Iranski predsjednik optužio SAD za "ekonomski terorizam" - Monitor.hr
26.09.2018. (14:30)

Bijeli teror

Iranski predsjednik optužio SAD za “ekonomski terorizam”

Iranski predsjednik Hasan Rohani u UN-u je prozvao SAD za pokretanje “ekonomskog terorizma” protiv Irana, te dodao da je Teheran rekao “ne ratu, ne sankcijama, ne prijetnjama, ne bulingu, samo ponašanje sukladno zakonu i ispunjavanje obveza”. U govoru pred generalnom skupštinom za Trumpa je rekao da pati od “intelektualne slabosti”.


Slične vijesti

05.01.2020. (18:30)

Iranski odgovor

‘On je terorist u odijelu, brzo će naučiti povijesnu lekciju’

Iransko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je da se prije nastavka eventualnih pregovora prvo moraju “poravnati računi“. Predsjednik Hasan Rohani izjavio je da će Amerikanci trpjeti posljedice “mnogo, mnogo godina koje dolaze”. “Kao ISIS, kao Hitler, kao Džingis, svi oni mrze kulture. Trump je terorist u odijelu. Uskoro će naučiti povijest da nitko ne može pobijediti veliku iransku naciju i kulturu”, napisao je na svom Twitteru Muhamed Džavad Azari-Džahromi, iranski ministar informacija i telekomunikacija.

23.07.2018. (14:46)

CAPS LOCK odnosi

Trump puk’o

Odgovor je to na izjavu iranskog predsjednika Hasana Rohanija: “Gospodine Trump, ne vucite lava za rep, zbog toga biste mogli požaliti. Amerika treba znati da je mir s Iranom majka svekolikog mira te da je rat s Iranom majka svih ratova. Niste u poziciji da potičete iranski narod protiv iranske sigurnosti i interesa.” N1

07.10.2017. (22:49)

Zaustavljanje napretka

Predsjednik Irana: Deset Trumpova ne može poništiti postignuća nuklearnog sporazuma

Iranski predsjednik Hasan Rohani je pohvalio sporazum o nuklearnom programu Irana postignut 2015. sa svjetskim silama i rekao da niti deset Trumpova ne može poništiti njegova postignuća. Mediji u SAD-u su izvijestili da predsjednik Trump namjerava dati negativnu ocjenu sporazumu s Iranom već početkom idućeg tjedna uoči roka za izvješće o iranskom poštivanju sporazuma. Očekuje se da će Trump reći da sporazum nije u nacionalnom interesu SAD-a. Trumpova odluka ipak u potpunosti ne odbacuje sporazum ali otvara vrata za njegove izmjene, izvijestio je Washington Post.

07.02.2016. (19:00)

Politika novog kursa

Europska ‘ljubav’ prema Iranu poruka je Turskoj i Saudijskoj Arabiji

Nedavno je Europu pohodio iranski predsjednik Hasan Rohani. Europska javnost brujala je o tom posjetu, a u prvom planu prosječnom Europljaninu svakako je bila činjenica je li dobro ili loše što su Talijani pokrili golotinju kipova u Kapitolskim muzejima. Unatoč milijardama ulaganja o kojima se govorilo, Talijanima su se mnogi rugali, suprotstavljajući tom potezu onaj francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, koji je Irancima uredno poslužio vino uz večeru. No poslovi vrijedni milijarde eura koje su zaključili, govore i o novom zaokretu u geopolitici, piše T-Portal.

29.09.2015. (23:07)

Početak zatopljenja

Rukovanje na koje je reagirao cijeli svijet

Barack Obama i iranski šef diplomacije rukovali su se tijekom susreta na Općoj skupštini UN-a. Iran se sada ograđuje kako je rukovanje bilo slučajno i neplanirano te se dogodilo u nekoliko sekundi. Podsjećamo, iranski predsjednik Hasan Rohani u ponedjeljak je rekao da je Iran spreman pomoći u uvođenju demokracije u ratom pogođene Siriju i Jemen, okrivivši SAD za širenje terorizma na Bliskom istoku. Iran pruža značajnu vojnu potporu sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu i podupire pobunjeničke Hutije u borbi za vlast u Jemenu. Dnevnik.hr, Guardian