Nijemci se iživljavali na Trumpu tijekom maškara - Monitor.hr
27.02.2017. (14:35)

Crni humor

Nijemci se iživljavali na Trumpu tijekom maškara

Tema karnevala u mnogim njemačkim gradovima bio je Donald Trump. U jednoj verziji karnevalske skulpture američki predsjednik siluje Kip slobode, u drugoj pak ona nosi odrezanu Trumpovu glavu, dok u trećoj verziji lovac Donald prinosi Putinu kao žrtvu Hillary Clinton. Express


Slične vijesti

Jučer (20:30)

Vladimir, put it!

Đivo Đurović: Kako je Trump nevjerojatnim nizom ludih poteza omogućio Putinu novo uplitanje u američke izbore

Tajne službe režima Vladimira Putina nastoje osigurati reizbor Donalda Trumpa te pomoći izbor Bernieja Sandersa za demokratskog kandidata. Bernie je kandidat radikalne ljevice koji među demokratima izaziva najviše razdora, Trump opravdano vjeruje da će do nove pobjede najlakše doći ako se bude natjecao protiv deklariranog “socijalista” i njegova programa radikalne, skupe i u brojkama neutemelje “revolucije” – analizira Đivo Đurović i opisuje kako je Trump smijenio obavještajce koji su mu smetali.

14.02. (21:30)

Državni tužitelj Barr: Trumpovi napadi na Twitteru čine moj posao nemogućim

Američki ministar pravosuđa i glavni državni odvjetnik William Barr izjavio je u intervjuu za ABC News da zbog napada predsjednika Donalda Trumpa na Ministarstvo pravosuđa na Twitteru ne može raditi svoj posao kako spada. Nitko me neće zlostavljati ili utjecati na mene, pa tako ni predsjednik – poručuje Barr. Naime, Trump je na Twitteru komentirao slučaj svog prijatelja Rogera Stonea, optuženog za ometanje pravde, zastrašivanje svjedoka i laganje sudu, a spekulira se da je to imalo utjecaj na konačnu presudu. Predsjednik ima pravo na to, odgovorio je Trump. Jutarnji

14.02. (11:30)

Samo ništa ne diraj

Senat ograničio Trumpove ovlasti u slučaju sukoba s Iranom

Američki Senat je usvojio rezoluciju kojom je ograničio ovlasti predsjednika Donalda Trumpa pri mogućem pokretanju rata protiv Irana. Trump je najavio veto na odluku. Kada bi rezolucija postala obvezujuća, Kongres bi morao objaviti rat, ili odobriti upotrebu vojne sile protiv Irana, da bi djelovanje protiv iranskih ciljeva bila legalno. 24 sata

08.02. (14:30)

U mozgu možda nije, ali u osveti je brz

Trump otpustio dvojicu koji su svjedočili protiv njega

Potpukovnik Alexander Vindman iz Vijeća za nacionalnu sigurnost i Gordon Sondland, američki ambasador pri Evropskoj uniji, koji su bili među ključnim svjedocima u istrazi za opoziv predsjednika Donalda Trumpa u Predstavničkom domu, otpušteni su u petak, dva dana nakon što je Trump oslobođen na suđenju pred Senatom. Vindman je osobno bio slušao telefonski razgovor Trumpa s ukrajinskim predsjednikom Zelenskim, o čemu je i svjedočio u studenom. Iz Bijele kuće je otpušten i njegov brat blizanac Yevgeny Vindmanov.

07.02. (12:30)

Kad je stvarnost satira, a satiričari pokazuju kako bi stvarnost trebala izgledati

Suđenje iz snova Donaldu Trumpu

Saturday Night Live priredio je pravo suđenje Trumpu, za razliku od one lakrdije bez svjedoka i dokaza u Senatu gdje nisu pobijene tvrdnje otpužbe, ali je čovjek svejedno oslobođen.

06.02. (09:30)

Nastavi po starom!

Trump oslobođen

Donald Trump oslobođen je optužbi za zloupotrebu moći i opstrukciju Kongresa na jučerašnjem glasanju u Senatu koji se izjasnio po stranačkoj liniji – 52 senatora bilo je za Trumpa, 48 protiv. CNN kaže da Trumpova obrana nije zapravo pobila tvrdnje o Ukrajini i da će mu suditi 150 milijuna glasača najesen, dok New York Times ocjenjuje da su Republikanci Trumpa oslobodili iz straha.

01.02. (12:30)

Moderno suđenje - bez svjedoka

Trumpova pobjeda: Senatori odlučili da neće zvati svjedoke na njegovo suđenje

Tijesnom većinom (51:49) američki senatori odlučili su da neće zvati svjedoke na suđenju Trumpu tijekom postupka opoziva (samo dvoje republikanaca bilo je “za” – Mitt Romney i Susan Collins). Visoko pozicionirani republikanci su prethodno bili jasno naznačili da žele brz postupak u kojem se neće zvati svjedoci, niti predstaviti novi dokazi. Iznad svega, željeli su izbjeći da pred njima svjedoči Trumpov bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton. Sljedeće, senatori u srijedu glasaju o tome hoće li osloboditi Trumpa svih optužbi, što će se gotovo sigurno dogoditi prema sadašnjem omjeru snaga u Senatu.

 

24.01. (12:30)

Ruka ruku mije

Soros optužio Facebook da radi na reizboru Trumpa

George Soros je u svom govoru u Davosu optužio Facebook da radi na reizboru Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 2020. Zauzvrat će dobiti Trumpovu zaštitu, ustvrdio je. Trump je ultimativno narcisoidna osoba, a kineski predsjednik Xi Jinping diktator, rekao je. Soros je pohvalio Gretu Thunberg i najavio pokretanje novog projekta vrijednog milijardu dolara, kojim će se razvijati kritičko razmišljanje.