Godinu dana korone - burnt-out na poslu i pritisak kod kuće više osjetile žene - Monitor.hr
08.04. (20:00)

Majka-19

Godinu dana korone – burnt-out na poslu i pritisak kod kuće više osjetile žene

Tijekom korona-krize došlo je do „retradicionalizacije“ uloga po spolovima u obitelji, što je poništilo godine emancipacije, piše Deutsche Welle koji naglašava da su žene osjetno snažnije pogođene ograničenjima koje je sa sobom donijela pandemija nego muškarci. Istraživanje pokazuje da se jedna četvrtina majki djece mlađe od 16 godina najmanje jednom tjedno osjeća iscrpljeno, a preko polovice majki krajem 2020. bilo je pod većim stresom nego prije korona-krize. Kod muškaraca je taj udio 40 posto.


Slične vijesti

03.04. (16:30)

Šišmiš - najskuplja životinja na svijetu

Zdravko Marić: Zbog korone smo izgubili 32 milijarde kuna

Od toga se oko 13 milijardi kuna odnosi na pad proračunskih prihoda, što uključuje mjere otpisa poreza i doprinosa, dok se više od 19 milijardi kuna odnosi na izravne rashode i izdatke proračuna uvjetovane pandemijom koronavirusa. Najveći dio izravnih rashoda otpada na mjere očuvanja radnih mjesta, za koje je do sada plaćeno 10 milijardi kuna, dok je za dodatne troškove u zdravstvu osigurano oko dvije milijarde kuna – kaže Zdravko Marić u intervjuu Večernjem.

13.05.2020. (16:30)

Šteta što ne postoji virus koji širi bogatstvo

Dobri i loši profiteri korona-krize

U SAD-u je od sredine ožujka oko 50 milijuna ljudi izgubilo posao. S druge strane, tvrtke poput Amazona, Microsofta i Zooma zarađuju od korona krize. Siromašni Amerikanci dobit će jednokratnu pomoć od 1.200 dolara, a 43.000 američkih milijunaša (među njima i Trump te njegova obitelj) povrat poreza u iznosu od ukupno 70 milijardi dolara, svaki prosječno 1,7 milijuna. DW