Otvorena prva dnevna bolnica za liječenje ovisnosti o internetu i videoigrama - Monitor.hr
22.07.2019. (17:30)

Otvorena prva dnevna bolnica za liječenje ovisnosti o internetu i videoigrama

Protiv ovisnosti ovdje se bore psihoedukacijom, radionicama i vježbama. Cilj je ponovno steći narušene socijalne vještine i korisnike povezati sa stvarnim svijetom. Program liječenja traje tri mjeseca i dosad bilježi visoku uspješnost. Dnevna bolnica namijenjena je osobama starijima od 18 godina. Dovoljno je donijeti uputnicu koju izdaje liječnik opće prakse.


Slične vijesti

14.05.2019. (20:30)

Nemam točka kom drugom se obratit

Prva dnevna bolnica za ovisnike o internetu i video-igrama otvara se u Zagrebu

Liječit će se psihoedukacijom na predavanjima, radionicama i vježbama, grupnim psihoterapijskim radom, podrškom razgovorom sa starijim apstinentima, individualnim razgovorima s terapeutom. U dnevnoj bolnici polaznike će naučiti tehnikama relaksacije, a za njih će se organizirati zajednički izleti, sportske aktivnosti, kreativne radionice. Liječnički tim sastavljen je od psihijatara, psihologa, socijalnih pedagoga, radnih terapeuta i medicinskih sestara. Bolnica je namijenjena odraslima, na Jankomiru. Ovdje bolnica popisala simptome. T-Portal

24.03.2019. (18:21)

Vrli novi svijet

Stručnjak: Ovisnost o ‘cyberspaceu’ od djece stvara emocionalne invalide

Pretpostavlja se da je samo u Hrvatskoj o računalima, internetu i društvenim mrežama blaže ili teže ovisno između 50 i 100 tisuća ljudi. Izvještaji iz dalekoistočnih zemalja pokazuju da je riječ o epidemiji ovisnosti o internetu, a situacija nije puno bolja ni na Zapadu, pa tako ni kod nas’, otkriva doc. dr. sc. Ante Bagarić, pročelnik Zavoda za liječenje bolesti ovisnosti pri Klinici za psihijatriju Vrapče. “Puno je gore to što pretjerana i nekontrolirana upotreba tehnologije od ljudi stvara emocionalne invalide, a djeca su najviše ugrožena”, ističe za tportal.