Jugoton Funk vol. 1 – Samo za znalce i one koji se takvima osjećaju - Monitor.hr
12.05.2021. (13:30)

Funky popodne

Jugoton Funk vol. 1 – Samo za znalce i one koji se takvima osjećaju

Dok je u Americi funk bila pretežito crnačka muzika sa svojim dobro poznatim korijenima, u tadašnjoj Jugoslaviji funka su se mašili ponajbolji autori i koristeći njegovu dinamiku i teatralnost, kombinirali nespojive žanrove, i često je koristili u filmovima i serijama. Progresivni rock, sevdah, bossa nova, soul, disco se uredno miješaju i koegzistiraju poput bratstva i jedinstva u najboljim danima. Ravnododna


Slične vijesti

16.05.2023. (19:00)

Mogao bi na lounge večeru

Ivan Neville – Touch My Soul: Pozitivne funk vibracije starog majstora

The Neville Brothers već jako dugo nisu ništa studijski realizirali, a multiinstrumentalist Ivan, sin Aarona Nevilla i nećak ostalih članova benda svoj zadnji album “Scrape” je imao još davne 2004. Aktivan od 1983. kada je imao 24 godine, porodica ga je angažirala prvo kao klavijaturista, a onda je uskakao na sve moguće pozicije što mu je širom otvorilo vrata za solistički debi album. Ovaj njegov tek peti solo album fini je povratak u groovy funk ugodnog osjećaja. Vraća se u igru s dubokim razmatranjima današnjeg suvremenog društva i ohrabrujućim porukama zahvalnosti, ljubavi i podrške u nemilosrdnom životu kada je sve manje pozitivne inspiracije u depresivnim vibracijama. Terapija

29.10.2015. (14:43)

U Zagrebu prva funk konferencija

Po prvi put u Hrvatskoj, 13.studenog u klubu Super Super u Zagrebu održat će se Funk konferencija zamišljena kao skup kreme recentnog hrvatskog groove i funk clubbinga tj strastvenih kolekcionara rijetkih gramofonskih ploča i CD-a spomenutih žanrova.

U jednoj će večeri 16 DJ delegata predstaviti duboke zvukove iz svojih prebogatih muzičkih kolekcija. Ovom skupu, u organizaciji neformalnog kolektiva Hrvatska Funk delegacija, odazvali su se sljedeći funk/soul/jazz/disco selektori:  Bijan, Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, D-Gree, Dr. Smeđi Šećer, Jopa, Kid V.A., Kool S, Pips, Slip Mat, Soul Bader, Tomo Ricov, Umbo, Venom i Werft.  Izveda ovog događaja zamišljena je kao gargantuanski back2back mix koji će nastati u tom sedmosatnom žurovanju. 

U sklopu konferencije, a prije same žurke koja kreće u 23h u klubu Super Super, održat će se i serija kratkih izlaganja od 17h do 19h. Istinu govore i pritom live demonstriraju: Tomo Ricov o povijesti groovy clubbinga u Hrvatskoj, Dr. Smeđi Šećer o imaginarnom žanru Yugo funku, DJ Jopa o budućnosti i tehnikama scratcha i DJ Venom o novim tehnikama mixanja. 

Ulaz na sva predavanja je besplatan, a cijena ulaznice za žurku je 20 kuna prije ponoći, 30 kuna poslije.