'Politika nas je dovela do dna. Samo je Bugarska gora od nas' - Monitor.hr
18.08.2016. (11:25)

Mrtvi kapitali

‘Politika nas je dovela do dna. Samo je Bugarska gora od nas’

“Dosadašnji rast gospodarstva proizašao je iz višestrukog restrukturiranja i prilagodbe realnog sektora, a najmanje kao rezultat političkog rada. Politika nas je dovela do dna. Imamo najgoru kupovnu moć u EU, još samo je Bugarska iza nas”, poručila je predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, dok je glavni direktor Davor Majetić upozorio kako se samo na korupciju godišnje troši 10 milijardi kuna. “Mi već godinu dana imamo političke izborne kampanje, a za to se vrijeme drugi ubrzano razvijaju”, kaže Majetić. Večernji


Slične vijesti

13.11.2018. (12:33)

Pola kruha

Predsjednik HUP-a Majetić: 50 posto od zarađenog uzima država

“Mi rastemo 2,9 posto, ali to je znatno manje od zemalja koji su nam prvi konkurenti, i na taj način mi zaostajemo iako rastemo”, rekao je predsjednik HUP-a Davor Majetić u emisiji Poslovni tjedan (link dolje). Glavni problem iduće godine, kaže, bit će nedostatak 30.000 radnika, a Damir Novotny naglasio je da su u Hrvatskoj investicije 6 posto, a u Sloveniji 16 posto.

25.09.2018. (01:30)

Samo promijeni rakurs

Majetić: Prestati govoriti o penalizaciji i početi razmišljati o stimulaciji ljudi da ostanu raditi

Uzmite samo primjer da Vlada prihvati prijedlog povećanja iznosa neoporezivih primitaka, tzv. 13-ta plaća. Znači da bi poslodavac, onaj koji to može, isplatio nagradu zaposleniku bez da ga država oporezuje i tako dodatno stimulirao radnika za njegov rad. Uvjeravam vas da bi se svako povećanje plaća građanima pretočilo u potrošnju, a potrošnja znači plaćanje 25 posto PDV-a na svaku stvar koju kupite. Država apsolutno ne gubi, čak i dobiva.