Prva epizoda nove domaće serije 'Područje bez signala' obećava, ali nije još jasno što - Monitor.hr
28.12.2021. (16:00)

Kako misliš, nema signala? Ma gdje to?

Prva epizoda nove domaće serije ‘Područje bez signala’ obećava, ali nije još jasno što

Već se u prvoj epizodi vidi da je serija lijepo snimljena, ne vide se na njoj znakovi tipične besparice i škrtarenja nerijetkih za domaću produkciju, već se u prvoj epizodi vidi da je tema vrlo živa i životna za stanovništvo nekad industrijaliziranih, a danas zanemarenih krajeva; već u prvoj epizodi vidi se da se angažiralo glumačke ‘teškaše’ i iskusnjare pa tu vjerojatno neće biti nekih velikih iznenađenja i razočaranja i tako dalje… piše Zrinka Pavlić za Tportal. Tema na Forumu. Serija ima šest epizoda i smještena je u današnje vrijeme.


Slične vijesti

15.03. (21:00)

Tko sam ja bez svoje priče?

Serija ‘Severance’: Nepodnošljiva težina zaborava

“Zamislite da vam netko prereže vezu između sjećanja na radni dan koji provodite u firmi i sjećanja na privatni život izvan firme. Dok ste na poslu, nemate pojma što radi vaša ‘vanjska’ osoba, a dok ste ‘slobodni’, nemate blage veze što se zbiva na poslu. Izvrstan i uznemirujući SF  triler ‘Severance’ otkriva što točno i zbog čega jedna velika, tehnološki napredna, moćna i kultu slična korporacija čini svojim djelatnicima” – piše Zrinka Pavlić u kritici za T-portal.

14.12.2019. (00:00)

Prepuno umjetničke slobode

Nenad Polimac o prvoj epizodi “Generala”: Nemušt početak skupe serije

Već davno nismo vidjeli tako nemušt početak skupe serije (navodno 20 milijuna kuna, a vjerojatno i više), koji se doima kao da je napravljena od restlova neuvrštenih u film. Prizor s oblakom koji simbolizira majku glavnog junaka mogao bi ući u posprdnu pučku predaju, jer se pojavljuje i kad treba i kad ne treba, a tri riječi koje se najčešće spominju su “Bog”, “vjera” i “guzica”. Trebalo bi napraviti psihogram scenarista i redatelja i ustanoviti zašto je to tako… što slijedi, strah nas je i pomisliti. (Serija ima osam nastavaka od sat vremena) – i Nenad Polimac se priključio lavini zlobnih komentara serije.

28.01.2019. (13:30)

Gledati

Pavičić o zanimljivoj seriji “1983”

U jesen 1983. tri ogromne eksplozije protrest će i velikim dijelom uništiti središta Varšave, Krakova i Gdanjska. Poginule su tisuće ljudi. Napad, čiji počinitelji nikad nisu pronađeni, prouzročit će nacionalnu katarzu. Premda serija nosi naslov “1983.”, radnja se, osim ponekih flashbackova, ne zbiva 1983., nego 2003. Ta 2003. je i slična i različita od “prave”. Predsjednik SAD-a nije Bush, nego Al Gore… Riječ je o Netflixovoj televizijskoj seriji “1983.”, koju kao scenarist i showrunner potpisuje američki pisac Joshua Long, a kao glavna redateljica Poljakinja Agnieszka Holland – piše Jurica Pavičić za Jutarnji.

27.12.2016. (14:32)

Vodič kroz nove i povratničke zimske serije

10.12.2016. (12:57)

Pogled u budućnost

Black Mirror – vodič kroz tehnološku Zonu sumraka

Black Mirror svojim mračnim pričama iz bliske budućnosti vješto zrcali stanje suvremenog društva i njegova odnosa s tehnologijom (trailer). Antologijska serija autora Charlieja Brookera predstavlja znanstvenu fantastiku u najboljem izdanju – ne onu koja se oslanja na spektakl, akciju i vizualne efekte, već onu koja pokušava alegorijskim putem reći nešto o svijetu u kojemu živimo, izazovima suvremenoga društva i smjeru u kojem se krećemo (ili ne bi trebali ići). Plan B

17.09.2016. (19:16)

Samo domaće

Četiri pilota za polijetanje igranog programa na HTV-u

“Za razliku od komercijalaca, koji drve po sapunjarama kao da se baš ni na čemu drugome ne da zaraditi, HTV nas je prije službenog početka jesenske sheme odlučio ugodno iznenaditi prikazivanjem čak ČETIRI pilota za domaće igrane serije. Tako smo imali priliku pogledati ‘pokazne’ epizode serija Areta, Ko te šiša, Papar i sol te U čemu je kvaka. Sva četiri prikazana pilota sasvim su okej – neki dobri, neki bolji, neki najbolji, ali nijedan nije ‘još jedna domaća katastrofa'”, ocjenjuje Zrinka Pavlić za tportal.

15.07.2016. (18:51)

Trailer obećava

‘Novine’ – nova jesenska serija na HTV-u

Na HRT-u bi se ove jeseni trebala početi prikazivati televizijska serija Novine, koja, prema najavama, progovara o časnom novinarstvu koje se našlo u krizi i njegovom odnosu prema politici i krupnom kapitalu. Scenarist serije je Ivica Đikić, a redatelj Dalibor Matanić. Lupiga

09.03.2016. (17:30)

Ukusna sapunica

‘Djevica Jane’ – sapunica i jedan od najboljih novih TV sadržaja

“Jane Gloriani Villanueva sa deset godina obećala je baki da će očuvati djevičanstvo sve do braka. No u dvadeset i trećoj godini ostaje trudna, iako obećanje nije prekršila, zbog zabune u ginekološkoj ordinaciji (video). Nedaće predstavljaju i zagonetna šefica mafijaškog podzemlja koja je ujedno ljubavnica ginekologinje odgovorne za Janeinu slučajnu umjetnu oplodnju, stara simpatija koja je ujedno i otac Janeinog djeteta, zvijezda telenovela koja je ujedno i Janein biološki otac te ljubomorni dugogodišnji dečko koji ujedno radi na slučaju šefice mafije. Da, Janeina priča sve više nalikuje na telenovelu, zato što i jest telenovela – Djevica Jane, odnosno humoristična serija koja istovremeno subvertira i odaje počast žanru sapunice”, piše MUF.