Germanska nova medicina: Bolest je biološki program prilagodbe ljudskog organizma na konfliktni šok - Monitor.hr
05.09.2023. (12:00)

Što prije razriješite konflikt u sebi, to će vaš mozak prije zaustaviti fiziološke promjene na organu

Germanska nova medicina: Bolest je biološki program prilagodbe ljudskog organizma na konfliktni šok

Mozak nije nepromenljiv, naprotiv, menja se svaki dan

Za Germansku novu medicinu ne postoje neizlječive bolesti jer je svaka bolest dio dvofaznog “korisnog biološkog izvanrednog programa prirode (SBS)”. Smatra se da je uzrok oboljenja biološki konflikt, iznenadni negativni šok, odnosno dramatičan događaj (DHS) te da se tijelo može samo ponovno izliječiti ako se taj konflikt riješi. “Klasična medicina na bolest gleda kao na borbu dobra i zla. Bolesti su pogreške, nedostaci i kazne. Stanice raka i mikrobi su vojska zla koja se bori s vojskom dobra poput imunološkog sustava, lijekova, doktora, operacija itd. Upravo se zbog takvog pogleda mnoge bolesti ne mogu izliječiti. Za Novu medicinu neizlječive bolesti ne postoje. Sve bolesti paralelno se odvijaju na tri razine: psihi, mozgu i organu”, tvrdi dr. Ryke Geerd Hamer čija medicina počiva na pet bioloških pravila:

  • Željezno pravilo raka – uzrok bolesti je šok (DHS) koji pojedinac doživljava dramatično, a očituje se u psihi, organu i mozgu. Šok je pritom unutarnji konflikt u čovjeku i nije izravno povezan s tragičnim događajem. Kada do njega dođ, pacijent ima hladne ruke i noge, danonoćno misli na konflikt, ne može spavati, gubi apetit i mršavi. Navedeni šok je ostavlja trag na mozgu (Hamer foci) i mjerljiv je pomoću CT-a. Ako konflikt s vremenom jača, više šteti organima, dok rješavanje konflikta dovodi do ozdravljenja na sve tri razine. Pacijent koji je riješio konflikt ulazi u drugu fazu SBS-a.
  • Dvofazna priroda bolesti – pacijent koji je riješio konflikt ulazi u drugu fazu, ima temperaturu i apetit, osjeća se  umorno i bezvoljno. Rješenje konflikta dovodi do ozdravljenja. Sve su bolesti po prirodi dvofazne, a točka preokreta je rješenje konflikta.
  • Ontogenetski sustav bolesti – mozak kontrolira napredak bolesti “starim mozgom” (moždano deblo i mali mozak) ili “novim mozgom” (velikim mozgom).
  • Ontogenetski sustav mikroba – mikrobi ne uzrokuju bolesti nego ih tijelo koristi a mozak koordinira za optimizaciju procesa liječenja.
  • Kvintesencija (suština) – aktivna konfliktna faza i faza ozdravljenja tvore poseban biološki program prirode koji živim bićima pomaže da se nose s teškim situacijama. M.metro-portal /Alternativazavas

Slične vijesti