Pregled tjedna Dragana Markovine - Monitor.hr
18.10.2021. (07:00)

Pregled tjedna Dragana Markovine

  • Fimi medija, presuda koja neće promijeniti ništa – Istina je da jeste zabavno slušati Bačića i Jandrokovića kako pojma nisu imali o svemu što se događalo, kao i Plenkovićeva objašnjenja da je ovo novi HDZ koji s onim nema veze, ali taj film smo već gledati.
  • Oporbena obrana HRT-a – jedinstvena akcija kompletne oporbe koja je izišla za govornicu, blokirala rad Sabora i onemogućila da se mimo procedure instalira Roberta Šveba za novog ravnatelja HRT-a. Ova spontana akcija jednako je iznenadila HDZ, građane, a vjerojatno i same oporbenjake, zbog čega je i imala tako snažan efekt.
  • Vrhovni sud – Zoran Milanović je uspio progurati opciju b, pa je tako za novog predsjednika Vrhovnog suda izabran Radovan Dobronić, vjerojatno zato što je vladajuća stranka, odnosno sam premijer, procijenila da je veća šteta, nego korist od daljnje opstrukcije.
  • Cijena benzina – još jednom smo imali priliku vidjeti koliki su državni nameti u pitanju kod plaćanja goriva, s minimalnom nadom da se oni radikalno smanje ili ukinu. Uostalom, kako tako nešto i za očekivati, kad smo tek sada odlučili ukloniti njemačku marku iz zakonskih globi?
  • Cirkuski summit Nesvrstanih – Na kojem nije bilo mjesta za Budimira Lončara, jednog od ključnih ljudi te organizacije u njenih prvih nekoliko desetljeća. Još manje je bilo mjesta za Tita i kontekstualiziranje čitave priče, ali je zato bilo mjesta za ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, predstavnika zemlje od čijeg su se svojevremenog imperijalizma Nesvrstani upravo željeli distancirati kroz tu organizaciju, a koji danas nije ništa manji.
  • Dodik pokušava rastočiti BiH – Proteklog tjedna je predsjednica RS-a Željka Cvijanović stavila van zakona Inzkovu zabranu negiranja genocida.
  • Regija vrije – Što isto vrijedi i za Kosovo na kojem je tjedan počeo velikom akcijom policije koja je po službenim informacijama prekinula krijumčarski lanac i utjecala na izazivanje nemira u sjevernom, većinski srpskom dijelu Kosovske Mitrovice… popisao Dragan Markovina za Telgram.

Slične vijesti