Plenković kaže da nije kriv za 'tehničke probleme'. A je li onda kriv za ex-ministricu Žalac - Monitor.hr
30.04. (17:30)

Ubod u bolno mjesto

Plenković kaže da nije kriv za ‘tehničke probleme’. A je li onda kriv za ex-ministricu Žalac

Žalac i Rimac bile su Plenkovićeve akvizicije. On ih je postavio u svoju Vladu. One su radile pod njegovim pokroviteljstvom i u njegovu mandatu. On je u Hrvatskom saboru dobio mandat i preuzeo odgovornost za članove svoje Vlade. Pa ako ne želi snositi odgovornost za “kompjuterski i tehnički program”, može li preuzeti odgovornost za ponašanje svoje ministrice? – piše Tomislav Klauški.


Slične vijesti

09.07. (18:30)

Jedne šlape za van, druge za doma

Klauški: Kako je Ursula iz Plenkovića i ministara uspjela izvući osudu napada na gejeve i migrante

Ursula von den Leyen uspjela je izvući iz Plenkovića i njegovih ministara sve pomno čuvane tajne, priznanja, isprike i osude. I to zato što je u Zagreb donijela europske milijarde. Odjednom Plenković govori o pravima manjina kao ustavnoj i zakonskoj kategoriji, bez obzira što se njegovo Ministarstvo demografije žalilo na odluku Upravnog suda da se homoseksualnom paru omogući udomljavanje djeteta. Odjednom Božinović priznaje da se vode kazneni i disciplinski postupci protiv hrvatskih policajaca koji su provodili nasilje nad migrantima, iako je uporno proglašavao novinare i nevladine aktiviste provokatorima koji izmišljaju priče o nasilju – piše Tomislav Klauški. 24sata

08.07. (16:30)

Slučaj potpora

Klauški: Kako bi HDZ-ova Vlada mogla nagovoriti ljude da se cijepe?

Premijer Andrej Plenković jučer je objavio kako 40 posto zaposlenih u sustavu visokog obrazovanja još nije cijepljeno. A koliki je taj postotak u državnoj administraciji? Među zaposlenicima Vlade i ministarstava? I još slađe, koliko ih je necijepljenih među članovima HDZ-a? Može li se nekako doći i do tog podatka? Ovakvo prozivanje raznih sektora i resora, društvenih skupina i zanimanja, dok se istodobno ne želi “ulaziti u intimu” zaposlenika u HDZ-ovim ministarstvima, samo dodatno iritira građane i unosi nervozu u javnost – piše Tomislav Klauški.

07.07. (20:30)

Grad spomenika

Hoće li sad nekome pasti na pamet dići spomenik Bandiću?

Zagreb je podigao spomenik bivšem predsjedniku koji je poništavao demokratsku volju građana i odbijao oporbene gradonačelnike glavnog grada, vrijeđao građane i kritičare, pomoću represivnog aparata pratio i nadzirao oporbene političare, novinare i medije, koji se navodi u presudi Haškog suda i o čijoj smo vladavini mogli čitati u famoznim transkriptima s Pantovčaka. Ako su mogli Franji Tuđmanu, ocu države stasale na sloganu “Tko je jamio jamio je”, zašto ne bi digli spomenik Milanu Bandiću? – piše Tomislav Klauški.

01.07. (21:30)

Tajming

Klauški: Kako Plenković “iskorjenjuje korupciju”

Kako je to Plenković dosad iskorjenjivao korupciju? Tako da je četiri godine vladao Zagrebom u koaliciji s gradonačelnikom i strankom koja je namještala natječaje, poslove, aranžmane i nosila novac u torbama. I u te četiri godine Uskok nije smio učiniti ništa, premda je još prošloga lipnja otkrio da je Kazimir Bačić nosio 50 tisuća eura mita na ruke Milanu Bandiću. I kako je još Plenković iskorjenjivao korupciju? Tako da je na čelu Hrvatske radiotelevizije držao ravnatelja preraskošne imovinske kartice, osobu koja je ulazila u poslovne aranžmane izvan HRT-a i koja je nosila novac u torbi Bandiću – piše Tomislav Klauški za 24sata.

30.06. (22:30)

Znamo kako završavaju velike akcije

Klauški: Umro Milan Bandić i pao HDZ u Zagrebu, pa USKOK kreće u akciju čišćenja gradske uprave

Nakon prvih uhićenja u Bandićevoj gradskoj upravi prije sedam godina očekivanja javnosti bila su velika, jer je pravosuđe napokon dobilo politički mig da zagrize u veliki koruptivni aparat. Pa se narednih sedam godina ništa nije dogodilo: Bandić je vraćen na funkciju s koje je neosuđen i otišao, pravomoćnih presuda još uvijek nema, a s koruptivnom i kriminalnom praksom nastavilo se sve do ove godine. Zato ne treba imati velika očekivanja niti nakon ovog vala uhićenja. Hrvatsko pravosuđe je voda dubokapiše Tomislav Klauški za 24sata.

24.06. (16:30)

Neka odu u Krivi put

Klauški: Uz Orbana, protiv gejeva; HDZ je opet na krivoj strani povijesti

Ovo je manji problem za Europsku uniju, koliki je problem za Hrvatsku koja se postavila u ulogu taoca posebnog odnosa s Orbanom (u čijem društvu, prema vlastitom priznanju, odnedavno uživa i Zoran Milanović), a time ujedno i postavlja standarde demokracije i ljudskih prava na domaćem terenu. Plenkovićeva Hrvatska navodno traži jedinstvo, ali na krivoj strani – piše Tomislav Klauški.

21.06. (17:00)

Čovjek za sva vremena

Klauški: Hrelja je “ubrzivač procesa”. Procesa političkog propadanja

“Ja sam ubrzivač procesa”, poručio je Silvano Hrelja, saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika, nakon što je prošloga petka i službeno prešao na stranu HDZ-ove većine u Hrvatskom saboru. I točno, Hrelja doista jest “ubrzivač procesa”: procesa demokratskog propadanja, političke kontaminacije, klijentelizma, prodaje glasova, izdaje birača, trgovanja mandatima, legaliziranja “žetončića”… I nije Hrelja isključivi krivac za ovo što se dogodilo u petak u Saboru. Kriv je SDP koji ga je stavio na svoju listu, i to nakon što je Hrelja već jednom izdao stranku koja ga je dovela u Sabor i 2018. godine digao ruku za HDZ. SDP je na parlamentarnim izborima koristio Hrelju za ubiranje glasova umirovljenika, kao što je Hrelja koristio SDP da se probije do saborske fotelje, baš kao što je svojedobno iskoristio i Sanaderov HDZ da se domogne vladajuće većine… – piše Tomislav Klauški za 24 sata.

16.06. (20:30)

Dela se

Klauški: Što znači Tomaševićeva prijava Povjerenstvu za sukob interesa?

Tomislav Klauški za 24 sata o ‘packi’ novom gradonačelniku Zagreba: Davno smo naučili da je u ovoj zemlji lakše, isplativije i unosnije vladati mimo zakona, nego po zakonu. Lakše je zaobilaziti ili kršiti proceduru, nego slijediti je i time odugovlačiti s odlukama mjesecima. Tomašević je sam priznao da je djelovao mimo natječaja i direktno imenovao čelne ljude “kada su vidjeli kakvo je stanje s proračunom Grada Zagreba”. Bandić je, ponovimo, kršenjima zakona i procedura vladao Zagrebom punih dvadeset godina. Može li se tako dugo ostati na vlasti poštivanjem zakona i procedura? Naročito kad se Zagreb bori za goli opstanak? I jesu li Tomaševićevi birači to spremni tolerirati, kako su to činili Bandićevi birači, zajedno sa strankama koje su ga kandidirale i podržavale?

24.05. (21:00)

Vječiti kandidat

Klauški: Š. je zaglavio u živom blatu. Što se više batrga, više se utapa

Šupljine u programu nadoknađuje improvizacijama i izmišljotinama, a retoričke promašaje kompenzira huškačkim napadima i uvredama. Pa čak i na osobnoj razini. Pa je tako otkrio da kao kandidat za gradonačelnika nema pojma o tome da Zagreb nema spalionicu, za koju kaže da ju treba zatvoriti. Pa je tako kandidat koji kampanju gradi na braniteljima i Domovinskom ratu otkrio da ne zna nabrojati ni tri zagrebačke braniteljske postrojbe. Pa je tako kao potencijalni gradonačelnik pokazao da ne zna nabrojati ni par aktualnih pročelnika. A osoba koja se na predsjedničkim izborima žalila da mu napadaju suprugu, sada danima vodi kampanju na Tomaševićevu ocu. Š. je zapeo u živom blatu: što se više batrga, više se utapa… piše Tomislav Klauški za 24 sata o nekom liku.

20.05. (16:30)

Prijetnje umjesto programa

Klauški: Zlatko Hasanbegović i ideološka penetracija

Sada je u svojem križarskom pohodu na Možemo! Hasanbegović komično zapeo na “rodnim semaforima” i “teoretičarima lezbijskog sindikalizma”, kao pojmovima koji pompozno, pa i opasno zvuče, nose prizvuk prijetnje, iako su lišeni sadržaja. “Rodni semafori” u gradu poharanom potresom, pandemijom, kriminalom i korupcijom mogu biti prijetnja samo demagozima i ideolozima bez programa i planova – piše Tomislav Klauški.