi put surađuje s hvaljenim producentom Andrewom Wattom, čovjekom koji je surađivao s brojnim poznatim glazbenicima, poput Ozzyja Osbournea, Posta Malonea i Miley Cyrus. Legendarni vokal Pearl Jama je prije rada na novom albumu radio na glazbi za film Flag Day. Zasad se još uvijek ne zna kad će album biti dostupan za preslušavanje. Muzika


Slične vijesti

02.05. (22:00)

Grunge nije mrtav

Pearl Jam – Dark Matter: Jedan korak natrag, dva koraka naprijed

„Dark Matter“ je prvenstveno album jake i živahne organske kemije Pearl Jama – što bi se reklo, donosi radost muziciranja i to u trenutku kad su takve radosti uglavnom izvan mode. Zvuči sigurno i strasno istovremeno, kao i starinski. I posebno je dobro što zvuči starinski, jer tako i treba zvučati, jer Pearl Jam i jest starinski bend koji već više od trideset godine bije svoje bitke, kao što je na koncu u sezonama ustajalosti s pravom nosio titulu onog benda koji je spašavao grunge, a na koncu i rock. I sad opet zvuče osvježeni, kao što su opet u fazi da kroz svoja intrinzična iskustva dovoljno govore i o svijetu u kojem se nalaze. Zoran Stajčić za Ravno do dna.

20.07.2022. (22:27)

Eddie Vedder izbacio ženu s koncerta Pearl Jama zato što je udarila muškarca koji je snimao koncert

20.02.2022. (12:00)

Ipak je samo 'biće sa Zemlje'

Eddie Vedder – Earthling: srednjestrujaški album sredovječnog grungera

Vedder više ne pokušava mijenjati i popravljati svijet, već ga promatra i komentira iz pozicije sredovječnog obiteljskog čovjeka, pri čemu još uvijek povremeno zakuca neki stih vrijedan temeljitijeg promišljanja. Isto se u osnovi može reći i za muziku – nema tu ničeg što će dosegnuti važnost i status najboljih radova Pearl Jama, ali niti ozbiljnijih promašaja koji bi taj status mogli ugroziti. Posebno jer je sve to puno moćnije uživo. Ocjenu 6/10 daje Vedran Harča za Ravno do dna.