Hrvatske žene: Političari, ne dirajte naša reproduktivna prava, bavite se svojim prostatama - Monitor.hr
20.06. (16:30)

Gledaj svoja, khm, posla

Hrvatske žene: Političari, ne dirajte naša reproduktivna prava, bavite se svojim prostatama

24 sata prenosi razmišljanja žena o pitanju pobačaja i silovanju:

  • Posvetite se svojim prostatama, a reproduktivna prava žena ne dirajte – Sanja Sarnavka.
  • Dajem svoju podršku svim ženama u borbi za svoja osobna prava, o kojima samo mi možemo odlučiti –  tenisačica Mariana Dražić
  • Pitanje pobačaja nije svjetonazorsko, etičko, moralno pitanje, nego je to pitanje isključivo ženskih ljudskih prava – Neva Tolle, Autonomna ženska kuća Zagreb
  • Rađanje mora biti odluka svake žene, a ona će na kraju i sama snositi posljedice svoje odluke kakva god ona bila, a ne političari ni itko drugi – Đurđica Vnučec Valić, žrtva zlostavljanja

 


Slične vijesti

21.06. (19:00)

Pozdravi, želje i poruke

View this post on Instagram

Nažalost, upoznala sam tog Škoru. U poznoj mladosti silno je htio postati panonski mornar, ali zaboravio je da postoji Balašević, pa se plan izjalovio. Bez obzira što je bio uzorni omladinac u 'ono doba', kažu upućeni. Onda je došao rat. Dok su žene u Hrvatskoj i Bosni u vihoru rata doživjele najveća poniženja koje žensko tijelo može doživjeti, silovanja, njegov ratni put se sastojao u avionskoj karti u jednom smjeru. Iz domovine u Ameriku. Vratio se u ravnicu koju su mu neki drugi obranili i odlučio postati direktor diskografske kuće Orfej. Koja je, zamislite, nakon njega propala. Onda se onako simpatičan i šaljiv uvalio u Croatia Records, čije je zemljište sada u posjedu pogrebnog poduzeća i rasprodano. Čujem, sad ima i puste vinograde i udjele u raznim firmama. Kako je došao do parkirališta kraj jedne bolnice, koje je masno naplaćivao, nitko ne zna. Samo znamo da ga je prodao. Jer sad se ozbiljnije bacio na politiku. Prvo je htio postati predsjednik i neslavno tropao, a nije prošlo ni pola godine – već bi bio premijer. I sada kandidat Škoro ima jedan poseban predmet interesa. Ne ekonomski rast i bolji život za sve. O ne, njegov interes je žensko tijelo. Maternica mu je posebno zanimljiva. Pa su mu žene počele pokazivati srednji prst, druge su mu prstima pokazale rogove. Onda je Škoro političar zaprijetio da, kad dođe na vlast, će oni koji mašu tim prstima dobiti po istima. Poslije se pravdao da je mislio na političare. Ali ženama se nije ispričao. Škoro kandidat očito ne razumije koncept slobode, ljudskih i ženskih prava, demokratskog društva. Vjerojatno mu nitko nije objasnio da je ‘Sluškinjina priča’ samo SF roman i serija. Hvala Bogu. Pravda i isprika za svaku silovanu ženu, djevojčicu i naše bake! #NikadPremijer #NeDirajteMiMaternicu #IWasntBornWithEnoughMiddleFingers #NePlasiteNas #MiNismoInkubatori #Severina

A post shared by Severina (@severina) on

21.06. (16:00)

Pravo na život kad zatrudni političareva ljubavnica

Ante Tomić: Naši ugledni desničari, šupci, rijetko zaista žive ono što govore…

Ugledni gost oko jedanaeste ure odbija sve pozive na piće, ispričava se domaćinima da nije gladan i iskrada se s onom profesoricom glazbe, koja se, na primjer, zove Iris. Naposljetku, u jednom mračnom uglu, na klupi uz rijeku, pod tužnom vrbom, on je zaskoči kao vuk. Obljubi je, kako bi rekli u staroj hrvatskoj književnosti, nespretno, pomamno, na brzinu, i otpravi smetenu, ne pitajući je je li ona svršila… Znate već kakvi su šupci naši ugledni desničari, rijetko koji zaista živi ono što govori. Razbacivat će se žestokim stavovima znajući da oni tako i tako nemaju nikakvu težinu. Pravit će se gnjevni i tužni govoreći o pobačenim zamecima, a neće ni trepnuti kad im Iris pošalje gorku poruku da je jutros ono učinila. Vratit će telefon u džep i nastaviti se toplo smiješiti zgodnoj vjeroučiteljici koja u prvom redu sramežljivo poteže rub suknje preko koljena… – priča izmišljenu priču Ante Tomić za koju se kladi da vrijedi za devet od deset uglednih desničara.

20.06. (23:30)

al Hrvatistan

Snježana Pavić: Kad hrvatski šeici mudruju o ženskim tijelima

Većina naših stranaka nema žena na listama, jer ih jadni nisu uspjeli naći. Nema! Nema HDZ, nema SDP. I onda uključite televiziju, neko sučeljavanje, i sve sami muški. Ovako je sigurno u Saudijskoj Arabiji. Sjede naši šeici u studiju, i što duže govore, to ti više pada mrak na oči. Čovjek bi pomislio da su se iranske mule sastale na godišnjem ćudorednom kongresu, ali ne, to je cvijet hrvatske politike krenuo mudrovati o ženskim tijelima i ženskim slobodamaSnježana Pavić, Jutarnji.

20.06. (20:30)

Silovanje zdravog razuma

Goldstein o Raspudićevoj izjavi: Civilizacijsko dno

Profesori sa zagrebačkog Filozofskog Ivo Goldstein i Nino Raspudić porječkali se preko fakultetske mailing liste: Jedan nastavnik našeg fakulteta zalaže se da zabrana abortusa vrijedi i u slučajevima kad je žena silovana… Takve rasprave i ideje predstavljaju civilizacijsko dno i najmanje što možemo učiniti jest da iskažemo prezir prema njima – rekao je Goldstein. Raspudić odgovorio – Jedan nastavnik našeg Fakulteta… huška nastavnike i studente na iskazivanje prijezira prema političkim neistomišljenicima, postavljajući se u ulogu moralnog i civilizacijskog arbitra.

20.06. (12:30)

Sanja Modrić: Baš sve bi se žene trebale pobuniti protiv prezrivih napada na njihovo dostojanstvo

Škoro se sada zgraža da je to kako im žene odgovaraju strašno vulgarno. Vidim da se i neki promatrači malograđanski snebivaju što žene dižu glas na ovako ”prost” način, a ne fino, meko, pastelno i submisivno. Kako cinično kad čovjek zna što je povod od koga nema ništa vulgarnije i odvratnijeSanja Modrić u Telegramu o srednjem prstu kojeg ovih dana dižu žene.

19.06. (17:30)

Tko bi rekao da smo u 21. stoljeću

Nataša Škaričić: Izborno silovanje

Nataša Škaričić komentira stav o pobačaju koji su izrazili Raspudić, Esih i Škoro: To nisu ljudi nemirne savjesti, već prodavači svjetonazorske boze, koji su u stanju prijeći svaku crtu moralne dopustivosti kako bi opstali u borbi za resurse. Ideja da se silovanim ženama zabrani pobačaj ili upliće u život je naprosto zlostavljačka i nema nikakve veze sa sentimentom prema vrijednosti ljudskog života u svim njegovim fazama, a njezini su promotori zaslužili sve što će im se ovih dana izgovoriti.

19.06. (09:30)

Too late

Bivša predsjednica sada se založila za prava žena

Nakon što je poslije izbornog poraza praktički preko noći nestala iz medijskog i političkog života, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović objavila je fotografiju na kojoj pokazuje srednji prst Miroslavu Škori kao odgovor na njegovu izjavu o tome da bi se silovane žene trebale savjetovati s obitelji što će učiniti. Telegram nabraja slučajeve tijekom njena mandata u kojima se nije iskazala na polju borbe za ženska prava.