Komentar: Zašto se za brata ministrice ne otima privatni sektor? - Monitor.hr
20.03.2018. (21:00)

Sukob interesa

Komentar: Zašto se za brata ministrice ne otima privatni sektor?

“Kako to onda da se privatne tvrtke nikad ne otimaju za svu tu bulumentu braće, sinova, supružnika, rođaka, susjeda i stranačkih vojnika, koji su, navodno, sve najbolji od najboljih? Kako to da ukupan rod i porod hrvatske političke kaste, dodajmo tome još i njihove ljubavnice, mora biti zbrinut u državi i na budžetu? A tako su stručni, sposobni, marljivi, pošteni i inovativni i tako im nigdje nema premca”, pita se Sanja Modrić u tekstu za Novi list, komentirajući postavljanje na poziciju brata ministrice Obuljen.


Slične vijesti

24.01. (22:30)

Svi smo mi Siniša Labrović

Nina Obuljen Koržinek predstavila program za 2020. godinu

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek za Jutarnji je govorila o programu u okviru predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, Rijeci 2020 i četirima novim zakonima – Zakonu o elektroničkim medijima, Zakonu o umjetnicima i umjetničkim djelatnostima, Zakonu o autorskom pravu i Zakonu o financiranju. Opseg djelatnosti na koje se dobivaju porezne olakšice se širi, a za konceptualne umjetnike neće se više primjenjivati minimalni cenzus, najavila je.

06.04.2019. (20:30)

Hoćemo li taj film gledati?

Ministrica kulture protiv zatvaranja Kina Europa, Matić poručio: Od srijede puštamo filmove

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek usprotivila se u subotu zatvaranju Kina Europa, koje je uprava tog kina najavila za nedjelju nakon što ih je vlasnik prostora Grad Zagreb izvijestio o isteku ugovora o najmu i obvezi vraćanja prostora 1. lipnja. “Ja sam svakako protiv zatvaranja”, izjavila je ministrica kulture dodavši da se, ukoliko postoji dobra volja, sigurno može naći način da ti prostori ostanu u funkciji kulture. Tijekom subote oglasio se direktor Kina Europa Boris T. Matić te najavio da će u srijedu nastaviti s projekcijama u kinu. tportal

02.03.2019. (12:30)

Veliki tepih

Obuljen-Koržinek: Ministrica koja probleme rješava – tako što šuti o njima

Medijski sektor joj se raspada, novinari su izrešetani tužbama, odnedavno ih tuži čak i javna radiotelevizija, takvu televiziju sada bojkotiraju ugledne organizacije i dobar dio političke opozicije, neprofitni mediji su u terminalnoj fazi zbog sistemskog uskraćivanja sredstava, samonametnuti rok za donošenje medijske strategije istekao je još pretprošle godine, o novim zakonima i natječajima pregovaraju tajanstvene radne skupine, Hrvatsko novinarsko društvo otvoreno ustaje protiv vlastite ministrice, hashtag prosvjednog dana je #ninanana, ali Obuljen Koržinek o svemu tome principijelno nije rekla ni riječi – Novosti.

28.01.2019. (18:30)

Autocenzura je isto isto cenzura

Komentar: I ministrica kulture ima pravo slobode govora, makar tvrdila neistinu

Sloboda govora, protivno ministričinim promišljanjima, nije rezervirana samo za neke i nije uvjetna. Povelju Europske unije o temeljnim pravima koja svojim člancima 8. – 11. štiti svakog od ovakvih nasrtaja na anonimnost, privatnost i slobodu govora. U Povelji se tako navodi da svatko, bio anoniman ili imenovan, ima pravo na slobodu mišljenja (čl.10.) i da svatko ima pravo na slobodu izražavanja (čl.11.). Sloboda govora pripada svakome i upravo zbog toga je ministrica u mogućnosti izreći tvrdnju koja ne može biti udaljenija od istine – piše u svom komentaru na Indexu odvjetnik Vlaho Hrdalo koji se bavi tom problematikom. Hrdalo se referira na intervju ministrice Nine Obuljen Koržinek u Večernjem u kojem je izjavila “Sloboda govora sloboda je osoba s imenom i prezimenom, a ne anonimaca”.

27.01.2019. (07:30)

Sloboda ima ime

Lucijan Carić: Više od govora mržnje i fake newsa, političari preziru jedino slobodu govora

“Nina Obuljen Koržinek pokazuje duboko i opasno nepoznavanje i nerazumijevanja Ustava i njime zajamčenih temeljnih ljudskih prava. Gospođo Koržinek, sloboda govora je za sve, bez obzira da li su anonimni ili ne. Bit temeljnih ljudskih prava je u tome da se odnose na sve, da su univerzalna i da za njihovo uživanje nije potrebna nikakva “identifikacija” ni dozvola” , komentira Lucijan Carić izjavu ministrice kulture da je sloboda govora za osobe s imenom, a ne za anonimce.

21.01.2019. (12:30)

Ministarstvo protiv kulture

Nina Obuljen Koržinek postupno smanjuje sredstva nezavisnim kulturnjacima, do polaganog, temeljitog iscrpljivanja. Tako osigurava utisak da nije sve pridavljeno impulzivno, nego je posljedica dugoročnog razvoja nekih objektivnih okolnosti. Otpor žrtava raspoređuje se u manje doze, a pažnja šire javnosti rasteže godinama, dok ne iščezne – piše za Igor Lasić za Novosti.

10.01.2019. (21:30)

Ajd da i to vidimo

Obuljen Koržinek: Regulirat ćemo odgovornosti za komentare u medijima i na društvenim mrežama

“U onom dijelu gdje su mediji, dakle gdje postoji urednička odgovornost, utvrditi ćemo jasno odgovornost kako za tekstove tako za komentare koji se objavljuju” – izjavila je ministrica Koržinek i dodala – “urednička odgovornost mora postojati za sve što se na tom mediju događa. Zabrana komentara nikada nije dobra, no kada je riječ o medijima, urednička odgovornost mora postojati.” HRT

22.02.2018. (17:37)

Ministrica kulture: Nekima su se polupali lončići, misle da moj resor treba provesti lustraciju…