Top 25 najstrašnijih filmova svih vremena po Guardianu - Monitor.hr
07.06.2018. (22:02)

Top 25 najstrašnijih filmova svih vremena po Guardianu

Najstrašniji je Don’t Look Now (Nicolas Roeg, 1973). Na listu je ušao i sasvim svježi Hereditary, dok je najstariji film Dead of Night iz 1945. Lista je zapravo osobna lista glavnog Guardianovog filmskog kritičara Petera Bradshawa.


Slične vijesti

02.11.2023. (23:00)

Da te prođu trnci...

Kratka horor priča: Vidjela sam da to što mi prilazi nije par ljudskih nogu

Čim smo ušle u zgradu, mama nam je rekla da ne trčimo hodnicima. Okolnosti su bile izvanredne i danas je bio njezin red da dežura u Ministarstvu kulture. Trebala je obići čitavu zgradu, pregledati je li sve u redu. Zgrada je bila izgrađena početkom pedesetih godina. Imala je prizemlje i dva kata. Bila je dugačka. U dnu svakog hodnika, s istočne strane, nalazile su se malene stube i onda po još jedna skrivena prostorija iza njih. Zgrada je imala prizemlje, dva kata i podrum. Da, podrum sam posve zaboravila. U tom su se prostoru, koji je bio ogroman, nalazili restoran, kuhinja i arhiv, ali i jedna slabo osvijetljena soba u kojoj nam je Djed Mraz darovao paketiće za Novu godinu. Brzo sam stigla do kraja prvog hodnika, sišla niz male stube i ušla u kopiraonu gdje je bilo puno kompjuterskog papira. Taman sam se zavukla ispod nekakvog stola i kemijskom počela švrljati po plavoj kuverti, pretvarajući se da šaljem pismo u neku daleku zemlju, kad sam čula škripanje parketa na ulazu u sobu. Mislila sam da je mama, ali prije nego sam joj se stigla javiti, obratio mi se dubok, užasan glas: – Gdje si se to sakrila? To nije bio glas moje mame. Iz serije priča strave i užasa koje donosi Kulturpunkt.

24.10.2023. (11:33)

Predstavljena domaća horor video igrica ‘Go home Annie’

04.10.2023. (19:00)

Varijacija na temu

Slagalica strave X: Nove ideje u ‘torture pornu’

Možda se interes publike pogubio negdje tamo nakon trećeg nastavka i smrti izvornog antagonista Johna Kramera alias Jigsawa kojeg je s izraženom karizmom igrao Tobin Bell, a možda se i cijeli gimmick na kojem se temeljila premisa serijala postupno istrošila. A počela je upravo tako, kao niskobudžetni film strave čija se radnja odvija praktički u jednoj prostoriji, a u kojem su likovi primorani da vrše neopisive činove nasilja nad vlastitim tijelima kako bi preživjeli “igru” u koju ih ubacuje sadistički zločinac. Ono što je najzanimljivije u cijelom eksperimentu ipak je činjenica da je “Saw X” mnogo smisleniji i bolji film od gotovo svih koji su mu prethodili, izuzevši izvorišni film koji je postavio temelje i donio određene inovacije u kinematografiju žanra strave i užasa. Ako imate želuca za takve stvari, možda je u pitanju jedan od rijetkih nastavaka franšize koji nisu doista loši. Ravno do dna

03.11.2022. (22:14)

Horor filmovi iz Hrvatske i regije: Mali pregled strave i užasa

10.10.2022. (23:30)

Ovog Božića stiže slasher horor o Grinchu

05.06.2020. (16:30)

Odakle sav taj strah

Gwynplaine, klaun iz nijemog filma koji je bio inspiracija za horor ‘Ono’ i ‘Jokera’

Jeste li čuli za film iz 1928. pod naslovom Čovjek koji se smije? I tamo protagonist nikad ne može ukloniti iskeženi osmijeh, jer ga je tako obilježio kirurg u djetinjstvu, a kako bi ga prikrio, ne odvaja se od šala kojim omata donji dio lica. Za razliku od Jokera, Gwynplaine – kako se zove junak filma – nije zlikovac, a i žanr je samo djelomično horor, ima i puno primjesa romantične melodrame. Možete ga pogledati online ovdje.

30.05.2018. (17:27)

Novi nevjerojatni detalji o spašavanju četverogodišnjaka koji je visio s balkona: on je zapravo pao sa šestog kata i uhvatio se za ogradu balkona dva kata niže!

10.05.2018. (09:00)

Trailer za horor ‘Istina ili izazov’

14.04.2018. (13:04)

Trailer za novi horor ‘Meg: Predator iz dubina’ koji u kina stiže u kolovozu