Karolina Vidović Krišto dobila otkaz na HRT-u - Monitor.hr
08.01.2015. (17:57)

Tko ravnatelju radi o glavi, tome ode glava

Karolina Vidović Krišto dobila otkaz na HRT-u

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman donio je odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu novinarki Karolini Vidović Krišto zbog osobito teške povrede radne obveze, što su oštro osudili sindikati na javnoj radioteleviziji te Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO). “Vidović Krišto 22. prosinca e-poštom na 82 adrese novinara i kreativnog osoblja HRT-a uputila poruku u kojoj se Gorana Radmana prikazuje kao osobu koja nije u stanju razumjeti demokraciju, demokratske uzuse, slobodu čovjeka i ljudska prava te bi se glavnom ravnatelju trebalo pomoći da se oslobodi svih javnih funkcija koje nije u stanju obnašati”, piše u odluci o otkazu. Jutarnji, Index, Slobodna


Slične vijesti

03.02.2017. (10:54)

Izravna pogodba

Pretplatnici HRT-a platit će 9,6 milijuna kn za Vrdoljakov film

Forum.tm piše o tome kako su Goran Radman i Siniša Kovačić u posljednjih 20 dana svojih mandata odobrili serijal Balkanska kuhinja Denisa Kuljiša i General, film o Gotovini, Antuna Vrdoljaka. Oba su projekta ugovorena na izravni poziv s HRT-a, znači bez odlučivanja nadležnog povjerenstva javne radiotelevizije, a zajedničko tim projektima je i stroga ‘poslovna tajna’ o cijeni ugovora. Navodno Kuljišev projekt košta 999.468 kuna, a Vrdoljakov oko 9,6 milijuna kuna.

04.03.2016. (00:06)

S konja na magarca

"Radmana davno trebalo potjerati, Kovačiću zabraniti da išta uređuje"

“Goran Radman nije smijenjen zbog katastrofalno lošeg programa, niza skandala ili mizerne gledanosti… Smijenjen je jer je HRT loše vodio poslovne knjige… Za vršitelja dužnosti odabrali su Sinišu Kovačića… jedno od utjelovljenja svega onoga što HRT ni na koji način ne bi smio biti. Proslavio se ulagivačkim pitanjima, kada ih je uopće znao postaviti, posrednim dojavljivanjem političarima koje će se teme obrađivati u Dnevniku, lažnim predstavljanjem gostiju, neujednačenim prilozima… Iako je svaki od tih razloga dovoljno dobar da mu se ne dozvoli da uređuje ništa više od vlastitog dnevnog boravka, jednako tako su svakoj garnituri na vlasti baš ti razlozi dovoljni da u Kovačiću vide idealnog urednika. Sada i vrhovnog šefa HRT-a”, komentira Index promjene na HRT-u.

03.03.2016. (15:30)

Odluka je pala

Radman: Postupak protiv mene je korumpiran, ovo bi moglo imati opasne posljedice

“Procedura koja je prethodila donošenju prijedloga za razrješenje bila je korumpirana i delegitimirana… u meritumu zahtjeva ne stoji ništa što bi moglo poslužiti kao zakonita osnova za moje razrješenje. Upozorio sam da ako se prihvate ovi razlozi, da bi to moglo imati opasne i dramatične posljedice za HRT, ali i Hrvatsku… I motiv i povod smjene su isključivo političke naravi i mene se miče isključivo zbog toga”, izjavio je Goran Radman na izvanrednoj konferenciji povodom smjene. Index

03.03.2016. (15:30)

Antifašistička liga RH: Preuzimanje HRT-a u najboljoj maniri državnih udara

Najoštrije osuđujemo smjenu glavnog ravnatelja Hrvatske radio-televizije. Pri tome uopće ne vrednujemo ni na koji način dosadašnji rad g. Gorana Radmana, niti se upuštamo u obranu njegove osobe. Ono što ovom izjavom želimo, to je upozoriti da je preuzimanje HRT u najboljoj maniri državnih udara (osvojiti najprije institucije vlasti, s naglaskom na represivni aparat, potom medije) i s jasno artikuliranim revanšističkim „obrazloženjima“ tek početak drastičnih mjera kojima će vladajuća koalicija, a zapravo HDZ, pod krinkom formalne demokracije otpočeti ubrzani proces dokidanja demokracije i osobnih sloboda u Hrvatskoj.

Neka nitko ne živi u iluziji da je smjenom glavnog ravnatelja HRT sve završeno. Ne, sve tek počinje. Neka nitko ne misli da će također gotovo izvjesnom smjenom prvoga čovjeka SOA-e, sve završiti. Ne, sve tek počinje. Počinje razdoblje terora agresivne i bezobzirne manjine, često bliske pozicijama što ih je nemoguće opisati drugačije nego kao neofašističke, nad šutljivom, uplašenom, rezigniranom i egzistencijalno ucijenjenom većinom.

Javnost u Republici Hrvatskoj mora biti svjesna činjenice da aktualna vlast neće prezati praktično ni od čega u ostvarivanju svojih ciljeva i to u najkraćem mogućem roku, a sredstva za to su čistke u medijima, policiji, obavještajnoj službi (u institucijama vlasti već se provode) i grubo zadiranje u obrazovni proces, kako bi se obrazovanje mladih prilagodilo krajnje konzervativnoj platformi, a povijest onome što bi vladajući željeli da je bila, a što ona nikada nije bila.

Dovođenju pod kontrolu medija, jer smjena glavnog ravnatelja HRT nije jedina „operacija“ što se na tome području provodi, slijedit će izbacivanje antifašizma i kao pojma, i kao civilizacijske vrijednosti iz javnoga života i demoniziranje antifašističke borbe. Kada će se govoriti o ljudskim pravima, bit će riječ o pravima pripadnika većinskog naroda, dok će pravo na slobodno izražavanje vlastitog mišljenja biti svedeno na pravo slaganja sa stanovištima aktualne vlasti.

Ako ćemo pasivno promatrati što se danas događa, gubimo pravo jadati se zbog onoga što će nam se dogoditi sutra.. Vrijeme je da se kaže: NE! Sredstva demokratske borbe još su nam na raspolaganju. Još! Budemo li čekali, demokracija u Hrvatskoj bit će svedena na šuplju frazu, a građani na podanike, zaključuje Antifašistička liga.

03.03.2016. (13:36)

Brza akcija

Prihvaćena Radmanova smjena, na njegovo mjesto dolazi Siniša Kovačić

Sa 7 glasova “za” i 3 suzdržana saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije prihvatio je prijedlog Odluke o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Kao v.d. ravnatelja predložen je Siniša Kovačić, novinar HRT-a i predsjednik Hrvatskih novinara i publicista. Prijedlog je podržalo 7 članova Odbora. Platforma 112 nazvala je potez Blitzkriegom protiv medijskog pluralizma.

03.03.2016. (10:52)

Prvo otkazana pa opet zakazana sjednica o Radmanovom statusu

29.02.2016. (21:50)

Adio Superman

Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo smjenu Gorana Radmana

Nadzorni odbor HRT-a večeras je na izvanrednoj sjednici jednoglasno donio odluku o pokretanju postupka razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Na teret mu se stavlja što HRT računovodstveno nije odvojio prihode i rashode na javnu i komercijalnu djelatnost. O aneksima ugovora koji omogućuju da 40-ak zaposlenika zadrži iste plaće ili dobije velike otpremnine u slučaju otkaza, nije se puno raspravljalo jer ih je Radman povukao. Večernji, Index

28.02.2016. (13:57)

Za svaku sigurnosti

NO HRT-a poziva USKOK da istraži je li Radman počinio kazneno djelo

Nadzorni odbor (NO) HRT-a u je od USKOK-a zatražio žurno poduzimanje izvida i drugih mjera radi utvrđivanja istinitosti medijskih napisa o 44 aneksa ugovora o radu koje je potpisao glavni ravnatelj Goran Radman, kao i utvrđivanja postojanja osnovane sumnje u možebitno počinjenje kaznenog djela jer se tim aneksima, kako se navodi, protupravno omogućavaju veće plaće i ogromne otpremnine zaposlenicima u slučaju otkaza. NO HRT-a u obavijesti o sumnji na počinjenje kaznenog djela iz nadležnosti USKOK-a poziva se na tekst objavljen u Jutarnjem listu naslovljen Zlatni padobrani za Radmanove ljude i u kojem se navodi da glavni ravnatelj rukovoditeljima na HRT-u nudi otpremnine do milijun kuna. Slobodna