Šprajc o Škori: Opet je volove približio narodu - Monitor.hr
16.06.2020. (12:30)

Mili vole, milo mame svoje

Šprajc o Škori: Opet je volove približio narodu

30 godina smo volove mogli gledati samo na televiziji u prijenosima saborskih sjednica, ali evo Škoro je odlučio volove ponovno približiti narodu, nadajući se da će za komad žilave “voletine” narod i njemu omogućiti da ga ponovno gledamo u izravnom prijenosu saborskih sjednica.

 


Slične vijesti

18.08. (12:30)

Politika postaje Večernja škola

Picula: Sve desnije od HDZ-a završava u političkoj numizmatici

Miroslav Škoro barem je nametnuo svoje ime i prezime te izvanpolitički imidž kao ljepilo i mamac za referentan dio političkog spektra i njegove birače. Mogući Škorin nasljednik Ivan Penava ili njemu netko sličan to jednostavno nema te će od Domovinskog pokreta učiniti stranku koja će se u budućim ispitivanjima javnog mnijenja naći u skupini onih u kojima su danas HNS i Živi zid. Dakle stranke koje su deklasirale same sebe. Neke su to učinile zbog koaliranja s HDZ-om, neke zbog mjesta u Europskom parlamentu, a neke zbog butelja vina i CD-ova. Srećom, Miroslav Škoro ima svoju izvornu karijeru. I nastavit će nas zabavljati – piše Boško Picula. T-portal

17.08. (20:30)

Građanska (ne)kultura

Jergović: Miroslav Škoro, savršeni hrvatski građanin

Nije Škoro mijenjao pozicije, nego je pozicije mijenjao narod. Škoro je samo uvijek bio odvjetnik većine. Ali zar se takvo što smije prigovarati pjevaču popularnih pjesama? I zar i oni koji mu to prigovaraju nisu u tom vremenu bili upravo odvjetnici većine, samo na lukaviji način, a možda i u povoljnijim egzistencijalnim i socijalnim uvjetima? Miroslav Škoro, potekao iz Višnjevca, dobrostojeći je, već i bogat čovjek. Bogatstvo je stekao na talentu i karakteru. Talent mu je pjesmarski, a karakter malograđanski. Malograđanin je u Hrvatskoj savršeni građanin. Tako je, možda, i drugdje, samo što se ovdje to ne da sakriti. Piše Miljenko Jergović

25.07. (19:30)

Ljetna sapunica

Otvoreni rat u DP-u, objavljena audio snimka koju je Peternel poslao članovima: Ovo je divljanje gospođe Vučemilović

Uzavrela situacija u Domovinskom pokretu, nakon ostavke stranačkog šefa Miroslava Škore, nastavlja se razvijati i tijekom vikenda. Daniel Spajić poslao je priopćenje medijima u kojemu tvrdi da je Škorina sestra, Vesna Vučemilović, u petak medijima odaslala lažno priopćenje koje su navodno potpisali članovi Predsjedništva DP-a, tražeći žurnu sjednicu Predsjedništva stranke. Nijedan od potpisnika nije dao privolu, dakle mi imamo situaciju da svi mi gledamo, a gospođa Vučemilović trenutno divlja. Divlja oko ničega, govori član predsjedništva DP Igor Peternel. Potom pojašnjava da će Vučemilović idućega tjedna na Predsjedništvu moći izraziti sve što joj je na duši. Kaže i kako sukoba u DP-u zapravo nema. Jer gospođa Vučemilović ratuje sa svima nama, a mi ne želimo ratovati s njom. Priču otkriva Telegram, a objavljuje i audio snimku za koju je Peternel potvrdio da je autentična.

21.07. (10:30)

Došao, probao, otišao

Škoro dao ostavku: Je li to kraj Domovinskog pokreta?

Miroslav Škoro podnio je ostavku na dužnost predsjednika Domovinskog pokreta, stranke koju je osnovao u veljači prošle godine.  Ne želim više provlačiti svoju obitelj kroz blato, oni to nisu zaslužiliizjavio je Škoro, navodeći kako ostaje u stranci. Ostavka je dobra vijest za Karolinu Vidović Krišto, koja je zajedno s Milanom Vrkljanom početkom godine napustila Klub Domovinskog pokreta, piše Novi list.

19.05. (11:00)

Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe

Ante Tomić: Koju su Bibliju čitali članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta?

Netko razborit i dobronamjeran trebao bi napokon Miroslavu Škori darovati medaljon s likom svetog Jude Tadeja, zaštitnika sretne smrti, očajnika i beznadnih slučajeva, i toplo mu savjetovati da se okane ćoravog posla. Ili bi u Domovinskom pokretu možda trebali razmisliti o vlastitim postupcima. Kakve svinjarije dolaze iz njihovih usta, možda i ne čudi da im ne ide. Čak je i milostivom i velikom Bogu više zlo od njihovog otrova – piše Ante Tomić.

06.03. (15:30)

U očekivanju promjena

Nino Đula: Ulaskom u izbornu trku Škoro je osnažio Tomaševićeve izglede. I ne samo njegove

Škorinom kandidaturom ustvari se samo smanjuju izgledi da se nešto ozbiljno promijeni u redoslijedu popularnosti kandidata za zagrebačkoga gradonačelnika. Prva anketa nakon Bandićeve smrti vjerojatno nije precizna, ali je trend očekivan i logičan. Favorit je zasad i dalje jedini kandidat koji propagira korjenite promjene (što god tko o njima mislio) i koji od svih ima vjerojatno najmanje sličnosti s preminulim gradonačelnikom. Ulaskom Miroslava Škore Tomaševićevi izgledi dodatno se pojačavaju jer će Škoro sasvim sigurno prouzročiti ozbiljno mrvljenje glasova desnice i desnog centra između sebe,Troskota, Filipovića i Vesne Škare Ožbolt. Taktička ideja njegova ulaska objašnjiva je jedino ili kao namjerna pomoć ljevici u Zagrebu ili kao dio utješne bitke za skupštinsku većinu. Piše Nino Đula za Jutarnji list

02.03. (09:47)

Sto tisuća Bandićevih birača traži kandidata

Šanse da dobije glasove najvećeg broja Bandićevih birača, kojih je na prošlim izborima bilo 102 tisuće, ima upravo osoba koja još uopće nije kandidat – Miroslav Škoro, smatra četvero Tportalovih analitičara (Puhovski, Macan, Ankica Mamić, Trogrlić). Jerko Trogrlić ovako vidi situaciju: Bandićevi birači nisu birači koji donose odluke čitajući medije te gledajući analize i programe. Njima je Bandić vjerojatno svakom ponaosob stisnuo ruku, napravio neku uslugu. On je pojava sama za sebe u Zagrebu, a njegovi birači nemaju gotovo ništa zajedničko osim što podupiru njega. To bi značilo da kampanja za onog tko želi uzeti glasače Milana Bandića znači prašinarsku kampanju u zahtjevnom biračkom tijelu jer ga stvarno fizički treba obići.

26.08.2020. (20:30)

Ne dirajte mi ravnicu

Objavljena imovinska kartica: Škoro je vlasnik nekretnina i ima pozamašnu štednju

Prema imovinskoj kartici, Škoro je donedavno bio samostalni umjetnik, a od samostalne djelatnosti uprihodovao je 450 tisuća kuna godišnje. Sada kao potpredsjednik Sabora ima plaću od 19,5 tisuća kuna neto. Zajedno sa suprugom, vlasnik je brojnih nekretnina i zemljišta. Na štednji ima 724.648 kuna te više od 409 tisuća eura, dok supruga Kim Ann na štednji ima 25,5 tisuća dolara.

21.06.2020. (21:00)

Pozdravi, želje i poruke

View this post on Instagram

Nažalost, upoznala sam tog Škoru. U poznoj mladosti silno je htio postati panonski mornar, ali zaboravio je da postoji Balašević, pa se plan izjalovio. Bez obzira što je bio uzorni omladinac u 'ono doba', kažu upućeni. Onda je došao rat. Dok su žene u Hrvatskoj i Bosni u vihoru rata doživjele najveća poniženja koje žensko tijelo može doživjeti, silovanja, njegov ratni put se sastojao u avionskoj karti u jednom smjeru. Iz domovine u Ameriku. Vratio se u ravnicu koju su mu neki drugi obranili i odlučio postati direktor diskografske kuće Orfej. Koja je, zamislite, nakon njega propala. Onda se onako simpatičan i šaljiv uvalio u Croatia Records, čije je zemljište sada u posjedu pogrebnog poduzeća i rasprodano. Čujem, sad ima i puste vinograde i udjele u raznim firmama. Kako je došao do parkirališta kraj jedne bolnice, koje je masno naplaćivao, nitko ne zna. Samo znamo da ga je prodao. Jer sad se ozbiljnije bacio na politiku. Prvo je htio postati predsjednik i neslavno tropao, a nije prošlo ni pola godine – već bi bio premijer. I sada kandidat Škoro ima jedan poseban predmet interesa. Ne ekonomski rast i bolji život za sve. O ne, njegov interes je žensko tijelo. Maternica mu je posebno zanimljiva. Pa su mu žene počele pokazivati srednji prst, druge su mu prstima pokazale rogove. Onda je Škoro političar zaprijetio da, kad dođe na vlast, će oni koji mašu tim prstima dobiti po istima. Poslije se pravdao da je mislio na političare. Ali ženama se nije ispričao. Škoro kandidat očito ne razumije koncept slobode, ljudskih i ženskih prava, demokratskog društva. Vjerojatno mu nitko nije objasnio da je ‘Sluškinjina priča’ samo SF roman i serija. Hvala Bogu. Pravda i isprika za svaku silovanu ženu, djevojčicu i naše bake! #NikadPremijer #NeDirajteMiMaternicu #IWasntBornWithEnoughMiddleFingers #NePlasiteNas #MiNismoInkubatori #Severina

A post shared by Severina (@severina) on

15.06.2020. (01:30)

Miro moje

Goran Aleksić: Škoro je HDZ-ovac

Njegova jedina agenda skretanje je HDZ-a udesno. Pitam se zašto je uopće to započeo i koji je njegov motiv. Koji je motiv poduzetnika koji je zadovoljan poslom, popularnog pjevača koji ima ostvaren život i čak problem sa zdravljem? To ne mogu prokljuviti, a ne vjerujem u motiv koji se zove domoljublje. Ne vjerujem nikome tko govori o domoljublju. Svi takvi lažu, jer se domoljublje pokazuje djelima, a ne riječima – kaže Goran Aleksić u Novostima.