Rajko Grlić piše serijal o konobama u Istri, treći nastavak predstavlja konobu "Dorjanu" - Monitor.hr
30.08.2020. (21:00)

Hedonizam na istrijansku

Rajko Grlić piše serijal o konobama u Istri, treći nastavak predstavlja konobu “Dorjanu”

Puževi su u tom obilju dolazećih dobara posebna priča. Dorjana ih je nekada sakupljala uz Mirnu po poljima prije prve košnje. Danas su zaštićeni i zabranjeno ih je dirati pa joj ih sada dostavlja obiteljski obrt Hram okusa iz Matulja, koji se jedini u Hrvatskoj bavi uzgojem gastronomskih puževa. Dorjanina sestra Nevia, šefica kuhinje, priprema ih na dva načina: tradicionalno s palentom na istarski i kao Pijat Dorjana – pljukance s puževima. Telegram

 


Slične vijesti

14.08.2016. (21:11)

Na zrnu graha

Turistima u Hrvatskoj smeta: Promet, nepristojnost, jednolična hrana…

Zašto ne napravite izravnu vezu između zračne luke i Splita? Doći do vas iz Trogira traje pravu vječnost – požalili su se turisti koji osim riječi hvale za Hrvatsku (radi se zapravo o Splitu) imaju i nekoliko zamjerki – prometni Divlji zapad, konobari koji pokušavaju prevariti mušterije, nepristojni prodavači, nedovoljno kanti za smeće i nepostojanje recikliranja te loša ponuda zdrave hrane i općenito jednolična hrana. Slobodna