• Slične vijesti

    21.03. (21:30)

    400 eura pod morem

    Otvoren najveći podvodni restoran na svijetu

    Na samom jugu Norveške otvoren je restoran Under (što znači “čudo” na norveškom), prvi takav u Europi i najveći na svijetu (ima ih još po Indijskom oceanu). Jučer su gosti bili prijatelji vlasnika, a za goste počinju raditi u travnju, ali već imaju 7.000 rezervacija pa je sljedeći slobodan stol tek u kolovozu. Restoran je dug 30 metara, izgleda kao kamen koji izranja iz mora, a neki kažu i kao kit, uronjen 5 metara u more, s podvodne strane je prozor koji u more gleda (pa će ribe moći gledati kako im jedu familiju, jel tako!?). Glavni kuhar je poznati Nicolai Ellitsgaard Pedersen, pa će jela ići do nekoliko stotina eura, a služit će se svježa morska hrana. Inače, idilični dojam restorana malo se mijenja kad krenu veliki valovi, kao što pokazuju ove fotografije ovdje, iako je sam restoran zaštićen jer je u malenoj uvali.

    26.10.2017. (22:26)

    Place to be

    Opatijska Villa Ariston najbolji restoran, Špancirfest događaj godine

    Split je turistička destinacija godine, Villa Ariston Opatija najbolji je restoran, Špancirfest je turistički događaj godine, a Kneževa palača u Zadru kulturna turistička atrakcija godine, objavljeno je na Danima hrvatskog turizma. U Kategoriji Inovacija u turizmu pobijedio je Family hotel Amarin Rovinj, najboljom marinom proglašena je Frapa Rogoznica, kamp godine je Camping Resort Lanterna Poreč, a hotel godine je Monte Mulini Rovinj… Ovdje svi nominirani i pobjednici. Jutarnji

    26.10.2017. (20:57)

    40.000 jela pod morem

    Norveška: Prvi podvodni restoran u Europi

    Norveški arhitekte Snøhetta grade prvi podvodni restoran u Europi, koji će ujedno biti i centar za proučavanje podvodnog svijeta. Zvat će se ‘Under’ (što bi bilo “Ispod”) i imat će tri razine – garderobu, bar i restoran. Bit će na pet metara ispod razine mora i posluživat će – morsku hranu, poput jastoga. Restoran se otvara 2019., ali već ima sajt. CNN ima galeriju fotografija.

    03.03.2017. (12:43)

    Zeks ojro bite

    Splitski restorani: Meni od tri slijeda za – 40 kuna

    Restorani u Splitu počeli su za cijenu od 40 do 50 kuna nuditi riblji ili mesni meniji od tri slijeda jela – nude juhu, rižotto s plodovima mora ili svinjetinu sa žara, te kolač za svega 5 do 7 eura po osobi. Piće se plaća posebno, no vlasnici restorana kažu kako takvi gosti piju isključivo točenu vodu. Do ovakve je ponude došlo jer agencije od restorana za velike grupe turista traže niže cijene, na što restorani pristaju, pogotovo van sezone. RTL vijesti

    15.12.2016. (20:58)

    Krasni recept Istro mila

    Dva istarska restorana među najboljima na svijetu

    Dva istarska restorana – Damir & Ornella iz Novigrada i Stancija Meneghetti iz Bala – uvrštena su ove godine na La Listu, popis 1000 najboljih restorana svijeta, prema ocjeni međunarodnih eksperata iz područja gastronomije i vina. Bolji plasman ostvario je Damir & Ornella, poznat po ribljim delicijama, a koji se s 87,5 bodova našao ispred najpoznatijeg francuskog restorana Pierre Gagnaire pour Les Airelles, inače nositelja dviju Michelinovih zvjezdica. Prvi na La Listi je pariški Guy Savoy s 99,75 bodova. Večernji

    17.07.2016. (08:34)

    Čiste plahte

    Sezona: Nikad više gostiju – i praznih kreveta

    Iznajmljivači i ugostitelji se žale da su prazni i da je sezona lošija od lanjske, dok brojke govore da je 10% više i gostiju i noćenja. Objašnjenje – sve je više kreveta u obiteljskom smještaju, kao i restorana. Samo u Splitu je u samo deset dana registrirano novih petstotinjak postelja u privatnom smještaju, a u Zadarskoj je županija čak 6.500 više u godinu dana. Kaže ministar Kilman da pola milijuna postelja u privatnom smještaju nije previše, jer da toliko imaju i Bavarska ili Južni Tirol. Poslovni

    14.06.2016. (09:33)

    Više likovna umjetnost nego ručak...

    Talijanski restoran Osteria Francescana najbolji na svijetu

    Restoran Osteria Francescana iz Modene proglašen je najboljim restoranom na svijetu, a zbog svog inventivnog spravljanja tradicionalnih talijanskih jela, što je prvi put da talijanski restoran osvaja vrh liste 50 najboljih restorana na svijetu. Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku – španjolskom restoranu El Celler De Can Roca u Gironi, a treće mjesto je zauzeo Eleven Madison Park u New Yorku. U Europi, van zapadnoeuropskih gradova, na listi je samo moskovski White Rabbit. Nagrada za životno djelo uručena je francuskoj gastro ikoni chefu Alainu Passardu koji vodi pariški L’Arpege dok je nagradu za najboljeg chefa dobila Dominique Crenn iz američkog Atelier Crenna. Telegraph, NY Times

  • Slične vijesti

    21.03. (21:30)

    400 eura pod morem

    Otvoren najveći podvodni restoran na svijetu

    Na samom jugu Norveške otvoren je restoran Under (što znači “čudo” na norveškom), prvi takav u Europi i najveći na svijetu (ima ih još po Indijskom oceanu). Jučer su gosti bili prijatelji vlasnika, a za goste počinju raditi u travnju, ali već imaju 7.000 rezervacija pa je sljedeći slobodan stol tek u kolovozu. Restoran je dug 30 metara, izgleda kao kamen koji izranja iz mora, a neki kažu i kao kit, uronjen 5 metara u more, s podvodne strane je prozor koji u more gleda (pa će ribe moći gledati kako im jedu familiju, jel tako!?). Glavni kuhar je poznati Nicolai Ellitsgaard Pedersen, pa će jela ići do nekoliko stotina eura, a služit će se svježa morska hrana. Inače, idilični dojam restorana malo se mijenja kad krenu veliki valovi, kao što pokazuju ove fotografije ovdje, iako je sam restoran zaštićen jer je u malenoj uvali.

    18.03. (23:00)

    Novi zagrebački restorani: Moderni prostor i domaća zagrebačka kuhinja nadomak Bundeka – Miki’s, Brodska 1

    Iscrpnije...
    19.02. (14:50)

    Najbolji restoran na svijetu – mali južnoafrički restorančić na plaži Wolfgat koji servira uglavnom lokalnu morsku hranu, minimalno tretiranu

    Iscrpnije...
    11.01. (14:32)

    Novi, obećavajući restorani: Šest štandova sa zagrebačkog Fuliranja postaju stalni lokali

    Iscrpnije...
    23.07.2018. (11:08)

    Osobni izbor najboljih gableca, roštilja, pizza i burgera u Zagrebu

    Iscrpnije...
    07.05.2018. (11:01)

    Još malo proširena zagrebačka turistička ponuda: Hostel Swanky, koji je s vremenom postao jedno od popularnijih mjesta za izlazak, otvorio mali restoran s jednostavnom kuhinjom u kojoj rade burgere, pileća krilca, club sendviče, salate i doručke

    Iscrpnije...
    26.10.2017. (22:26)

    Place to be

    Opatijska Villa Ariston najbolji restoran, Špancirfest događaj godine

    Split je turistička destinacija godine, Villa Ariston Opatija najbolji je restoran, Špancirfest je turistički događaj godine, a Kneževa palača u Zadru kulturna turistička atrakcija godine, objavljeno je na Danima hrvatskog turizma. U Kategoriji Inovacija u turizmu pobijedio je Family hotel Amarin Rovinj, najboljom marinom proglašena je Frapa Rogoznica, kamp godine je Camping Resort Lanterna Poreč, a hotel godine je Monte Mulini Rovinj… Ovdje svi nominirani i pobjednici. Jutarnji

    26.10.2017. (20:57)

    40.000 jela pod morem

    Norveška: Prvi podvodni restoran u Europi

    Norveški arhitekte Snøhetta grade prvi podvodni restoran u Europi, koji će ujedno biti i centar za proučavanje podvodnog svijeta. Zvat će se ‘Under’ (što bi bilo “Ispod”) i imat će tri razine – garderobu, bar i restoran. Bit će na pet metara ispod razine mora i posluživat će – morsku hranu, poput jastoga. Restoran se otvara 2019., ali već ima sajt. CNN ima galeriju fotografija.

    30.09.2017. (14:09)

    U Zagrebu se otvara Veganšpek, bistro s veganskom i mesnom kuhinjom, kaže vlasnica da je to za društvo u kojem netko jede samo ribu, netko tko ne jede ništa životinjskog porijekla i netko tko obožava meso

    Iscrpnije...