Stručnjakinja za govor tijela objašnjava kako prepoznati lažljivce - Monitor.hr
20.08. (16:30)

Sitnice su bitne

Stručnjakinja za govor tijela objašnjava kako prepoznati lažljivce

Treba biti oprezan da se pokreti nervoze i manjka samopouzdanja ne zamijene za laganje. Uvijek treba pretpostavljati najbolje, pogotovo ako ste na spoju.


Slične vijesti

26.10.2017. (08:17)

Bonton

Velike razlike u govoru tijela širom svijeta

Prekrižene noge dok sjedimo su uobičajene u Sjevernoj Americi i u nekim europskim zemljama, ali pokazivanje potplata cipele može biti protumačeno kao nepristojno u Aziji ili na Bliskom Istoku. U Maleziji je tabu pokazati srednji prst, ali može ispruženi palac. Palac prema gore se koristi posvuda i znači gotovo isto, osim u nekim islamskim zemljama, na Sardiniji i u Grčkoj gdje može biti protumačen kao negativan seksualni signal. N1

19.09.2015. (13:13)

8 pogrešaka u govoru tijela

11.08.2015. (12:17)

Fatalna poza

Što govor vašeg tijela otkriva o vama?

Stručnjaci tvrde da tek 7% komunikacije ostvarujemo riječima – ostalo nose kontekst i govor tijela[video_icon], koji uključuje i intonaciju, geste, mimiku, ali osjećaj koji “projiciramo”. A komunikacija nije samo stvar prenošenja informacija već i pitanje angažiranja sugovornika ili slušatelja. Zato ako želite ostaviti impresivan dojam, zauzmite “snažnu pozu”, uspostavite kontakt očima i pokušajte ostaviti dojam opuštenosti, piše Guardian.