Otvorena prva hrvatska pametna tržnica čije će se proizvode moći kupiti i u web trgovini - Monitor.hr
17.03.2017. (19:05)

Tržnica novog doba

Otvorena prva hrvatska pametna tržnica čije će se proizvode moći kupiti i u web trgovini

U zagrebačkom naselju Siget je otvorena prva hrvatska pametna GoGreen tržnica, gdje na 800 četvornih metara domaći mali proizvođači prodaju svoje proizvode po strogo kontroliranim uvjetima, izvijestili su iz M SAN grupacije. Projekt GoGreen važan je, jer se okrupnjavanjem malih proizvođača i pokretanjem takvog tržišnog koncepta, malim OPG-ima bitno olakšava tržišni nastup i time im se omogućava fokus na razvoj vlastitog biznisa, a oslobađa ih se dodatnih napora traženja prodajne mreže, ulaganja u marketing itd. Suradnja s eKupi tu dolazi do iznimne važnosti jer eKupi je web platforma koja omogućava pristup velikom broju kupaca. Poslovni


Slične vijesti

23.04. (21:00)

S njima kao da nestaje i duša svakog grada

Prodaja poljoprivrednih proizvoda na tržnicama opada, osim u doba tik pred blagdane

Već i prije ulaska u Europsku Uniju, na hrvatsko tržište nagrnuli su veliki inozemni trgovački lanci i Hrvati su prihvatili zapadni trend nabavke špeceraja jednom tjedno, najčešće vikendom. Ova pojava uzrokovala je val zatvaranja malih kvartovskih trgovina u kojima se gradsko stanovništvo do tada opskrbljivalo osnovnim potrepštinama. S izgradnjom trgovačkih centara promijenile su se navike. U novom dobu obitelji voće, povrće i mliječne proizvode kupuju u velikim trgovačkim centrima. A znamo, oni se većim dijelom opskrbljuju uvoznim voćem i povrćem. Jutarnji je prošle godine pisao kako Dolac već godinama umire jer niti ima dovoljno parkinga, niti se ljudi više hrane kao prije. Nekima su i cijene previsoke. No, najveći problem ističe se u promjeni prehrane današnjih obitelji jer se jede na brzinu, nema se vremena kuhati, ne gledaju se tradicija i običaji. Agroklub se opširnije bavi ovom tematikom, a predlaže i rješenje.

24.01.2017. (13:48)

Tamo gdje počinje magija

Rungis – najveća svjetska tržnica hrane

Agrobiz je posjetio Rungis, najveću svjetsku tržnicu smještenu u predgrađu Pariza, u kojoj namirnice kupuju najbolji chefovi. Rungis zauzima 234 hektara i prodaje oko 9 milijardi eura vrijednu hranu svake godine. Svi posjeti tržnici počinju u Ribljoj dvorani koja se otvara oko ponoći, a do 6 sati većina je prodana.

25.11.2016. (15:32)

Salmonela pronađena i na zagrebačkoj tržnici

19.07.2015. (12:39)

Nedodirljive

‘Za krušku bez računa meni 18 tisuća kuna kazne, a kumicama ništa’

“Najveći problem je što inspekcija uvijek dere po nama koji imamo sve čiste papire i redovno podmirujemo sve obaveze. Ponekad se dogodi da prodamo koju krušku bez računa i eto nam kazne od 18.000 kuna. A jadne starije kumice kao prodaju svoje proizvode, ali zato ih uredno viđamo u rane jutarnje sate kad dolazimo po robu na Zelenu tržnicu ili u hladnjaču. Znači prodaju istu robu kao i mi. Samo što je oni prodaju pod svoju”, požalio se Indexu na nejednak tretman od poreznih inspektora jedan vlasnik OPG-a.

27.04.2015. (15:52)

Kumice oko bana

Zagreb: Obnova Dolca od lipnja, kumice idu na glavni trg

U planu javne nabave Zagrebačkog holdinga za 2015. godinu, vrijednom 1,5 milijardi kuna, predviđena je i obnova tržnice Dolac. Radovi će početi u lipnju i trajati godinu dana. Za obnovu je izdvojeno 14 milijuna kuna, a gradonačelnik Bandić kaže da je ta suma dostatna samo za prvu fazu radova, te da će ukupna vrijednost biti 30 do 40 milijuna kuna. Dok radovi budu trajali kumice će prodavati na – Trgu bana Jelačića. Večernji