Lijepi album 'Vulture Prince' njujorške Pakistanke Arooj Aftab - Monitor.hr
29.04. (20:30)

To je ta naša lijepa planeta, ujedinjena u različitosti i šarenilu

Lijepi album ‘Vulture Prince’ njujorške Pakistanke Arooj Aftab

Arooj Aftab rođena je i odrasla u Pakistanu, od punoljetnosti je u New Yorku gdje je s grupom cijenjenih glazbenika snimila svoj treći album ‘Vulture Prince’, posvećen bratu koji je umro dok je album nastajao (intervjui s pjevačicom i skladateljicom sugeriraju da je umro od svoje ruke). Napisan je kao sredstvo izlaska iz tuge i gubitka, a žanrovski je vrlo fluidan – kombinira klasičnu, južnoazijsku glazbu, jazz, čak malo trance i reggae. Vanvremenski je, a i za sve generacije.


Slične vijesti

31.05.2018. (15:35)

Muzička kuhinja

Odličan novi album: ‘Daytona’ repera Pusha-T-ja

Američki reper Pusha-T objavio je novi album ‘Daytona’, vrlo kratak za hip-hop album – tek 21 minutu dug – cijelog ga je producirao Kanye West (koji je kao producent i dalje na vrhunskoj razini, točno suprotno od njegove javne ličnosti), a kaže Pitchfork da je Pusha-T ovdje pokazao nadarenost i fokus. Guardian ga tkđ. hvali: “Svaka je pjesma lekcija govorništva, stihovi naglašeni s gotovo pedantnom prijetnjom zločestog policajca koji objašnjava što će ti učiniti”.

30.11.2017. (16:02)

Tako mlad, a tako jak

Album tjedna: Yellow Days – ljubavni blues 18-godišnjaka

Emocionalne priče o žudnji i neuzvraćenoj ljubavi – ovako bi se ukratko moglo opisati ‘Is Everything Okay in Your World?’, prvi album 18-godišnjeg Engleza Yellow Days (zapravo se zove George van den Broek). Mladić tehnički svira blues, vrlo atmosferično, glas mu je dubok kao da je mutirao s 5 godina [zubo], tekstovi zreli i iskreni, a on o svojoj glazbi kaže “uvijek su me zanimala velika pitanja u životu… uvijek sam tražio takvu vrstu razgovora”. Uspoređuju ga s izvođačima kao što su Mac Demarco, King Krule i Howlin’ Wolf. Ovdje njegov profil na SoundCloudu, ovdje cijeli album na YouTubeu. Variance Magazine