Radikalizacija prosvjeda u Srbiji - Monitor.hr
18.03.2019. (06:30)

Dosta im je propagande i cenzure

Radikalizacija prosvjeda u Srbiji

Režim Aleksandra Vučića je potpuno ignorirao ne samo prosvjede nego i zahtjeve koji su se čuli na njima, a jedan od najvažnijih se odnosio na pristup medijima. Upad u zgradu RTS djelovao je kao logičan korak. Politolog Boban Stojanović za Deutsche Welle taj potez ocjenjuje kao neku vrstu radikalizacije protesta, koji je povezan s jednim od osnovnih zahtjeva, a to je otvorenost medija i medijskog prostora na RTS-u.


Slične vijesti

14.04.2019. (17:30)

Postavljeni prioriteti

Opozicija na prosvjedu u Beogradu dala rok od šest dana za ispunjenje triju zahtjeva

Na prosvjedu u Beogradu postavljena su tri zahtjeva s rokom od šest dana. Prosvjednici okupljeni oko Saveza za Srbiju traže da se formira zajednička komisija vlasti i oporbe za definiranje fer i poštenih uvjeta izbora, izbor novog članstva Regulatornog tijela za elektroničke medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine. Al Jazeera

07.04.2019. (15:45)

Beogradski prosvjednici jučer htjeli demonstrirati pred režimskom TV Pink, ali su odustali jer im je bio pripremljen doček s policajcima u civilu i plaćenicima koji bi trebali izazvati nerede za koje bi bili optuženi prosvjednici i oporba

24.03.2019. (11:00)

Problematika simbola

Aleksej Kišjuhas: Nisam jedan od pet milijuna

“Najveći problem je u Bošku Obradoviću i Dverima. Ali ne u njemu kao osobi ili u njima kao pokretu, već u onome što oni simboliziraju ili što ideološki jesu. Dakle, problem je u društvenom konzervativizmu i političkoj desnici, da ne upotrijebim težu riječ. A takve političke vrijednosti i orjentacije nešto su što odlikuje i većinu ostalih lidera protesta”, kaže za Novosti sociolog s Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Aleksej Kišjuhas.

18.03.2019. (20:00)

Nakon ultimatuma prosvjednika Vučić naredio puštanje i pomilovanje uhićenih prosvjednika, ali samo nekih

18.03.2019. (18:30)

Borba protiv Vučića sa Boškom Obradovićem je poput liječenja gripe ešerihijom koli

Jedino svetlo u tom sve zgusnutijem srpskom mraku bili su upravo građanski protesti koji su najzad u zagušljivu Vučićevu autokratiju uneli dah slobode, oslobađajući Srbiju od straha, prkoseći sveprisutnom državnom nasilju. Bojim se da je ono za šta se zalažu Boško Obradović, Vuk Jeremić i slični desničarski nastrojeni umovi mnogo bliže Vučićevoj politici, nego slobodarskom duhu građanskih protesta. Promena političkog sistema i stvaranje demokratskog društva su neminovnost, samo što postaje očigledno da će put do ostvarenja ovih ideala trajati mnogo duže nego što su i najveći pesimisti među nama očekivali – piše u dobroj kolumni Tomislav Marković za Al Jazeeru.