Hackaday u Beogradu: Geekovska konferencija na kojoj zabava i mašta imaju prednost pred biznisom - Monitor.hr
29.04.2018. (07:00)

Hackaday u Beogradu: Geekovska konferencija na kojoj zabava i mašta imaju prednost pred biznisom

I dok se političari zabavljaju djetinjastim ponašanjem i međusobnim svađama, napredak im se događa ispred nosa, a ljudi koje bi željeli zavaditi bezbrižno se međusobno druže i stvaraju.

Ovogodišnji Hackaday, jednodnevna manifestacija posvećena DIY tipu ljudi, održat će se 26.5. u Beogradu, u Domu omladine, s početkom u 10 sati i party završetkom oko ponoći.

Organizator konferencije je Hackaday, vrlo aktivan blog o hardverskim i softverskim modifikacijama, pokusima i kreativnim izričajima, koji okuplja više od 100.000 entuzijasta.

Za razliku od konferencija na kakve smo navikli, ovo je tipično geekovska konferencija na kojoj zabava i mašta imaju apsolutnu prednost pred biznisom: cijene se zanimljiva, duhovita, elegantna ili iznenađujuća rješenja problema.

Organizirane su sljedeće radionice: Creating art in PCB, Interactive Poetic Glove i FPGA Development 101. Radionice se dodatno plaćaju.

Cijena ulaznice je 46.9€, a u to je uključen i fascinantan konferencijski badge: pravo malo računalo pogonjeno PIC32 mikrokontrolerom, s tipkovnicom, malim zaslonom u boji i programabilno u BASIC-u.

Ako ste DIY osoba, spretni s rukama i bistre glave unatoč godinama i medijskom pranju mozga, spadate li u sad već pomalo ostarjele nostalgičare ere 8-bitnih računala, ili vam se jednostavno druži s ljudima koji razmišljaju izvan kutije, prostorije i zgrade – nema vam druge nego požuriti na Hackaday!


Slične vijesti

29.04.2018. (08:09)

Krajem svibnja Hackaday u Beogradu: Geekovska konferencija na kojoj zabava i mašta imaju prednost pred biznisom