Samo 11posto majki izgubi skrbništvo nad djecom - Monitor.hr

Slične vijesti

25.08.2018. (16:53)

Ping pong

Severina vs. Popović: Poništena presuda o skrbništvu

Piše Jutarnji: Naši sugovornici koji su imali prilike vidjeti odluku Županijskog suda kažu kako se u njoj izričito nalaže nižem sudu da utvrdi nije li za dijete optimalno rješenje da živi s ocem “kao fleksibilnijim roditeljem”, uz maksimalno određene susrete i druženja s majkom. U odluci nadalje navodno stoji kako sudski spis ukazuje na činjenicu da je majka često ranije zlorabila svoj položaj te nije omogućavala ocu da brine o djetetu, čak i kad je sama u tome bila spriječena… Naravno, mi to pratimo isključivo iz fenomenoloških razloga.

05.03.2018. (10:17)

Aleksandar Sedmi

Rijetkost u Hrvatskoj: Severina i Milan Popović dijelit će skrbništvo djeteta

Severina Kojić i Milan Popović ravnopravno će djeliti skrbništvo nad svojim šestogodišnjim sinom, što znači da će dječak tjedan dana živjeti s majkom, a tjedan s ocem te jednako vrijeme kod oba roditelja provoditi i tijekom praznika i blagdana. Riječ je o institutu tzv. ravnopravnog roditeljstva, izuzetno rijetkom u Hrvatskoj, a Novi list piše da je ova praksa česta u Švedskoj, Belgiji, Islandu, Francuskoj, Švicarskoj… Zajedničko skrbništvo ne znači da dijete može tjedan dana živjeti u jednom, a tjedan u drugom gradu, nego se roditelji moraju prilagoditi djetetovom životu. U institutu ravnopravnog roditeljstva nema niti pitanja alimentacije – jer svaki od roditelja jednako sudjeluje u troškovima dok dijete boravi kod njih. Što se selidbe djeteta svakih tjedan dana tiče, iz Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo kako djetetu nije važno gdje je, nego mu je važna bliskost s roditeljem.

29.07.2015. (15:26)

Javna stvar

Popović prijavio Severinu Saboru i premijeru Milanoviću

Severinin bivši Milan Popović poslao je pritužbu premijeru Zoranu Milanoviću, ministrici socijalne skrbi Milanki Opačić, pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić te nekolicini saborskih odbora, zbog načina kako se pjevačica odnosi prema njihovom sinu Aleksandru. Smeta mu što Severina na Instagramu i Facebooku stalno objavljuje video snimke i slike njihovog sina, te da ga time ugrožava, a sve, kaže Popović, zbog medijske pozornosti. T-Portal

26.02.2015. (15:21)

A Sve što je dobio je pjesma

Milan Popović traži od Severine natrag 300.000 eura

Prvo ročište u procesu koji srpski milijunaš Milan Popović vodi protiv bivše djevojke Severine Vučković biti će održano početkom ožujka, a Popović će na sudu pokušati vratiti 308.000 eura, koliko je, kako tvrdi, uplaćivao Severini dok su bili u vezi. Kako doznaju 24 sata, Popović je majci svojeg djeteta plaćao rate kredita za stan, leasing za Touareg koji vozi, račune za mobitel, ali i šminku, kao i spotove koje je u to vrijeme snimala.

20.01.2015. (19:12)

Severinin bivši muž Milan Popović obnavljao kuću dvije godine i sad su susjedi