Pjesma dana: 'Faraway Look' engleske pjevačice Yola - Monitor.hr
15.07.2019. (20:30)

Duša od žene

Pjesma dana: ‘Faraway Look’ engleske pjevačice Yola

Yola je odrasla u siromašnoj obitelji u Bristolu, kad je bila mlada branili su joj glazbu, ali je svejedno izgurala karijeru pjevačice i autorice. Pjevala je prateće vokale s Massive Attack, The Chemical Brothers i Iggy Azaleom, a ove godine objavila je svoj prvi album ‘Walk Through Fire’, nadahnut požarom koji joj je spalio kuću, ali i vezom iz koje je pobjegla. Album je producirao Dan Auerbach iz Black Keys, a ‘Faraway Look’ je prva i najupečatljivija pjesma s toga albuma.


Slične vijesti

29.04.2021. (20:30)

To je ta naša lijepa planeta, ujedinjena u različitosti i šarenilu

Lijepi album ‘Vulture Prince’ njujorške Pakistanke Arooj Aftab

Arooj Aftab rođena je i odrasla u Pakistanu, od punoljetnosti je u New Yorku gdje je s grupom cijenjenih glazbenika snimila svoj treći album ‘Vulture Prince’, posvećen bratu koji je umro dok je album nastajao (intervjui s pjevačicom i skladateljicom sugeriraju da je umro od svoje ruke). Napisan je kao sredstvo izlaska iz tuge i gubitka, a žanrovski je vrlo fluidan – kombinira klasičnu, južnoazijsku glazbu, jazz, čak malo trance i reggae. Vanvremenski je, a i za sve generacije.

21.06.2020. (12:00)

Izborni glazbeni intermezzo

Mile Kekin – Sretni ljudi

“Sretni ljudi” naziv je pjesme koju je Mile Kekin skladao za kampanju koalicije Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

Hej gospon šovinst
Uredan i čist
Javi svojima
Moje tijelo, moja stvar

Izađimo iz kružnog toka borba će bit žestoka
Sanjao sam sve se budi, a oko mene sretni ljudi

04.06.2020. (13:30)

Pjesmom protiv palica

Moćna protestna pjesma – ‘Pig Feet’ Terrace Martina

Producent Terrace Martin snimio je moćnu protestnu pjesmu o policijskom nasilju u SAD-u. Na pjesmi mu gostuje reper Denzel Curry i saksofonista Kamasi Washington. Uz pjesmu ide i jednako moćan video sa snimkama ovotjednih prosvjeda zbog ubojstva Georgea Floyda, a na kraju je videa dugi dio s popisom ubijenih crnaca, koje je ubila policija.