Tedeschi: Nagodba o Agrokoru je veća vijest od petogodišnjice ulaska u EU - Monitor.hr
28.06.2018. (23:00)

Kad Emil priča vrijedi slušati

Tedeschi: Nagodba o Agrokoru je veća vijest od petogodišnjice ulaska u EU

“Hrvatska već osjeća pozitivne strane članstva u EU, a nužno je njegovati društvenu toleranciju jer ukopavanje u političke i svjetonazorske rovove neće iznjedriti novu vrijednost. Inovativne tvrtke poput Infobipa, Nanobita i Rimac Automobila teško bi se razvijale bez europskog okruženja. U onome što rade, te su kompanije globalno konkurentne, ali je važno da to budu i na formalnoj i administrativnoj razini i da ih bude što više. Neka nam i nagodba o Agrokoru, koja je i danas veća vijest od petogodišnjice ulaska u EU, posluži kao podsjetnik da su vremena protekcionizma, pogodovanja i netransparentnosti iza nas” – poručio je Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe na otvaranju konferencije Večernjeg lista povodom pet godina Hrvatske u EU. Večernji list


Slične vijesti

19.01. (08:30)

Gazda kao žrtva urote

Tedeschi o Todoriću: To je čovjek bez morala i obraza

“Bez trunka samokritike optužuje sve druge, od Vlade, ruskih banaka, američkih fondova… A dobavljači na čelu s hrvatskim dobavljačima i trgovcima, hrvatskim financijskim organizacijama ukupno su otpisali oko tri milijarde eura”, komentirao je Todorićev istup predsjednik Atlantic Grupe Emil Tedeschi. “Onda stvarno moraš biti čovjek bez morala, bez obraza, bez trunke samokritike da za to optužiš sve druge na čelu s hrvatskim premijerom”, rekao je Tedeschi naZelenom tjednu u Berlinu. Berlinski magazin

 

24.12.2019. (12:30)

Djeca trebaju vođu

Savjeti 11 intelektualaca budućoj predsjednici/ku

“Mora sudjelovati u društveno korisnim akcijama, biti uvijek na strani slabijih, biti njihov zaštitnik” – Ivo Goldstein, povjesničar.

“Neka sjednu lijepo na špicu i ispijaju kave. Svojim dosadašnjim političkim radom i idejama pokazali su da nam pomoći ionako ne mogu” – Josip Glaurdić, profesor politologije.

“Predsjednik/ca ima sve pretpostavke da detektira teme i pitanja ključna za napredak hrvatske države i društva stvarajući oko njih konstruktivnu raspravu u javnosti” – Emil Tedeschi, poduzetnik.

“Da stane u obranu civilizacijskih vrijednosti, kulture i umjetnosti, u obranu samomislećih, onih koji istražuju a posebno onih s kojima se ne slaže” – Rajko Grlić, redatelj.

 

Ljetna rasprodaja: Nabavite Windows 10 potpuno besplatno!

Stigla je najveća ljetna softverska rasprodaja u 2020. Keysworlds.com vam nudi softverske licence i ključeve po izuzetno povoljnim cijenama, a ovog puta uz uredski softver u paketu dobivate i Windwows 10 besplatno. Evo za ilustraciju cijena nekoliko kombinacija: Microsoft Office 2019 Pro + Windows 10 Pro po cijeni od 32,99 eura. Ili još povoljnije nešto stariji Office 2016 Pro + Windows 10 Pro za svega 18,49 eura. Opširnije o paketima, cijenama i kako pomoću kupona dobiti te lude cijene.

13.11.2019. (10:00)

Tedeschi: Najvažniji faktori zadržavanja dobrog radnika su ambijent i sigurnost.

31.10.2019. (08:30)

Momci velikih brojeva

Luka Rajić od Tedeschija kupio Dietpharm i Multivitu

Iznad Tedeschog je, naravno, Atlantic grupa, iznad Rajića PharmaS Group, a prva je tvrtka prodala drugoj Fidifarm, kompaniju u čijem je vlasništvu vodeći hrvatski brend dodataka prehrani Dietpharm. PharmaS će preuzeti i Multivitu, regionalni brend dodataka prehrani u vlasništvu Atlantic Grupe, čiji je proizvod Multivita vitamin C lider u segmentu vitamina C u šumećoj formi na ruskom tržištu. Ove dvije tvrtke koje su prošle kupoprodaju lani su zbrojeno imale prihode od 100-tinjak milijuna kuna. SEEbiz

18.09.2019. (01:30)

Put your money where your mouth is

Jergović: Ono što vas je uzrujalo u Tedeschijevu govoru zove se patriotizam

Emil Tedeschi voli košarku i rock muziku, on voli uglavnom ono što su voljeli mladi u vrijeme kada je i on bio mlad. I to je, naravno, u redu. Lijepo je imati svoj košarkaški klub, ulagati u njega novce, lijepo je imati i svoj glazbeni radio, i povremeno raditi kao disk džokej. Ali to s društvenim vrijednostima nema baš nikakve veze. I to nije ulaganje u društvene vrijednosti – piše Jergović o nedavnom Tedeschijevom govoru, kojeg podržava, ali poziva da iza svojih riječi stane s onim što je u stanju dati, a to je novac.

05.06.2019. (19:30)

Gorki sok

Tedeschi u 14 godina u Cedevitu uložio 400 milijuna kuna da bi ga Zagreb potjerao u Ljubljanu

Umjesto da prije desetak godina Atlantic grupa sa svojim kapitalom uđe u KK Cibona i s vremenom stvori klub koji bi punio zagrebačku Arenu i koji bi vjerojatno igrao u elitnoj Euroligi protiv Barcelone, Reala, CSKA, Fenerbahčea i ostalih, Grad Zagreb je ostao bez moćnog kluba i još moćnijeg sponzora, bez dobre zarade, a s praznom Arenom Zagreb – osvrće se T-Portal na odlazak KK Cedevite u Ljubljanu. Mirko Novosel procijenio je da je u Cedevitu u 14 godina uloženo preko 400 milijuna kuna.

04.06.2019. (21:30)

Emil Slovenski

Po prvi puta u Europi – spajaju se košarkaški klubovi Cedevita i Olimpija

“Nas zanima zabava, veselje, pobjede” – rekao je Emil Tedeschi, kojem je posebno smetalo što njegova Cedevita nije uspjela izgraditi navijačku bazu. Klub će se zvati KK Cedevita Olimpija i igrat će u ljubljanskim Stožicama, a zajednička sponzorstva Atlantica i slovenskih tvrtki klubu će donijeti nekoliko milijuna eura godišnje. 24 sata

23.12.2018. (21:30)

1001 moć

Tedeschi: Todorić se ponašao kao sultan

“Od starta nismo naučili prvu lekciju o razlici između upravljača i vlasnika, odnosno odgovornosti upravljanja i odgovornosti za vlasništvo. Vrlo recentan primjer pokazuje da smo 25 godina imali najvećeg poduzetnika koji je neadekvatno upravljao smatrajući da mu vlasništvo i veličina daju pravo na to” – Emil Tedeschi u intervjuu Večernjem.